Anthony de Mello: Uudistuminen - Miten löydät elämän syvemmän merkityksen

| 15.04.2015
Anthony de Mellon Uudistumisesta on otettu uusi painos. Se on merkittävä teko, sillä kirja kuuluu niihin teoksiin, jonka jokaisen toivoisi lukevan. 

Suomennoksen alaotsikko, "miten löydät elämän syvemmän merkityksen", johtaa hiukan harhaan, ja nerokas kirja kuulostaa enemmän perinteiseltä, positiiviselta ja kauniilta oppaalta parempaan elämään. Samaa mielikuvaa vahvistaa kirjan kansi. Uudistuminen kyllä johdattaa kohti pysyvää onnea, mutta se myös repii kovakouraisestikin pohjan ajattelutavalta, johon monien meidän elämämme perustuu. Mellon lempeä puhetapa katkaisee radikaaliuden terävimmän kärjen, mutta rivien välistä kuultaa hienoinen turhautuminen ihmiskuntaan ja elämänmenoon.

Kirjan lukeminen saa miettimään omaa elämää ja pohtimaan omaa ohjelmointia - ulkoa käsin meihin asennettua maailmankatsomusta. Tärkeimmäksi kysymykseksi nousee se, miten päästä irti haluista ja näkökulmista, jotka ovat onnemme esteenä. Kuinka syvästi olemmekaan niihin takertuneita...

Mello ei myöskään esittele oivalluksia omina ideoinaan. Se on virkistävää: hän ei luonut itsestää tuotetta, jonka nimellä myydään elämää mullistavia "tuotteita". Havainnollistakseen uudistumisen ydintä hän lainaa Buddhaa, kertoo tarinoita kristillisyyden ja eri kulttuurien piiristä. Hän tekee selväksi, miten onnellisuuden salaisuus on ollut nenämme edessä kautta aikain, mutta olemme sille usein sokeita.

Mello tekee selväksi myös sen, että onnellisuuden salaisuus on kaikkien ulottuvissa. Hän kertoo onnellisuuden oivaltaneesta kuolemansairaasta potilaasta ja rutiköyhästä, materiaalisesti raastavaa elämää elävästä rikshakuskista Intiassa. Onnellisuus purkaa kaikki hierarkiat, ja opettajaksi voi ilmaantua kuka hyvänsä, mistä tahansa - jos vain osaa kuunnella.

Uudistumista voi hyvin mielin suositella aivan kaikille. Siihen kannattaa paneutua ja sen pariin kannattaa palata yhä uudelleen. Sen sanoma on päivä päivältä ajankohtaisempi.

Tilaa kirja Suomalaisesta kirjakaupasta.

Kirjan esittely kustantajan sivuilla:

Uudistuminen on tiedostava matka vapauteen ja elämästä nauttimiseen

Uudistuminen auttaa tiedostamaan, että ajatuksemme ovat rajallisia, kiertävät kehää ja nojaavat tottumukseen. Tämän ymmärrettyäsi voit aloittaa matkan uuteen suuntaan: kohti toivoa, joka vapauttaa yksinäisyydestä, vihasta, surusta ja masennuksesta.

Tämä kirja kokoaa rakastetun henkisen opettajan, Anthony de Mellon, mahdollisesti viimeiset opetukset. Se perustuu esitelmään, jonka de Mello piti vain muutamia kuukausia ennen menehtymistään vuonna 1987, ja se uhkuu tekijänsä persoonallisuutta kuvastaen oivallusta, intoa ja huumoria.

Teos kutsuu lukijan avaamaan portin, joka johdattaa elämän syvempään merkitykseen. Lyhyesti sanottuna: de Mello esittelee uuden tavan katsoa maailmaa ja Jumalaa.

Anthony de Mello (1931 ̶ 1987) oli intialaissyntyinen jesuiittapappi, joka tunnetaan kaikkialla maailmassa hengellisistä kirjoituksistaan ja opetuksistaan. Hänen kirjojaan on käännetty yli kolmellekymmenelleviidelle kielelle. De Mellon muita kirjoja ovat muun muassa Kuuletko linnun laulun, Sadhana ja kansainvälinen myyntimenestys Havahtuminen.

Anthony de Mello: Uudistuminen - miten löydät elämän syvemmän merkityksen

Basam Books, 2015

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net