Alejandro Junger: Puhdas keho

| 16.11.2014
Erilaisia elämäntaito- ja terveysoppaita ilmestyy nykyisin pilvin pimein. Tarttuessani teokseen Puhdas keho mietin, onko tämä taas yksi niistä ja oppiiko siitä loppujen lopuksi mitään uutta.

Alejandro Junger esittelee kirjassaan itse kehittelemänsä puhdistusohjelman. Kun samaan aikaan vilisee tietoja lukuisista eri ruokavalioista, kuten paleodieetistä, gluteenittomasta, vähähiilihydraattisesta, raakaruoasta, ajattelin tämän kuuluvan samaan kategoriaan. Siinä onkin paljon samaa. Teoksen ja puhdistusohjelman uskottavuutta nostaa ainakin jonkin verran Jungerin oma tausta. Hän kertoo kärsineensä mm. ylipainosta ja masennuksesta elettyään kiireistä lääkärin elämää New Yorkissa. Omat kokemukset, lääkärin tietämys sekä kertomukset monien potilaiden kehon ja mielen tilan kohenemisesta saavat toivomaan, että ehkä tämä on kaikista ihmedieeteistä se toimiva.

Junger kertoo kirjassaan terveyden perustavanlaatuisista ongelmista, jotka länsimaisessa yhteiskunnassa johtuvat pitkälti ympäristöstä kehoomme kertyvistä myrkyistä. Niitä tulee joka puolelta ja ne tunkeutuvat soluihimme suoraan ihon läpi, hengityksen kautta sekä ruoan mukana. Samalla syömme ravintoa, joka ei sisällä riittävästi vitamiineja ja muita ravinteita, koska se on viljelty köyhässä maaperässä tai kerätty ennen kuin se on ehtinyt varastoida riittävästi ravinteita. Puhumattakaan siitä, että länsimainen ruokavalio sisältää liikaa lihaa, vehnää, sokeria, kofeiinia ja maitotuotteita. Junger suosittelee kasvispitoista ja raakavoittoista luomuruokavaliota. Lisäksi hän huomioi eri ruoka-aineiden pH-vaikutuksen. Ohjelmassa on siis paljon samaa muiden terveellisiksi uskottujen ruokavalioiden kanssa ja hyvin perustellusti.

Puhdas keho ei ainoastaan kerro, mitä tehdä, vaan myös, miksi tehdä. Junger kuvaa suoliston toimintaa ja myrkkyjen kulkeutumista verenkierron kautta koko kehoon. Hän kertoo myös stressin ja haitallisten ajatusten vaikutuksesta terveyteen. Poikkeuksellisesti tämä ohjelma ei olekaan pelkästään ruokavalio-ohjeita sisältävä, vaan puhdistusohjelma sisältää myös päivittäistä meditaatiota. Niinpä vaikutulmaksi syntyy kokonaisvaltainen, ihmisen eri puolet huomioiva ja todella hyvinvointia auttava kokonaisuus. Lisäksi kyse ei ole pysyvästä ruokavaliosta, vaan kolmen viikon puhdistusohjelmasta, jota edeltää viikosta kolmeen viikkoon pitkä valmistautumisaika. Tätä ohjelmaan Junger suosittelee läpikäytäväksi kerran vuodessa. Tarinoissa hän kertoo sen auttaneen mm. masennukseen, suolistovaivoihin ja -tulehduksiin, ihottumaan ja hormonitoimintaan. Viittauksia on jopa syöpään. Useammin kuin kerran hän hehkuttaa ohjelman nuorentavaa vaikutusta.

Kirja sisältää 50 sivun kokoelman reseptejä, joiden avulla puhdistusohjelman voi toteuttaa. Joukossa on runsaasti erilaisia mehu- ja smoothieohjeita, jotka ovat oleellisessa osassa puhdistusta. Tarkoituksena onkin oppia säätelemään myös näläntunnetta.

Toimiiko tämä ohjelma sitten todella, sitä en osaa sanoa. Teos on kuitenkin kirjoitettu niin inspiroivasti, että se houkuttelee ehdottomasti kokeilemaan, vaikkei mitään suurta vaivaa olisikaan.

Takakannen teksti:

Mullistava kehonhoito-ohjelma, joka palauttaa kehon luonnollisen kyvyn parantaa itse itsensä.

Tri Alejandro Junger esittelee tässä teoksessa kehittämänsä lääketieteellisen kehonhoito-ohjelman, jonka avulla ihmiskeho saadaan parantamaan itse itsensä ilman lääkkeitä ja joka sopii kiireiseenkin elämäntyyliin.

Jungerin ohjelma pureutuu sairauksien syihin ja auttaa palauttamaan ihmiskehon omat suojakeinot tehokkaasti ja helposti. Tuloksena on kaikin puolin terveempi elämä, mielenrauha ja parempi elämänlaatu.

Alejandro Junger (M.D.) on sisäelin- ja sydänsairauksiin erikoistunut lääkäri, joka on myös opiskellut itämaista lääketiedettä Intiassa. Hän johti pitkään Palm Springsissä sijaitsevaa maailmankuulua holistisen lääketieteen klinikkaa, joka on erikoistunut erilaisiin kehon puhdistusmenetelmiin. Nykyisin Junger pitää yksityisvastaanottoa Eleven Eleven Wellness Centerissä, New Yorkissa.

Alejandro Junger: Puhdas keho
Basam Books 2014

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net