Devapath: Voimaa hengityksestä

| 26.10.2015
Hengitys tapahtuu luonnostaan, mutta kuinka usein hengität tietoisesti ja kuinka usein hengittäminen on sinulle vain automaattinen toiminta?

Suurin osa meistä hengittää pinnallisestii, jännitämme kehoamma ja pidätämme hengitystämme kuten myös tunteitamme. Saksalainen lääkäri Devapath kertoo kirjassaan, kuinka voit saada voimaa aidosta syvähengityksestä. Syvähengitys johtaa Devapathin mukaan: " Kohti rikkaampaa olemisen tilaa ja sitä elämää jota janoamme. Kun hengitämme ja elämme täysin rinnoin, rakastamme kehoamme, nautimme seksuaalienergiastamme, olemme luovia ja laajennamme tietoisuuttamme meditoimalla."

Hengitys on aihe, josta mielestäni puhutaan ja kirjoitetaan liian vähän, sillä hengitys ei ole vain automaattinen toiminto, joka tuo pakollisen hapen kehoon. Hengityksen mukana tulee myös elämänenergiaa ja se rentouttaa kehoa ja auttaa meitä nauttimaan elämästä enemmän.

Kirjassa todetaan mm. että litteää ja kiinteää vatsaa ihannoiva kulttuuri tukahduttaa samalla meidän seksi- ja tunne-energiaa. Niinpä. Käsi ylös, kuinka moni vetää vatsaansa sisään seksuaalisessa kanssakäymisessä? Tai tunkee päällensä tukahduttavan vaatteen, joka ei jätä hengittämiselle paljon tilaa. Entä tunnepuoli? Oletko huomannut kuinka pidätät hengitystäsi, kun vaikkapa pelkäät torjuntaa? Koko keho jännittyy ja hengitys on aivan pinnallista. Jos tietoisesti tuossa tilanteessa vetäiset muutaman kerran syvään henkeä, keho ja jopa mieli rentoutuu osaksi, eikä tilanne tunnu yhtä pahalta.

Voimaa hengityksestä on Basam Booksin Viisas Elämä-sarjaa. Kirjassa on joka kappaleen lopussa meditaatio/hengitysharjoitus, joka auttaa tulemaan hengityksestä tietoisemmaksi. Syvähengityksen avulla voit saada apua mm. stressiin, masennukseen ja tunteiden hallintaan. Kirjassa on aika paljon asiaa seksuaalisuudesta ja hengitys onkin oiva apukeino oman seksuaalisuuden herättämiseksi ja voimistamiseksi. En ole kokeillut kirjan meditaatioita, mutta jo pelkkä hengityksen seuraaminen ja hengittäminen koko keholla tuntuu rentouttavan kehoa ja mieltä. Oikein mielenkiintoista.

Pragita Teerisuo suomennoksen saatesanoissa: "On vaikea sanoin kuvata sitä rentoutta ja nautintoa mikä on tullut kehooni ja elämääni, kun hengitys laskeutui vatsaan, sitä myötätuotoa ja rakkauden tilaa, joka on avautunut kun rintakehä on vapautunut hengittämään, sitä sisäistä varmutta, voimaa ja suuntaa, jonka sain elämälle pallean vapautuessa hengittämään."

Takakannen teksti:

Vanhoissa henkisissä perinteissä, kuten joogassa, tantrassa, taolaisuudessa ja zenbuddhalaisuudessa ajatellaan, että tietoinen hengitys on avain hyvinvointiin ja henkiseen täyttymykseen. Nykymaailman kiireinen elämäntapa ja stressi ovat kuitenkin saaneet monet meistä unohtamaan luonnollisen hengityksen viisauden, ja hengityksestämme on tullut pinnallista ja katkonaista. Pinnallinen hengitys estää meitä kohtaamasta ja kokemasta tunteitamme ja nauttimasta elämästämme ja ihmissuhteistamme kokonaisvaltaisesti.

Teoksessaan Voimaa hengityksestä lääkäri ja Osho-terapeutti Devapath kertoo, miten voimme palata takaisin luonnollisen hengityksen pariin. Syvähengityksen avulla voimme ystävystyä oman kehomme kanssa, vapautua stressistä sekä parantaa seksielämäämme ja ihmissuhteitamme. Kirjan yksinkertaiset hengitys- ja meditaatioharjoitukset auttavat sinua löytämään hengityksen voiman ja soveltamaan sitä elämäsi kaikilla osa-alueilla.

Devapath on saksalainen lääkäri ja Osho-terapeutti, jolla on yli 30 vuoden kokemus terveydenhoidosta ja terapeutin työstä. Hän on kehittänyt meditaatiokeskeisen terapian, joka Oshon timanttihengitystekniikkaan. Terapia tähtää ihmissuhteiden parantamiseen ja sisältää syvähengitystä, aquaprana-vesihengitysterapiaa sekä tantra-zen-terapiaa.

Devapath: Voimaa hengityksestä
Basam Books

tämä pätkä basamin sivuilta:

Vanhoissa henkisissä perinteissä, kuten joogassa, taolaisuudessa ja buddhalaisuudessa, hengityksellä on keskeinen rooli: hengityksen avulla pidetään yllä terveyttä ja kuljetaan kohti henkistä täyttymystä. Läntisessä, stressintäyteisessä maailmassa on unohdettu, miten hengitetään oikein - tai miten ylipäätään hengitetään.

Kirja osoittaa, miten hengitys vaikuttaa elämässä kaikkeen ja miten sitä voi hyödyntää elämän parantamisessa. Kymmenen harjoituksen myötä oppii ymmärtämään kehoaan, stressaamaan vähemmän ja pysymään nuorekkaana. Oikeanlaisella hengitystekniikalla mieli rentoutuu, tunnemaailma tasapainottuu ja sydän avautuu näkemään koko maailman kauneuden.

Devapath on saksalainen Osho-terapeutti ja Diamond Breath© -menetelmän luoja.

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net