Jouni Laaksonen: Retkeilijän kansallispuistot

| 09.03.2016
Kevättalven harmaina päivinä on sopiva hetki suunnitella tulevan kesän luontoretkiä. Onnistuneen nojatuolimatkan Suomen kaikkiin 39 upeaan kansallispuistoon voit tehdä Laaksosen kirjan parissa.

Parasta Laaksosen kirjassa on ehdottomasti se, että se on tehty tavalliselle retkeilijälle. Asiat on esitetty selkeästi päiväkävijän tai perusvaeltajan näkökulmasta. Kirjan johdannossa Laaksonen valottaa lukijalle kansallispuistojen huoltoa ja palvelutekniikkaa ja antaa erilaisia vinkkejä. Itse kulloisenkin kansallispuiston esittelystä Laaksonen kuvailee puiston luontoa, kulttuurihistoriaa sekä sen retkeilyreittejä, nähtävyyksiä ja luontopolkuja tarkemmin. Tekstistä näkee että mies on itse käynyt paikanpäällä ja vaikka esittelyt eivät kovin pitkiä olekaan, kaikki olennainen löytyy. Saapumisesta paikanpäälle on myös oma kappaleensa - se on ilahduttavaa - sillä itse muistan monta kertaa hieman haahuilevani uudessa paikassa, kun ei tiedä mistä lähteä liikkeelle. Myös peruskartta kirjasta löytyy, mutta ihan "oikeita" retkiä varten tarvitaan toki kunnon kartat. Kirjassa on esiteltynä myös Suomen uusimmat kansallispuistot, Etelä-Konnevesi ja Teijo.

Ehdoton perusteos automatkalle Suomen suveen.

Takakannen teksti:

Punarinnankierros Nuuksiossa, linturetki Torronsuolla, kulttuurihistoriallinen elämys Kolilla, hiihtovaellus halki Urho Kekkosen kansallispuiston. Mitä maamme kansallispuistoissa voi, saa ja kannattaa tehdäP Mitkä ovat kuinkin puiston parhaat patikkareitit ja luontopolut? Missä ovat upeimmat aarniometsät, lintusuot, perinnemaisema, uimarannat? Missä voi meloa tai soutaa? Kuinka maakrapu pääsee nauttimaan meripuistojen luonnosta?

Luonto- toimittaja ja -kirjailija Jouni Laaksonen esittelee kansallispuistot tavallisen luonnossa liikkujan näkökulmasta, retkeilyreitteineen, nähtävyyksineen, taukopaikkoineen ja muine palveluineen. Tavallisimpien luontoharrastusten lisäksi kerrotaan mm. kiipeily- ja sukellusmahdollisuuksista. Kirjasta löytyvät myös reitit liikuntarajoitteisille ja kaikista kohteista on kartat.

Jouni Laaksonen: Retkeilijän kansallispuistot
Otava 2015, neljäs täydennetty painos

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net