Eckhart Tolle & Robert S.Friendman: Miltonin salaisuus

| 06.10.2014
”Olitpa missä tahansa, et voi olla kuin tässä ja nyt. Se sinun pitää muistaa.” Luet nyt tätä kirja-arvostelua ja toivon, että saat siitä jo osan siitä viisaudesta, mikä Tollen ja Friedmanin kirjoittama, Riccion kauniin sarjakuvamaisesti kuvittama lastenkirja tarjoaa lukijalleen.

Kun ihminen ei vastusta tätä hetkeä ja kykenee tuntemaan kaikki tähän hetkeen liittyvät tunteet, tietoisuus laajenee ja tulee seuraava tämä hetki, jolloin vastassa on siihen hetkeen liittyvät tunteet.

“Kun tunnet valon sisälläsi, olet tässä ja nyt. Olet läsnä. Etkä pelkää enää. Valon ansiosta tunnet olevasi vahva.”

Kukaan tunteva ihminen ei haluaisi, että ketään lasta kiusattaisiin, mutta niin valitettavan usein kuitenkin käy. Uskon, että tämän kirjan sisäistämällä voi lukija voimaantua niin, ettei pidä pelon kierrettä enää omalla kohdallaan yllä. Emme voi varjella lapsia kaikelta pahalta, mutta voimme olla aina läsnä ja lohduttaa, vaikka lukemalla kiusaamista kohdanneelle lapselle tämän kirjan. Kirja myös osoittaa, että kiusaamiseen tulee puuttua heti, eikä sitä tule sietää. Kirjailijat auttavat näkemään, miten pahalta myös kiusaajasta tuntuu. Jos kiusattu ja muut osalliset peilaavat kiusaajalle tätä onnettomuuden tunnetta, voi se auttaa myös kiusaajaa ja mahdollistaa jopa väkivallan kierteen katkeamisen.

”Hän on onneton, ja sen takia hän yrittää tehdä toisetkin onnettomiksi.”

Kirja sopii siis mielestäni sekä vanhemmille että lapsille - kiusaajille ja kiusatuille, sekä sivustakatsojille. Siihen voi tarttua kerta toisensa jälkeen, jotta Tollen yksinkertaisen viisas sanoma ei pääse arjen tiimellyksessä unohtumaan. On hienoa, että lapsille on tarjolla modernia henkistä viisautta sisältävää kirjallisuutta.

Takakannen teksti:
Maailman suosituin henkinen opettaja Eckhart Tolle tuo vihdoin opetuksensa lapsille!

Milton, noin kahdeksanvuotias poika, joutuu kiusatuksi koulun välitunnilla. Kiusaamisen takia Milton alkaa pelätä kouluun menemistä, ja samalla koulunkäynnistä häviää mielekkyys. Kun Milton ymmärtää eron menneen, nykyhetken ja tulevan välillä, alkaa pelko talttua. Läsnäolo antaa pojalle voimaa kohdata kiusaajansa.

Miltonin salaisuus esittelee Tollen ydinajatuksen kiehtovasti kuvitetussa muodossa. Se sopii Tollen aikaisempien teosten ystäville, mutta myös vanhemmille, jotka haluavat tutustuttaa lapsensa läsnäolon voimaan. 

Eckhart Tolle on henkinen opettaja, joka ei ole sitoutunut mihinkään tiettyyn uskontoon tai henkiseen perinteeseen. Kirjoituksissaan hän yhdistää yksinkertaisen mutta syvällisen sanomansa vanhojen henkisten mestarien ajattomaan selkeyteen: on olemassa tie kärsimyksestä rauhaan.

Kirja-arvostelu: Johanna Maria Davies, VTM

Eckhart Tolle & Robert S.Friendman: Miltonin salaisuus
Basam Books 2014
arvostelukappale

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net