Anita Moorjani: Taivas maan päällä

| 29.03.2018
En yhtään ihmettele, että Anita Moorjani on kysytty luennoitsija ja henkinen opettaja. Hänen kirjansa Taivas maan päällä avaa monia ovia ja ravistelee lukijaansa reippain, mutta hellin ottein.

Johdannossa Moorjani esittää kysymyksen: "Entä jos elämäni tuntui helvetiltä siksi, että en tiennyt, miten voimakas ja kykenevä minä itse asiassa olin?" Tämä on hyvä kysymys varsinkin heille, jotka kokevat elämänsä taisteluksi ja joiden on vaikea nähdä elämän ruusuista puolta.

Moorjani jatkaa vielä: "Yksi selvimmistä kuolemanrajakokemuksen synnyttämistä oivalluksista oli se, että tämä elämä - tämä elämä, jota Maan päällä juuri nyt - voisi olla taivas meille kaikile, jos vain ymmärtäisimme, miten se toimii ja mitä meidän on tehtävä, jotta taivaasta tulisi totta".

Kirjassaan Moorjani rikkoo monia vanhoja tapoja ja uskomuksia, joihin edelleen uskotaan vahvasti. Tälläisiä myyttejä ovat mm. maksamme synneistämme kuoleman jälkeen, kaikki saavat ansioittensa mukaan ja meidän on oltava aina myönteisiä.

Tälläisiä vahvoja myyttejä ravistelevia kirjoja tarvitaan lisää. Meidän on välillä vaikea nähdä rajoittuneen näkökykymme vuoksi asioita selkeästi ja helposti talsimme päivästä toiseen sen käsityksen saattelemana, että emme pysty muuttumaan ja että me nyt vain olemme tälläisiä. Se ei pidä paikkansa, sillä meillä on voima muuttaa. Mutta ensin pitää nähdä muutoksen tarve, ja siihen tämä kirja on oiva apu.

Lainaus Anita Moorjani

Kun synnyin tähän maailmaan
Osasin rakastaa, nauraa ja antaa valoni loistaa kirkkaana.
Mutta kun olin varttunut hieman, minua neuvottiin
lopettamaan nauraminen.

"Elämään pitää suhtautua vakavasti", minulle sanottiin,
"Jos mielit päästä eteenpäin tässä maailmassa."

Lopetin sitten nauramisen.

Sain lisää neuvoja:"Katso vähän, keneen rakastut,
Jos et halua särkeä sydäntäsi."

Lopetin sitten rakastamisen.

Minulle sanottiin vielä:" Älä anna valosi loistaa noin kirkkaasti
Sillä se kiinnittää liikaa huomiota."

Sammutin valoni

Muutuin pieneksi

Kuihduin

Ja kuolin

Ja kuoltuani ymmärsin

Että tärkeintä elämässä on
Rakastaa, nauraa ja antaa valon loistaa kirkkaana!

Takakanne teksti:

Uusi kirja Kuolema antoi minulle elämän -menestysteoksen kirjoittajalta!

Kuolemanrajakokemus näytti Anita Moorjanille, että todellinen tieto ja ymmärrys löytyvät tuntemamme todellisuuden ulkopuolelta. Rajan takana käyminen auttoi häntä näkemään selvästi, minkä takia hän on syntynyt tähän maailmaan.

Yleiset, yhteiskunnan ja historian luomat myytit määrittävät meidän jokapäiväistä elämäämme. Sukopolvilta toiselle siirrettyjä uskomuksia, kuten niität mitä kylvät ja positiivisen ajattelun voima, noudatetaan usein kyseenalaistamatta ja niitä pidetään yleisinä totuuksina. Moorjanin mielestä nyt on viimein aika murtaa nämä myytit ja alkaa elää tietoisina, omalaatuisina ihmisinä.

Moorjanin uutuuskirja tuo taivaan maan päälle. Omakohtainen ja lämminhenkinen kirja paljastaa tuntemamme todellisuuden harhat ja vapauttaa jokaisen elämään elämää sellaisena, millaisena se on tarkoitettu elettäväksi.

Anita Moorjani on singaporelaissyntyinen menestyskirjailija ja luennoitsija. Hänen kuolemanrajakokemuksesta kertovat kirjat ja luennot ovat vaikuttaneet satojen tuhansien ihmisten elämään ympäri maailman.

Anita Moorjani, Taivas maan päällä
Alkuteos: What If This Is Heaven?: How Our Cultural Myths Prevent Us from Experiencing Heaven on Earth
Viisas Elämä, 2017
suomentaja: Teija Hartikainen

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net