Banaanista treenitehoja http://www.freeimages.com/photo/banana-1-1330048
18.10.2016

Banaanista treenitehoja

Banaanin energiasta suurin osa on nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja ja se onkin mainio eväs ennen liikuntaa. Ruuansulatuksessa banaani ei vie energiaa aerobiselta suoritteelta, vaan sen sijaan nostaa sopivasti verensokeria, jolloin jaksaa treenata tehokkaammin.

Banaani kannattaa ostaa luomuna ja mahdollisuuksien mukaan Reilun kaupan tuotteena. Yleismaailmallisen hyvän edistämisen lisäksi voit kokea nautintoa tekemällä eettisesti kestävän valinnan. Kun syöt välipalaasi, muista kiittää mielessäsi niitä ihmisiä, joita välipalasi tuottamiseen ja kuljettamiseen on tarvittu. Kiitollisuus ja yhteyden kokeminen muuhun maailmaan eheyttävät.

Vegaaneille banaani välipalana sopii hyvin, sillä siinä on B-ryhmän vitamiineja. Banaanista saa B6-, B2-, B1- ja B12-vitamiinia. Lisäksi banaani sisältää A-, C-, D-, E- ja K-vitamiineja. Myös karotenoideja ja folaattia sisältävä hedelmä toimii mainiosti puuroon tai jogurttiin pilkottuna ja leivän päällä.

Banaanileipä

2 siivua luomukauraleipää

2 rkl hummusta

1 pilkottu banaani

Voitele kauraleivät hummuksella ja lisää banaania päälle. Nauti lämpimän soijakaakaon jälkeen syyskylmästä kotiuduttuasi.

 

Jaa tämä:
Satu Ilta

Nimimerkki Satu Ilta on koulutukseltaan sosiologi ja yhteisöpedagogi. Hän työskentelee päätyön ohessa sisällöntuottajana ja printtilehden toimittajana. Satu on kirjoittanut toisella nimimerkillä runoja, joita on julkaistu runoantologioissa ja Sadun omassa runokirjassa. Hän on toimittanut yhden runoantologian. Satua eniten kutkuttavat aiheet liittyvät lapsiin ja kasvatukseen, pitkän parisuhteen hoitamiseen, uskontoon, uskoon ja maailmankatsomuksiin, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan. Myös ihmisten käytös kaikessa irrationaalisuudessaan ja ajankohtaiset sosiaaliset ilmiöt käynnistävät Sadussa ”sisäisen analysaattorin” ja kirjoitusinnon.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net