Kotimaisten juuresten esiinmarssi: Uunijuurekset https://pixabay.com/fi/vihannekset-sarjakuva-juureksia-29063/https://pixabay.com/fi/vihannekset-sarjakuva-juureksia-29063/
11.10.2016

Kotimaisten juuresten esiinmarssi: Uunijuurekset

Tuskin kukaan on välttynyt kuulemasta, että ravitsemussuosituksissa kasvikset on asetettu terveellisen ruokavalion perustaksi. Suurimman osan syömästämme ruuasta tulisi koostua kasviksista, vihanneksista, marjoista ja hedelmistä. Näitä tulisi nauttia vähintään puoli kiloa päivässä, tiedäthän. Entä käytäntö; teetkö näin?

Ajatteletko kenties, että juuresten kuoriminen, pilkkominen ja kypsentäminen on tylsää ajanhaaskausta? Ehkä ostat mieluummin puolivalmista pakasteesta. Saatat kuitata päivän vihannesannoksen halpana tuontitavarana säilötyillä ja kemikaaleilla kasvatetuilla mauttomilla sekarehuilla.

Kotimaiset juurekset ovat edullisia. Jokainen pystyy ostamaan ne luomuna. Kotimaisten luomujuuresten suosimisella on paljon suotuisia vaikutuksia. Hiilijalanjälki on hyvin pieni, ne ovat ekologinen valinta. Suomalaisten kasvisten kuluttaminen tarkoittaa työtä ja elantoa suomalaisille maanviljelijöille.

Syksyn tullen uunijuurekset ovat erinomainen ja maukas lisäke monenlaiselle proteiiniruualle. Jos haluat maukasta ruokaa, kannattaa valita juurekset luomuna.

Uunijuurekset

2 kiloa kuorittuja ja lohkottuja juureksia; porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, punajuuria jne.
1 iso keltasipuli kuorittuna ja pilkottuna
1/2 dl öljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 rkl Himalajan vuorisuolaa
ripaus mustapippuria

Laita juurekset ja sipuli isoon uunivuokaan. Kaada päälle öljy, hunaja ja mausteet. Sekoita, kunnes hunaja-öljy-mausteseos on levinnyt tasaisesti kaikkien juuresten pintaan. Paahda 200 asteisessa uunissa 1,5 tunnin ajan.

 

Jaa tämä:
Satu Ilta

Nimimerkki Satu Ilta on koulutukseltaan sosiologi ja yhteisöpedagogi. Hän työskentelee päätyön ohessa sisällöntuottajana ja printtilehden toimittajana. Satu on kirjoittanut toisella nimimerkillä runoja, joita on julkaistu runoantologioissa ja Sadun omassa runokirjassa. Hän on toimittanut yhden runoantologian. Satua eniten kutkuttavat aiheet liittyvät lapsiin ja kasvatukseen, pitkän parisuhteen hoitamiseen, uskontoon, uskoon ja maailmankatsomuksiin, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan. Myös ihmisten käytös kaikessa irrationaalisuudessaan ja ajankohtaiset sosiaaliset ilmiöt käynnistävät Sadussa ”sisäisen analysaattorin” ja kirjoitusinnon.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net