Jed McKenna: Kaiken teoria

| 07.03.2018
Jed McKennan kirja Kaiken teoria, valaistunut näkökulma on varsin haastava kirja - tietyltä osin. Toisaalta sen keskeisin sanoma - Jos totuus on kaikki ja tietoisuus olemassa, niin tietoisuus on kaikki - on hyvin selkeä. Luettuasi voit itse päätellä mihin suuntaan vaaka kallistuu.

Jed McKenna tunnetaan valaistuneena, joka on aiemmin ravistellut nuutuneita käsityksiä valaistumisesta ja sen vaikeudesta. Uudesta kirjasta päällimmäiseksi jää hämmennys: en oikein tiedä mitä ajatella kirjasta.

McKenna ei päästä lukijaansa helpolla, teksti on paikoin täynnä päätelmiä, välillä vapaata ajatusvirtaa, toisinaan vuoropuhelua. Näennäisesti hypitään asiasta toiseen vaikka "aasinsilta" varmasti löytyy. Kirja vaatisi hitaampaa lukutekniikkaa, kuin mikä minulle on luontaista. Kirjoittaessani tätä esittelyä/arvostelua McKennan kirjasta huomaan jääväni tuijottamaan kappaletta ja sanoja toisensa perään. Sanat muuttuvat elävämmiksi ja uppoavat syvälle. Aukaisevat jotakin, vaikka ovatkin "riisuttuja sanoja."

"Tietoisuus ei kaipaa kuvailuja. Tässä sinä olet, juuri nyt, kaiken keskellä.
Mitä hyötyä on kaiken teoriasta, joka on riisuttu sanoiksi tai symboleiksi,
kun sitä vertaa olemisen suoraan kokemukseen? Ainoa tajuttava asia on se,
että etsijä on etsittävä. Ei ole muuta kuin tietoisuus, ja se sinä olet".

 

Luen paljon ja minun on ollut suhteellisen helppo sisäistää teksti kuin teksti. Tämä kirja on haastava, mutta jos kirjan nimi on Kaiken teoria, ei voi olettaa helppolukuisuutta. En oivalla kirjan tarkoitusta,  muuten kuin tuon keskeisen sanoman osalta, liekö ollut tarkoituskaan? Mielenkiintoinen teos kaikille etsijöille.

Takakannen teksti:

Oletko koskaan tullut kysyneeksi itseltäsi, mitä voit todella tietää, mistä voit todella olla varma? Se saattaa olla elämäsi tärkein kysymys ja sysätä sinut matkalle kohti kaikkien olettamusten ja uskomusten näkemistä. Kun kaikki valheellinen katoaa, mitä jää jäljelle?

Jos totuus on kaikki ja tietoisuus on olemassa, niin tietoisuus on kaikki. Siinä teoria kaikesta kaikille niille, jotka sitä kuumeisesti etsivät.

Jed McKenna: Kaiken teoria. Valaistunut näkökulma
Taivaankaari
Julkaisuaika: 2017
176 sivua

Jaa tämä:

1 kommentti

  • Kommentoi linkkiä Niko 21.04.2019 lähettänyt Niko

    Tämä on surullinen viesti eläkeläisen havahtumisesta ihmismielen subjektiivisuuteen baaripöydässä parissa kaljassa, jonka useimmat ymmärtävät jo teini-iässä. Minä olen=tietoisuus=totuus ei ole mielestäni kirjan arvoinen oivallus.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net