Denis Vinokur: Tuli, maa, vesi

| 11.07.2015
Oletko toimelias tulityyppi, ystävällinen maa vai analyyttinen metalli? Vai onko elementtisi ehkä luova puu tai tahdonvoimainen vesi?

Tuli, maa, vesi, metalli, vesi ja puu ovat kiinalaisen lääketieteen viisi elementtityyppiä, joiden avulla pyritään ymmärtämään ihmistä kokonaisvaltaisesti. Perusajatuksena on, että ihmisellä on yksi peruselementti, joka korostuu voimakkaimmin. Kun tuntee oman elementtinsä, ymmärtää omaa elämäänsä ja näkemyksiään paremmin. Samalla voi myös parantaa fyysistä oloaan.

Vinokurin kirja on kirjoitettu selkeästi ja se antaa kattavan kuvauksen "tavislukijoille" eri elementtityypeistä. Kirjasta löytyy näppäriä itsehoito-ohjeita ja oman elementin mukaisia ruoka- ja terveysohjeita. Dennis Vinokur kuvailee myös eri elementtityypit hienosti, joten jokaisen luulisi kirjan luettuaan tietävän mitä elementtityyppiä itse edustaa. Toki meissä kaikissa on jokaisesta tyypistä jotakin. Kirja on kauniisti kuvitettu ja vahvaa tekoa, mikä on tarpeen, sillä kirjan perinpohjaiseen sisäistämiseen menee toki aikaa, mutta lukeminen on kyllä nautinto.

Takakannen teksti:

Kiinalaisen lääketieteen avulla voimme ymmärtää paljon kehon ja mielen välisestä vuorovaikutuksesta. Kirjassaan Tuli, maa, vesi kiinalaisen lääketieteen asiantuntija Denis Vinokur käsittelee perinteisen ajattelun mukaista viittä elementtityyppiä, jotka ilmentävät ihmisen ominaisuuksia ja tapaa olla maailmassa. Kirjassa vanhaa filosofista oppia katsotaan nykypäivän näkökulmasta. Teos auttaa käsittämään, kuinka stressi vaikuttaa eri tavoin eri ihmisiin, mikä edistää yksilöllistä hyvinvointia ja millainen ruokavalio itse kullekin sopii. Mukana myös hengitys- ja meditaatioharjoituksia eri elementtityypeille.

Dennis Vinokur: Tuli, maa, vesi
Gummerus 2015

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net