Anne Lindholm-Kärki: Uni tuntee sinut

| 20.08.2014
"Unessa me tavoitamme sen syvemmän, todemman, ikuisemman ihmisen, joka asuu yhä alkuyön hämärässä, missä hän oli vielä kokonaisuus ja missä kokonaisuus oli hänessä, eriytymättömässä ja kaikka minuutta vailla olevassa luonnossa." - C.G. Jung

Monille unet tuntuvat ehkä sekasotkuiselta tohinalta, jossa ei ole "päätä eikä häntää". Auto voi yhtäkkiä muuttua lentokoneeksi, hiiri norsuksi tai itse saattaa unesa lyödä toisen kuoliaaksi. Anne Lindholm-Kärjen mukaan unessa kaikki kuitenkin voi olla symbolista. Ja symbolien merkitys saattaa muuttua vuosien varrella, joten siinä mielessä valmiit unikirjat symboleineen voivat olla harhaanjohtavia.

Kirja tarjosi monia hyviä työkaluja unien kanssa työskentelyyn. Monesti jo koko homma kaatuu siihen, ettei muista uniaan! Ja jos muistatkin, mitä sen yrittää sinulle kertoa? Kirjassa tutustutaan myös erilaisiin ego-, sielu-, ja ydinminuustason arkkityyppeihin.

Teksti ei ollut liian raskasta, vaan soljui jouhevasti asiasta toiseen ja antoi asiasta hyvin monipuolisen näkymän. Ammatillinen osio olisi voitu julkaista omana osanaan, itseäni se ei juuri kiinnostanut. Ulkoasusta miinusta, kappalejaot selkeämmiksi sekä otsikot näkyvimmiksi.

Loppuun Anne Lindholm-Kärjen neuvo: "Älä päästä itseäsi liian helpolla ja tyydy aina tuttuun näkökulmaan, vaan uskalla rohkeasti asettaa aikaisempi ajattelutapasi kyseenalaiseksi ja etsiä myös uusia näkökulmia."  Pätee sekä uniin, että päivätodellisuuteen.

takakannen teksti:

Uni on meissä oleva tietäjä ja opastaja, joka muistaa keitä me sisimmässämme olemme. Kun ymmärrämme uniamme, ymmärrämme syvintä itseämme.

Kirjan ensimmäinen osa neuvoo, miten unien avulla voi eheytyä ja löytää oman ydinluovuutensa ja -voimansa. tämä uutta luova muutosvaihe auttaa juurruttamaan unen neuvon todeksi elämässä, jolloin unityöskentelystä tulee syvällinen henkinen kasvuprosessi.

Kirjan jälkimmäinen osa on uniohjaajan opas. Tämä osa on tarkoitettu niille, jotka haluavat auttaa ihmisiä oivaltamaan itsessään olevaa syvätietoa, jota unet opettavat. Tässä osassa opastetaan, miten unien kanssa työskennellään yksilöohjauksessa, ryhmissä ja työnohjauksessa.

Uni tuntee sinut sopii niin ammatillisesti uniohjauksesta kiinnostuneille kuin omien uniensa tulkitsijoille.

Anne Lindholm-Kärki on tietokirjailija, Uniohjaaja, Uniohjaajakoulutuksen luoja ja toteuttaja sekä psykoterapeutti. Hän on tutkinut omia uniaan pikkutytöstä lähtien ja käyttänyt unia työssään noin kolmenkymmenen vuoden ajan, ensin psykoterapioissa, sittemmin myös uniohjauksissa, työnohjauksissa ja koulutuksissa. 

Anne Lindholm-Kärki
Uni tuntee sinut - Unet voimaantumisen ja ammatillisen ohjauksen välineenä
Basam Books 2012
arvostelukappale

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net