Anne Lindholm-Kärki: Unet tienä luovuuteen

| 03.06.2014
Monet ihmiset sivuttavat unensa pelkästään alitajunnan virtana, joka purkaa päivän tapahtumia. Unet ovat meille kuitenkin viestejä, joita kannattaa kuunnella.

Unet ovat meille hyviä oppaita omaan sisäiseen todellisuuteemme ja viisauteemme. Uskon, että kuuntelemalla unien viestiä, kehitymme ja kasvamme. Eilen nukkumaan mennessäni kysyin "uniminältäni" kysymyksen. Aamuyöstä heräsin hyvin selkeään uneen, jonka raapustin saman tien unikirjaani odottamaan tulkintaa.

Anne Lindholm-Kärjen kirja yllätti, sillä se ei ollut vain unikirja, vaan antoi lukijalleen runsaasti ajattelemisen aihetta. Kirja on jaettu neljään osaan: Unitaitelija, luovuuden lähteillä, uneksi elämäsi hyväksi ja unien ohjaaminen. Unitaiteilija-osassa Lindholm-Kärki kirjoittaa egosta ja korkeammasta minuudesta "joka kieltäytyy luomasta sitä, mitä jo on, ja uskaltautuu kurottautumaan uuteen." Luovuuden lähteillä käsitellään pitkälti kirjoittamisen eri osa-alueita. Kolmoskappaleessa mietitään miten unia voi hyödyntää oman elämän luomiseen ja lopuksi käydään lävitse erilaisia menetelmiä unen ohjaamiseen. Kirjan sivuille oli sinne tänne ripoteltu erilaisia unia, jotka liittyivät osion teksteihin.

Kirja oli antoisa, joskin yhdellä lukemisella se ei täysin vielä aukea, mikä lienee hyvä. Kaikkea ei tarvitse saada heti, vaan on hyväksi sulatella. Eli mikään matkalukemiskirja tämä ei ole, vaan sen pariin on hyvä istahtaa monen monituista kertaa.  Jos jotain muuttaisin, niin hivenen liiaksi toistoa joidenkin asioiden kanssa.

takakannen teksti:

Vietämme ison osan päivästämme unessa ja unia nähden. Unemme pitävät sisällään valtavaa potentiaalia, jota emme tule hyödyntäneeksi. Meillä on kuitekin mahdollisuus luoda omat unemme. Anne Lindholm-Kärjen uusi teos Unet tienä luovuuteen opastaa, miten unien avulla voi saada onnellisen, luovan ja ilontäyteisen elämän. Se ohjaa kuuntelemaan sisäistä viisautta unien, mielikuvien, tunteiden ja kirjoittamisen keinoin. Unien ohjaaminen on voimallinen oman elämän luomisen väline. Voimme loihtia oman unimaailmamme ja ottaa askeleen kohti sistä luovaa, vahvaa ja upeaa ihmistä, joka meissä kaikissa piilee.

Anne Lindholm-Kärki on tietokirjailija, Uniohjaaja, Uniohjaajakoulutuksen luoja ja toteuttaja sekä psykoterapeutti. Hän on hyödyntänyt unia työssään noin kolmenkymmenen vuoden ajan, niin psykoterapiassa kuin työnohjauksessa ja koulutuksissakin. Basam Books on aiemmin julkaissut Lindholm-Kärjeltä teoksen Uni tuntee sinut (2012).

Anne Lindholm-Kärki
Unet tienä luovuuteen - Löydä sisäinen unitaiteilijasi
Basam Books 2014
arvostelukappale

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net