Inderjit Kaur Khalsa: Chakrapolku

| 14.02.2015
Luovuutta ja voimaa tarjoilee Inderjit Kaur Khalsa kirjassaan Chakrapolku, joka sisältää tietoa chakroista ja kahdeksan viikon ohjelman.

Ensiksi kyllä täytyy kehua kirjan ulkonäköä ja luettavuutta. Kirja on kompakti paketti, jossa selkeys, kuvitus ja taitto osuu nappiin. Kaupan päälle vielä kovat kannet ja paksut lehdet. Mutta löytyykö kirjasta muuta hyvää?

Chakrapolku johdattaa lukijansa kahdeksan viikon aikana chakrojen, joogan, visualisoinnin ja meditaation maailmaan. Kirjan alussa todetaan: "Jokainen chakra on kuin oma maailmansa. Ne ovat tunteiden, ajatusten ja arvojen kokoelma. Kun energia kiertää tasaisesti kaikkien kuuden chakran kautta ylös päälaelle seitsemänteen chakraan asti, silloin yhteys omaan sieluun eli luovuuden pankkiin voimistuu." Tavoitteena on siis avata yhteys omaan sieluun ja sitä kautta saada elämä virtaamaan.

Chakrat on kirjassa esitelty kattavasti. Kerrotaan chakrojen "tehtävät" ja mihin ne vaikuttavat. Samalla myös tarkastellaan miten epätasapaino chakroissa näkyy arkielämässä. Ja tehtävien tarkoitus on tietenkin avata ja tasapainottaa jokainen chakra vuorollaan. Se tehdään kirjoitus- ja väritystehtävien sekä visualisoinnin avulla. Mutta vahvimmin esillä on jooga. Liikkeet ovat yksinkertaisia perusliikkeitä, eivätkä vaadi erityistaitoja tai joogan tuntemusta.

Olen tehnyt ensimmäisen viikon harjoitteet. Parasta antia itselleni on ollut sitoutuminen, olen joka aamu (toistaiseksi) jaksanut tehdä muutaman minuutin alkuveryttelyt sekä sen päälle vielä juurichakraa tasapainottavat liikkeet. Kirjoitustehtäväkin oli ihan ok, sillä yleensä asioita ei tule mietittyä näin "määrätietoisesti" vaan ajatukset harhailevat turhan paljon. Väritystehtävä tuntui ehkä vähän hölmöltä, mutta lienee luutuneiden ajatusmallieni syytä. Vielä en osaa sanoa vaikutuksia, mutta kroppa lienee hivenen notkeampi aamujoogan jäljiltä.

Kirja sopii henkilölle, jolla on hivenen aikaa ja intoa sitoutua oman elämänsä tarkkailuun. Mitään hokkus-pokkus-temppuja kirjasta ei löydy, mutta hyviä neuvoja määrätietoiselle ihmiselle, joka etsii omaa luovuuttaan ja voimaa.

Tilaa kirja Suomalaisesta kirjakaupasta.

Takakannen teksti:

Luovuutta ja voimaa mielen ja kehon tasapainosta.

Lisää elämääsi energiaa ja iloa helppojen joogaliikkeiden ja meditaatioiden avulla. Kahdeksan viikon Chakrapolku avaa kehon jännitystiloja ja johdattaa hyvinvointiin.

Kun keho rentoutuu, mielikin rentoutuu. Kirjassa avataan kehon ja mielen tukkeutumia chakra kerrallaan. Kundaliinjoogan, meditaation, visualisoinnin ja viikottain vaihtuvien tehtävien avulla keho, mieli ja ajatukset saadaan tasapainoon ja luovuus ja voima pääsevät virtaamaan. Chakrapolkua voi lukea joko kahdeksan viikon kurssina tai valita sen chakran, jota haluaa ensin lähteä työstämään.

Kirjoittajasta:

Inderjit Kaur Khalsa on suomalainen joogaopettaja, kirjailija ja elokuvaohjaaja ja hänellä on oma kundaliinijoogakoulu Helsingissä. Hän on opettanut joogaa vuodesta 2001 alkaen. Hänen ensimmäinen joogakirjansa Voiman tie - kundaliinijoogaa Yogi Bhajanin mukaan julkaistiin vuonna 2009.

Inderjit Kaur Khalsa: Chakrapolku
Tammi 2014

 

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net