Parapähkinä purtavaksi http://www.123rf.com/photo_31354369_stock-vector-collection-of-nuts.html
21.11.2016

Parapähkinä purtavaksi

Parapähkinät ovat hyviä rasvan-, kuitujen ja proteiinin lähteitä. Ne ovat kuitenkin runsasenergisiä, joten annoskoot on syytä pitää pieninä.

Suomessa yleisimmistä pähkinöistä yksi suurikokoisimmista on parapähkinä, jota kannattaa napsia säännöllisesti.

Parapähkinää pureskellessasi saat hyvän annoksen seleeniä. Siinä on rasvaa jopa 88 % energiasta. Parapähkinärouheen lisääminen lounassalaattiin tekee ruuasta täyttävämmän, energiapitoisemman ja ravintorikkaamman.

Parapähkinän väitetään parantavan aineenvaihduntaa ja nostavan testosteronitasoa. Se sisältää hyvää kolesterolia HDL:ää, joten sen avulla pidät kolesteroliarvosi tasapainossa.

Hyvä tapa turvata jokapäiväinen riittävä seleenin saanti on syödä yksi parapähkinä vaikkapa joka aamu. Tai iltapalalla.

Pikkupussillinen parapähkinöitä kulkee repussa, salkussa ja käsilaukussa kätevästi. Kiireisen päivän keskellä pähkinään turvautuminen on hyvä tapaa pitää yllä riittävää verensokeritasoa. Pähkinöitä pureskellessa et sorru makeannälässä epäterveellisiin ja elimistöllesi epäedullisiin herkkuihin.

 

Jaa tämä:
Satu Ilta

Nimimerkki Satu Ilta on koulutukseltaan sosiologi ja yhteisöpedagogi. Hän työskentelee päätyön ohessa sisällöntuottajana ja printtilehden toimittajana. Satu on kirjoittanut toisella nimimerkillä runoja, joita on julkaistu runoantologioissa ja Sadun omassa runokirjassa. Hän on toimittanut yhden runoantologian. Satua eniten kutkuttavat aiheet liittyvät lapsiin ja kasvatukseen, pitkän parisuhteen hoitamiseen, uskontoon, uskoon ja maailmankatsomuksiin, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan. Myös ihmisten käytös kaikessa irrationaalisuudessaan ja ajankohtaiset sosiaaliset ilmiöt käynnistävät Sadussa ”sisäisen analysaattorin” ja kirjoitusinnon.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net