Jim B. Tucker: Olen elänyt ennenkin

| 30.05.2015
Ympäri maailman on raportoitu tapauksia, joissa lapset ovat kertoneet hämmästyttäviä asioita edellisestä elämästään. Olisiko näiden tapausten pohjalta mahdollista todistaa jälleensyntymä todeksi?

Virginian yliopisto on tutkinut lasten jälleensyntymäkertomuksia jo neljänkymmenen vuoden ajan. Pelkästään heidän omassa rekisterissä on yli 2500 tapausta.

Olen elänyt ennenkin kuvailee tutkijoiden keräämiä tapuksia, jotka viittaavat siihen, että jotkut voivat selviytyä kuolemasta ja syntyä uuteen elämään.

Lasten kertomukset siitä, mitä he ovat kokeneet ja nähneet edellisessä elämässään on kiehtovaa luettavaa. Monesti he muistavat hämmästyttävän pikkutarkkoja asioita kuten naapurin nimen tai hänen lempijuomansa. Usein he kertovat miten ovat kuolleet, muistavat oman osoitteensa ja ammattinsa. Joillakin lapsilla on syntyessään erikoisia syntymämerkkejä tai muita synnynnäisiä vammoja, jotka vastaavat niitä vammoja, joihin heidän "edellinen persoonansa" oli kuollut. Yleensä lapset esittävät väitteitä edellisestä elämästään hyvin nuorena, monesti heti kun oppivat puhumaan, keskimäärin 2-4 vuoden iässä. Useiden lasten edellinen elämä on päättynyt väkivaltaisesti tai yllättäen.

Kirja on tutkiskeleva eikä tuputa vaan jättää tapausten "oikeellisuuden" lukijan päätettäväksi. Kirjassa tuodaan esiin seikka, että osa tapauksista on muistettu väärin tai tahallisen petoksen vuoksi. Paljon on kuitenkin tapauksia, joita ei voida selittää.

Lukiessani kirjaa en voi kuin hämmästellä sitä, miten vähän asiasta puhutaan. Itse on vaikea mieltää, miten parivuotias pystyisi keksimään niin tarkkoja yksityiskohtia entisestä elämästään, jos ei sitä oikeasti olisi itse kokenut.

Tilaa kirja Suomalaisesta kirjakaupasta.

Takakannen teksti:

Olen elänyt ennenkin - lasten muistoja edellisestä elämästään avaa suurelle yleisölle tutkimuksen lapsista, jotka väittävät muistavansa asioita edellisestä elämästään. Lääketieteen tohtori Ian Stevenson aloitti tutkimuksen Virginian yliopiston yhteydessä sijaitsevalla tutkimuslaitoksella jo 1960-luvulla, ja tapauksia on kertynyt 2500 eri puolilta maailmaa.

Lapset alkavat yleensä puhua edellisestä elämästään opittuaan puhumaan, jolloin he pyytävät päästä edellisen perheensä luo tai kertovat, millä tavalla kuolivat. Monissa tapauksissa lapset ovat kertoneet niin paljon yksityiskohtia, että on niitä vastaava ihminen ja elämäntarina. Tuckerin teos Olen elänyt ennenkin - lasten muistoja edellisestä elämästään esittelee tapaukset yleistajuisesti ja kiihkottomasti, kertoo kuinka ne on löydetty ja dokumentoitu, sekä kuinka niitä on tutkittu. Se käy myös läpi valtavirtatieteen reaktiot tähän tieteellisen tutkimuksen rajoja koettelevaan aiheeseen ja tutkii ajatusta, miten tietoisuus voi jatkua sen jälkeen kun sen tyyssijaksi ajatellut aivot kuolevat.

Lääketieteen tohtori Jim B. Tucker on lastenpsykiatri Virginian yliopistolla, jossa hän toimii Lasten- ja perhepsykiatrian klinikan lääketieteellisenä johtajana. Hän on kuulunut Ian Stevensonin perustaman Persoonallisuuden tutkimuksen laitoksen tutkijatiimiin 1990-luvun lopulta lähtien.

Kirjailija: Jim B. Tucker: Olen elänyt ennenkin – lasten muistoja edellisestä elämästään
Alkuteos: Life before life: Children’s memories of Previous Lives
Suomentaja: Soili Takkala
Basam Books
 
Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net