Kamomilla rauhoittaa iltateenä https://pixabay.com/fi/chamomile-koriste-kamomilla-kukat-1497183/
14.11.2016

Kamomilla rauhoittaa iltateenä

Kamomilla on lempeä yrtti, jota on käytetty vuosituhansien ajan rohdoskasvina. Kamomilla rauhoittaa hermoja ja tuo unen. Iltaisin nautittuna kamomillatee on hyvä tapa rauhoittua päivän riennoista.

Kamomillaa kasvaa Suomessa, mutta luonnonvaraisena se on verrattaian harvinainen. Viljeltyä kamomillaa on saatavilla ja kannattaakin suosia kotimaisia luomuviljelijöitä. Kamomillaa voi kasvattaa myös itse. Se on yksivuotinen kasvi, eikä tarvitse laajaa viljelyalaa tuottaakseen yhden ihmisen tarpeisiin riittävän sadon. Kamomillasta kerätään kukkamykeröt, jotka voit kuivata ja säilöä yrttiteeksi haudutusta varten.

Kamomilla tunnetaan kenties parhaiten rauhoittavan vaikutuksensa vuoksi. Mutta tiesitkö, että kamomillalla on suotuisia vaikutuksia myös vatsaan ja ihoon? Ruuansulatusvaivoihin on saatavilla luontaistuotekaupoista yrttiuutetta, johon kamomillaa on uutettu alkoholiin yhdistettynä.

Jaa tämä:
Satu Ilta

Nimimerkki Satu Ilta on koulutukseltaan sosiologi ja yhteisöpedagogi. Hän työskentelee päätyön ohessa sisällöntuottajana ja printtilehden toimittajana. Satu on kirjoittanut toisella nimimerkillä runoja, joita on julkaistu runoantologioissa ja Sadun omassa runokirjassa. Hän on toimittanut yhden runoantologian. Satua eniten kutkuttavat aiheet liittyvät lapsiin ja kasvatukseen, pitkän parisuhteen hoitamiseen, uskontoon, uskoon ja maailmankatsomuksiin, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan. Myös ihmisten käytös kaikessa irrationaalisuudessaan ja ajankohtaiset sosiaaliset ilmiöt käynnistävät Sadussa ”sisäisen analysaattorin” ja kirjoitusinnon.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net