Kullas, Emilia & Myllyoja, Ninni: Nainen ja rikastumisen taito

| 17.12.2014
Voisin suositella tämän teoksen lukemista valmennusasiakkailleni ensimmäiseksi etätehtäväksi. Se selittää yksinkertaisesti elämänhallinnan perusteet.

”Bertrand Larssenin mukaan huiput osaavat tehdä enemmän pieniä oikeita valintoja arkielämässään. Jos siis korjaa päivittäisiä tapojaan hiukan, suoritukset paranevat vähitellen huomattavasti. Useimmilla meistä on tarpeeksi tietoja ja kykyä pärjätä missä vain, mutta koska koko ajan valitsemme helpomman ja mukavamman ratkaisun, emme koskaan pääse antamaan parastamme.” (s. 205)

Kirjan kirjoittajat sanovat haluavansa olla taloudellisesti riippumattomia ja kirjoittamalla he ovat jäsentäneet tietoa siitä, miten se olisi mahdollista tällä hetkellä käytettyjen ja toimiviksi todettujen keinojen, työn tai sijoittamisen, avulla. En kuitenkaan edelleenkään innostunut rahasto-, osake- tai asuntosijoittamisesta kirjan luettuani. Tosin se herätti minussa halun keksiä miksei niin käynyt ja miten minut sitten saisi kiinnostumaan sijoittamisesta, tai millaista innostava sijoittaminen olisi.

Parasta antia kirjassa taisi olla peilaus siihen, mitä rikkaus kullekin lukijalle merkitsee. Tämä teos ei kuitenkaan ole kirjoitettu ”elämänrikkauden” lisäämiseksi, vaan antaa käytännönvinkkejä kahisevan kartuttamiseksi.

Hyvien kysymysten lisäksi oman taloudellisen unelmatilanteen havainnollistamista helpotti luokittelut erilaisiin ryhmiin ja niiden elämäntyylien hinnoitteluihin. Millainen on sinun unelmaelämänkuvasi? Osaatko sanoa paljonko rahaa siihen tarvitaan? Miten voisit saavuttaa tarvittavan varallisuuden? Ei muuta kuin suunnittelemaan!

Kirja-arvostelu: Johanna Maria Davies, VTM

Takakannen teksti:
Rahaa ja vaikutusvaltaa! Mitä enemmän, sitä parempi. Nainen! Lue ja vaurastu.

Suomiko on tasa-arvon maa? Mieti uudestaan. Naisen palkkaeuro on 80 senttiä ja eläke-euro 65 senttiä. Helsingin pörssissä on reilut 120 yhtiötä, joista vain yhdessä on toimitusjohtajana nainen. Tätä epätasa-arvoa voimme kuitenkin paikata - rahalla. Siksi jokaisen naisen pitäisi oppia sijoittamaan.

Tässä kirjassa taloustoimittajat Emilia Kullas ja Ninni Myllyoja kertovat, miten saat rahasi poikimaan ja urasi etenemään. Kympeilläkin voi aloittaa. Entä jos tilille pamahtaa lottovoitto? Älä sure: tässä kirjassa on neuvoja miljoonikoillekin.

Jokainen, joka kuluttaa vähemmän kuin ansaitsee, voi alkaa sijoittajaksi. Sijoittaminen ei vaadi suurta viisautta. Jokainen joka osaa tilata netistä uudet saappaat, osaa myös sijoittaa. Sijoittaminen ei ole ahneutta eikä keinottelua vaan järkevää taloudenpitoa.

Nainen ja rikastumisen taito ei neuvo, miten saat vähät rahasi riittämään, vaan mitä pitää tehdä, jotta rahaa olisi enemmän kuin tarpeeksi. Lisäksi puhkotaan naisten hellimä myytti downshiftaamisen ihanuudesta. Naiset tarvitsevat vastuullisia töitä ja talouskasvua, eivät downshiftaamista vaan upliftausta!

Varmista siis tulevaisuutesi. Sijoita. Tämän kirjan luettuasi tiedät, mistä aloitat.

P.S. Tässä kirjassa ei ole yhtään pihistelyvinkkiä!

Emilia Kullas ja Ninni Myllyoja ovat taloustoimittajia, jotka työskentelevät Talouselämä-lehdessä uutispäällikköinä. He ovat kirjoittaneet yhdessä kirjan Mitä jokaisen kotiäidin (ja muidenkin naisten) tulee tietää sijoittamisesta.

Kullas, Emilia & Myllyoja, Ninni: Nainen ja rikastumisen taito
Talentum 2014
Arvostelukappale

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net