Harri Virolainen & Ilkka Virolainen: Yliluonnollisten ilmiöiden ensyklopedia

| 01.05.2014
"Yliluonnollinen" ilmiö saattaa muuttua tämän kirjan luettuasi luonnolliseksi.

Harri ja Ilkka Virolaisen kirjoittama kirja on saanut aika lailla huomiota heti julkaisun jälkeen. Eikä ihme, sillä kirja on suhteellisen kunnianhimoinen pyrkimys selittää yliluonnolliset asiat kaiken kansan ymmärrettäviksi. Mielestäni pojat ovat onnistuneet siinä melko hyvin. Kirjan sisältö käsittelee ymmärrettävällä tavalla esimerkiksi kuolemanrajakokemusta, jälleensyntymää, ufoja, kummittelua ja selvänäköisyyttä. Jokaista osiota käsitellään yleensä muutaman sivun verran ja mukana on mm. suomalaisten omakohtaisia kokemuksia. Kirjassa käsitellään myös tämän alan räikeimpiä huijausyrityksiä.

Pelkästään oman mutu-tuntuman alueella ei liikuta, vaan ainakin osaan ilmiöistä löytyy tarkempaa lähdetietoa ja tieteellisiä tutkimuksia. Tutkimusten näytöstä en osaa oman kokemukseni perusteella kuitenkaan sanoa juuta tai jaata. Kirja on hyvin kirjoitettu ja tekstiä on miellyttävä lukea. Kirjan parissa viihtyi hyvin, uskoi asiaan tai ei.

Muualla verkossa:

http://paholaisen-asianajaja.blogspot.fi/2014/02/yliluonnollisten-ilmioiden-ensyklopedia.html

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288645125959.html

http://www.ruutu.fi/ohjelmat/sarasvuo/sarasvuo-laittaa-tohtoriveljekset-harrin-ja-ilkan-koville

Lukunäyte kirjasta

Takakannen teksti:

"Se, mitä tänään pidetään yliluonnollisena, on tulevaisuudessa täysin tavallista ja itsestään selvää"

Tässä kirjassa kysytään, ovatko yliluonnolliset ilmiöt alun alkaeenkaan eriskummallisia.

Harri ja Ilkka Virolainen johdattavat lukijat asiantuntevasti ja viihdyttävästi yliasistilliseen maailmaan tieteellisen tutkimuksen näkökulmasta. He paljastavat, millaisia kokemuksia sekä julkisuuden henkilöillä että tavallisilla suomalaisilla on muun muassa edellisestä elämästä, rukouksen voimasta ja energiahoidoista.

Aitojen yliluonnollisten ilmiöiden lisäksi kirjassa käydään läpi myös huijauksia ja häikäilemättömiä onnenonkijoita; tekaistuja viljapeltokuvioita ja lumimiehen jalanjälkiä.

Harri Virolainen ja Ilkka Virolainen (s. 1974) ovat identtisiä kaksosia ja tiedemiehiä, joilla kummallakin on neljä maisterintutkintoa ja yksi tohtorintutkinto. He ovat perehtyneet yliluonnollisiin ilmiöihin jo kahdenkymmenen vuoden ajan niin kokemusperäisesti kuin tieteellisen tutkimuksen näkökulmasta.

Harri Virolainen & Ilkka Virolainen: Yliluonnollisten ilmiöiden ensyklopedia
Tammi 2014
Arvostelukappale

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net