Harrington, Paul: The Secret – Teinivoiman salaisuus

| 20.05.2014
“Mitä sinä haluat tehdä? Kuka sinä haluat olla? Etkö tiedä? Ota iisisti, nämä ovat suuria kysymyksiä. Mutta vastaus on todennäköisesti aivan nenäsi edessä. Sinun täytyy vain huomata, mistä asioista todella innostut. Oikeasti.

Todennäköisesti se, mitä haluat tehdä, mitä haluat olla ja mikä sinun on tarkoitus olla, liittyvät kaikki siihen, mikä sinua juuri nyt eniten kiinnostaa. …Rajaa nyt listasi kolmeen suosikkiin. Ole päättäväinen ja vahva. Oletko valmis? Hyvä sinä! Nämä kolme asiaa ovat päämääräsi, intohimosi ja motivaatiosi elämässä. Ja juuri tästä elämässä on kysymys. Tämä on sinun salainen voimasi, SALAISUUS on paljastunut!”

Vaikka juuri paljastin sinulle Salaisuuden, en usko, että vein sinulta kirjan lukunautintoa. Kirja on helppolukuinen ja mukaansatempaava. Itse luin sen yhdeltä istumalta. Teinivoiman salaisuus sisältää myös hyviä elämänohjeita unelmien toteuttamiseksi. Niitä kehotetaan harjoittamaan pienten käytännön tehtävien kautta, esimerkiksi kirjoittamalla ylös seitsemän asiaa, joista on kiitollinen. Samaan tapaan voi tehdä myös toivomuslistan. ”Voit olla kiitollinen myös toivomuksista ja aikomuksista. … Sano lause preesensissä – älä puhu tulevaisuudesta, sillä muuten asia jää tulevaisuuteen. … Kiitä listan asioista kuin ne jo olisivat sinun.”

Vähän kirjaa lukiessa herää pelko, että todellisuudentaju hämärtyy ja vaikeuttaa teinien psykologista kehitystä. Kuinka käännän tämän pelkoni positiiviseksi? Kirjassa on hyvin toistettu Salaisuuden ydinsanoma eli vetovoimanlaki, joka ”tarkoittaa sitä, että mielessäsi pyörivät ajatukset – positiiviset tai negatiiviset – vetävät puoleensa joko positiivisia tai negatiivisia asioita.”

Eli jos haluamme auttaa teinejä nauttimaan elämästään enemmän, keskitymme siihen, että Teinivoiman salaisuutta lukiessa heidän todellisuudentajunsa säilyy tai jopa kirkastuu, samalla kun heidän positiivisuutensa lisääntyy ja sitä kautta heidän elämänlaatunsa paranee.

”Jos haluat nähdä maailman muuttuvan, sinun täytyy kuvitella, että maailma on jo nyt juuri sellainen kuin haluaisitkin sen olevan. Kuvittele, että maapallo on täynnä kauniita, turmeltumattomia metsiä, henkeäsalpaavan upeita rantoja ja kuohuvia, kristallinkirkkaita valtameriä. Tai näe maailman ihmiset juhlimassa kokonaista vuotta tai ehkä vuosikymmentä maailman rauhaa, tasapainoa, hyvää tahtoa, yhteistyötä ja ystävyyttä ihmisten kesken. Tai näe jokainen mies, nainen ja lapsi turvassa lämpimässä, mukavassa kodissa, jossa on paljon ruokaa ja tarpeeksi rahaa nyt ja aina.”

Rahaa käsittelevä kohta on mielestäni vähän huolimattomasti joko alun perin kirjoitettu tai käännetty teiniä ajatellen. Ensin teiniä kehotetaan kirjoittamaan itselleen miljoonan dollarin sekki. Heti sen jälkeen samalla sivulla häntä kehotetaan kuitenkin kirjoittamaan sekkiin summa, jonka hän uskoo voivansa saavuttaa pian. Kuinka moni teini voi saavuttaa miljoona dollaria pian?... Vai onko tässä ainoa ongelma minun rajoittunut uskomiskapasiteettini?

Teinivoiman salaisuus voi olla monelle helpompi tapa tutustua vetovoiman lakiin kuin aikuisille suunnatut New Age –aiheiset teokset. Se on myös johdanto teinien ajattelumaailmaan, joten suosittelen sitä luettavaksi myös aikuisille, ihan jo sen takia, että he ymmärtäisivät teinejä, joiden kanssa he ovat tekemisissä.

Ehkä ainoa asia, jota kaipaisin kirjaan lisää on irtipäästämisen, pettymyksen ja negatiivisten tunteiden käsittelyä. Kuinka teini jaksaisi pysyä positiivisena, eikä katkeroitua ja hylätä uskoa, vaikka kaikki unelmat eivät heti toteudukaan? Kirja on nyt kuitenkin jo 190 sivua pitkä, mikä on enemmän kuin tarpeeksi usealle teinille, joten parempi ajatus lienee kirjoittaa jatko-osa. Mikä olisi vielä parempi, olisi, että teinit ’kirjoittaisivat onnellisen jatko-osan’ elämällään.

”Salaisuus on sinussa. Ja mitä enemmän käytät sisäistä voimaasi, sitä enemmän vedät sitä puoleesi. Jossain vaiheessa sinun ei enää tarvitse harjoitella, koska sinä Olet voima, sinä Olet täydellisyys, sinä Olet viisaus, sinä Olet älykkyys, sinä Olet rakkaus, sinä Olet ilo…Maapallo pyörii akselinsa ympäri Sinun vuoksesi. Valtameret kuohuvat Sinun vuoksesi. Linnut laulavat Sinun vuoksesi. Aurinko nousee ja laskee Sinun vuoksesi. Tähdet loistavat Sinun vuoksesi. Kaikki kauniit ja ihmeelliset asiat ovat olemassa Sinun vuoksesi. Katso ympärillesi. Mikään ei voi olla olemassa ilman Sinua. Kuka luulitkin olevasi, nyt tiedät totuuden siitä, kuka todella olet. Sinä olet maailman kaikkeuden hallitsija. Sinä olet kuningaskunnan perijä. Sinä olet elämän täydellisyys. Ja nyt sinä tiedät Salaisuuden.”
– Rhonda Byrne

Kirja-arvostelu: Johanna Maria Davies, VTM

Takakannen teksti:
Mikä on se suuri salaisuus? Ja mitä se voi tehdä hyväksesi? Onko sinulla koskaan ollut unelmaa, salaista haavetta, tärkeää toivetta tai päämäärää – mutta ei yhtään ideaa sen toteuttamiseksi? Siinä tapauksessa Teinivoiman Salaisuus on kirja juuri sinua varten. Salaisuus on jo osoittanut mijoonille ihmisille kaikkialla maailmassa, kuinka muuttaa oma elämänsä ja tehdä unelmista totta. Myös sinä pystyt siihen.

Salaisuus antaa sinulle voimaa olla, tehdä tai omistaa mitä ikinä haluat. Oli se sitten mammonaa, menestystä, mahtavia ihmissuhteita, parempaa terveyttä ja itsetuntoa… mitä tahansa sydämessäsi haudotkin. Kaikki on täysin saavutettavissa.

Nyt sinun pitää vain löytää Salaisuus.

Paul Harrington: The Secret – Teinivoiman salaisuus
WS Bookwell Oy 2010
Arvostelukappale

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net