Bruce H. Lipton: Ajatuksen biologia

| 05.02.2019
Viisas elämä tarjoaa taas oivalluksia merkitykselliseen elämään. Kirjan ryöppyävä ja silti kevyt kuvitus inspiroi. Ajatuksen biologia on kirja tietoisuuden, aineen ja ihmeiden avaimista. Kyseessä ei ole itseapukirja. Teos on kirja voimaantumiseen. Opus esittelee tietoa ihmisestä, sinusta mukaan lukien. Tämä tieto mahdollistaa oman elämän ohjaamisen.

Kirjan taustalla on Liptonin omakohtainen oivallus, joka paitsi järkytti häntä, myös muodostui elämän käännekohdaksi. Lipton tajusi, että solujen elämää ohjaavat niiden fyysinen ympäristö ja energiaympäristö, eivät geenit. Melkoinen väite! Ympäristö toimii ”rakennuttajana”, joka lukee ja toteuttaa geneettisiä ohjeita, hän väittää. Koska kyseessä on arvostettu solubiologi, väitteen todenperäisyyttä voi vähintään tunnustella.

Lipton muistuttaa, että koostumme noin 50 biljoonasta solusta. Elämämme laatua eivät määrittele geenit, vaan reaktiomme ympäristöstä tuleviin viesteihin. Valinnat ja uskomukset näyttäytyvät uudessa, kirkkaassa valossa. Ja niillä on merkitystä! Ajatuksemme ohjaavat soluja, eivät geenit. Mullistava idea! Lukija saa olla samaan aikaan innostunut ja utelias, sekä peloissaan ja järkyttynyt.

Kirjassa käsitellään soluja ja fiksuja genetiikan oppilaita sekä ympäristön merkitystä. Lipton kirjoittaa taikakalvosta, sekä uudesta fysiikasta. Biologia ja uskomukset yhdistyvät nyt uudella tavalla toisiinsa. Teoksessa on myös tuttuja aiheita; ihmisen henkinen kasvu ja uskomukset pääsevät jälleen kerran näyttämölle. Erityisen mielenkiinnollaa luin tietoisesta vanhemmuudesta – voimme kaikki kasvattaa lapsemme geeni-insinööreinä!

Liptonin kirjoitustyyli on jouhevaa, juttelunomaista. Se tekee lukemisesta helppoa ja nopeaa. Omakohtaiset tarinat elämän varrelta havainnollistavat ja inhimillistävät muuten kliiniseltä kalskahtavaa aihetta. Kirjassa on joitain havainnollistamiskuvia. Osa on onnistuneita, osan merkitys ymmärtämisessä jää avoimeksi. Ainakaan minä en varsinaista lisäarvoa kaikista kuvasta löytänyt.

Jos haluat lukea jotain, joka saattaa vaikuttaa merkittävästi elämääsi, tartu tähän kirjaan. Saat raivata ajatuksistasi geneettisen determismin ja avartaa tajuntaasi uudenlaisella ajattelutavalla. Pystyt suuntaamaan huomiota energiaympäristöön ja muuttamaan elämääsi. Joudut luopumaan kohtalonuskosta. Virheellisistä uskomuksista irti päästäminen avaa eteesi runsain mitoin uusia mahdollisuuksia. Et tarvitse aiempaa tietoa genetiikasta tai kvanttifysiikasta. Liptonin kirja on meille tavallisille rivinaisille ja rivimiehille – kvanttifysiikka on esitelty tavalla, jonka kuka tahansa pystyy ymmärtämään.

Takakansi:

Ymmärrä paremmin elämän, evoluution ja tietoisuuden prosesseja.

Omaksumamme uskomukset ja käyttäytymismallit eivät aina tue tietoisen mielemme tavoitteita. Bruce H. Liptonin ja muiden tieteen edelläkävijöiden hämmästyttävät tutkimustulokset solubiologian ja kvanttifysiikan alalta osoittavat, kuinka ajatuksemme vaikuttavat kehon toimintaan ja terveyteen.

Ajatuksen biologia kertoo, kuinka geenien ja DNA:n sijaan biologiaamme ohjaavat solun ulkopuolelta tulevat viestit, jotka ovat lähtöisin ajatuksistamme. Yksinkertaisten esimerkkien ja kuvien sekä kepeän tyylinsä avulla Lipton kuvaa kuinka uusi tieteenala, epigenetiikka, mullistaa käsityksiämme mielen ja kehon yhteydestä, sekä millaisia vaikutuksia sillä on henkilökohtaiseen elämäämme ja ihmislajin tulevaisuuteen.

Tohtori Bruce H. Lipton on opiskellut solubiologiksi, opettanut Wisconsinin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa sekä tehnyt uraauurtavaa solututkimusta Stanfordin yliopistossa.

Bruce H. Lipton. Ajatuksen biologia. Tietoisuuden, aineen ja ihmeiden avaimet.
Viisas elämä 2018.

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net