Pähkinäkastike pitää nälän loitolla http://www.freeimages.com/photo/peanut-1-1533558
22.02.2016

Pähkinäkastike pitää nälän loitolla

Pähkinät ovat vegaanin ja kasvissyöjänkin voimaruokaa. Niissä on rasvaa ja proteiineja, ja ne pitävät nälän loitolla kauan. Napostelun lisäksi niistä voi tehdä myös lämpimiä ruokia, kuten pähkinkastiketta.

Pähkinärouheella voi esimerkiksi korvata pastakastikkeen jauhelihan. Tarvitset vain tehosekoittimen, joka tepsii pähkinöihin. Jätä ne pieneksi rouheeksi. Pähkinöitä käytetään monissa maissa jauhettuna erilaisissa soosseissa. Tässä yksi kokeilemisen arvoinen resepti:

Mausteinen pähkinäkastike

Ainesosat:

- sipuli

- valkosipulia

- 250 grammaa maapähkinöitä rouheena (ei haittaa, vaikka osa rouhimisen tuloksena on jauhetta)

- tölkki kookosmaitoa

- punaista currytahnaa, ruokalusikallinen maapähkinävoita (ei makeutettua!)

- raastettua tuoretta inkivääriä

- suolaa

Paahda ensin pähkinöitä pannulla, jotta niiden maku pääsee oikeuksiinsa. Siirrä ne sitten syrjään ja paista sipuli ja valkosipuli kypsiksi. Lisää tuore inkivääri seokseen. Sekoita currytahna (määrä riippuu tahnasi tulisuudesta ja omista mieltymyksistäsi) ja maapähkinävoi kookosmaitoon niin, että seoksesta tulee tasaista. Lisää pähkinät takaisin pannulle ja lisää lopuksi currytahnalla höystetty kookosmaito.

Tarjoile riisin kanssa. Jos tarjoilet kastikkeen nuudeleiden kera, voi nesteen määrää hiukan vähentää. Pikaisen kastikkeen voi valmistaa ilman pähkinärouhetta ja käyttämällä runsaammin maapähkinävoita. Myös silloin nesteen vähentäminen on paikallaan, mikäli et kokkaa suurelle joukolle!

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net