Gidgård ja Davidsson: Joogaruokaa

| 05.01.2015
Silmän osuessa ensimmäisen kerran Joogaruokaa-kirjan kanteen, houkuttelee se saman tien tarttumaan teokseen ja tutustumaan sen antiin. Kirjan sisältö näyttää yhtä herkulliselta kuin kannessa komeilevat tuorerullatkin. Tästä kirjasta erityisen tekee se, että ruoat ovat maukkaita, mutta samalla terveellisiä! Reseptejä selatessa tekee mieli kokeilla yhtä jos toistakin pääruokaa ja herkkua.

Joogaruokaa johdattaa aluksi hyvin lyhyesti terveelliseen ruokailuun ja esittelee muutamia tärkeitä terveellisiä raaka-aineita, kuten pähkinöitä, öljyjä ja vihanneksia. Reseptit on luotu joogaa harrastavalle tukemaan joogaharjoitusta, mutta ne soveltuvat kenelle tahansa kehoansa kunnioittavalle ja terveellisestä ruokailusta kiinnostuneelle. Erityisesti kirja palvelee kokkaajaa, joka ei halua käyttää vilja- ja maitotuotteita eikä sokeria. Reseptit antavat oivallisia vinkkejä gluteenittomaan ruokavalioon ja viljan välttäminen käy luonnostaan. Terveelliset puurot syntyvät tattarista ja amarantista ja makeat jälkiruoat ovat paitsi viljattomia ja sokerittomia, myös vitamiinirikasta raakaruokaa. Oleellisessa osassa ovat pähkinät, siemenet ja kasviöljyt sekä makeutuksessa taatelit ja agavesiirappi.

Resepteistä löydät sekä kypsennettyjä ruokia että raakaruokaa, joten voit koostaa kehotyypillesi parhaan kokonaisuuden ja vaihdella kypsennettyä ja raakaruokaa. Lisäksi voit innokkuutesi mukaan valita joko nopeasti valmistuvia, vaivattomia salaatteja tai herkkujälkiruokia tai nauttia ruoanlaitosta ja valmistaa työläämpiä pääaterioita ja leipiä. Kirjaan on koottu myös ehdotukset joogabrunssiksi ja joogabuffetiksi.

Muutama vika tässä kirjassa kuitenkin on. Se saa haluamaan lisää! Resepti toisensa jälkeen haluaa kokeilla uutta ja toivoo, että reseptejä olisi enemmänkin. Kokonaisuudessaan, mausteseosreseptit ja mehut huomioiden, kirjassa on nimittäin vain 49 reseptiä. Ehdottoman joogisesti, ayurvedan periaatteiden mukaan syövälle kirja saattaa myös tuottaa muutaman pettymyksen. Joogan periaatteiden vastaisesti useat reseptit nimittäin sisältävät kananmunia, sipulia ja sieniä. Joukossa toki on myös lukuisia reseptejä ilman näitä raaka-aineita.

Joogaruokaa on ehdottomasti houkutteleva reseptikokoelma. Kirja miellyttää paitsi ulkoisesti, myös sisällöltään. Tahinimarinoidut pavut ja kookosletut saivat heti maukkaudessaan ja terveellisyydessään vakipaikan ruokailuissani. Joogakakku puolestaan saa ihmettelemään, miten niin herkullinen jälkiruoka voi todella olla tehty ilman sokeria. Sitä haluaa tarjota vieraille uudestaan ja uudestaan, ihan vaikka siksi, että saa taas itse syödä sitä. Joogaharjoitusta sen jälkeen tuskin pystyisi tekemään, sillä sen verran tukevaa kakku kuitenkin on pähkinöineen.

Anna Gidgård, Cecilia Davidsson: Joogaruokaa
Schildts & Söderströms
2013

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net