Anteeksianto - Tie rauhaan ja vapauteen

| 11.08.2015
Jos todella haluamme rakastaa, meidän tulee oppia antamaan anteeksi. - Äiti Teresa. Näillä sanoin alkaa Ilkka ja Harri Virolaisen kirja, joka käsittelee anteeksiantamista.

Anteeksi on sana, joka on suhteellisen helppo heittää tuntemattomalle kanssamatkaajalle, jos tallot varpaille tai tönäiset vahingossa kassajonossa. Sori-sanaa kuulee myös paljon. Mutta kun puhutaan "syvällisemmin" anteeksipyynnöstä tai antamisesta, niin homma ei olekaan ihan yksinkertaista. Anteeksianto, kun se tehdään sydämestä käsin, vapauttaa sekä antajan että pyytäjän. Ehkä eniten anteeksiannettavaa meillä olisi kuitenkin itsellemme.

Ihminen päättää itse loukkaantumisestaan. Tapahtuma/toinen ihminen ei ole ongelma, vaan kysymys on siitä, miten suhtaudut tilanteeseen. Loukkaanutko vai annatko anteeksi? Veljesten kirjan sanoma on yksinkertaisuudessa upeaa. Antamalla anteeksi moni asia paranee.

Kirja on jaettu kolmeen osaa, ensimmäinen osa käsittelee anteeksianto ja tyypillisiä virheuskomuksia. Toinen osa sisältää käytännönharjoituksia ja viimeisessä osassa eritellään anteeksiannon hyötyjä esimerkiksi parisuhteessa ja työpaikalla.

Kirjaa on hyvä lukea vähän kerrallaan ja miettiä samalla omaa suhtautumistaan asioihin. Omia uskomuksiaan on hyvä miettiä ja karsia uskomukset, jotka eivät enää palvele. Kirjaa voi suositella lämpimästi kaikille, tuskin löytyy ihmistä, jolla ei olisi anteeksiannettavaa tai pyydettävää.

Juuri nyt on sopiva hetki antaa anteeksi. Anna anteeksi – otat ison askeleen kohti mielenrauhaa ja onnellisuutta. Anteeksianto on eräs suurimmista lahjoista jonka ihminen voi itselleen suoda. Anteeksiantamattomuus, viha ja kauna eivät tuo onnellisuutta,k vaan katkeroittavat, vievät elämästä iloa ja vapauden tunnetta. Anteeksianto käsittelee anteeksi antamista useista eri näkökulmista. Kirjassa tuodaan esille anteeksiannon positiivista vaikutusta terveyteen, ihmissuhteisiin sekä yleiseen hyvinvointiin.

Anteeksiannon voimaa käsitellään teoksessa ihmisten omien kokemusten, konkreettisten esimerkkien ja käytännöllisten vinkkien avulla. Kirja tarjoaa keinoja, miten anteeksianto voi toimia eheytymisen ja kasvun välineenä. Anteeksianto antaa ihmiselle mielenrauhaa ja vapauttaa tukahdettuja tunteita.

Anteeksianto - Tie rauhaan ja vapauteen
Tammi 2015

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net