Kasvisruokailijan proteiinit - oletko jo kokeillut soijarouhetta? kuvakaappaus:https://vegesun.com/jamaikalainen-soijarouhekastike/
28.11.2017

Kasvisruokailijan proteiinit - oletko jo kokeillut soijarouhetta?

Kasvissyöjät ja vegaanit ovat turvanneet proteiininsaannin vuosikausia soijarouheella ja palkokasveilla, jotka toki ovat edelleenkin oivia tuotteita. Mutta kyllä vaihtelu on paikallaan, puhumattakaan puolivalmisteista, joita löytyy lähikaupan hyllyltä ja jotka ovat hetkessä lautasella. Onko vanha tuttavuus soijarouhe löytänyt tiensä lautasellesi ?

Soijarouheita on ollut markkinoilla pitkään. Eri tuotteiden välillä on paljon laatueroja ja monien soijarouheiden alkuperää ja valmistustapaa on vaikea jäljittää. Maut vaihtelevat. Halvemmasta soijarouheesta voi olla vaikeaa saada maukasta – ainakin minulle se on haaste. Perheemme ehdoton suosikki onkin jo pitkään ollut luomulaatuinen VegeSunin valmistama soijarouhe, jonka saatavuus on hyvä.

Olemme käyttäneet myös muita soijarouheita, mutta perheen herkimmät vatsat eivät sulata niitä ilman suolikipuja ja -kaasuja. Päästyämme luomun parempaan makuun kiinni, emme enää ole halunneet palata halvempiin värjättyihin soijapuruihin. Ravintosisältökin on mitä mainioin luomurouheessa. Kuivatuotteessa on 400 kcal 100 grammassa. Proteiinia on huimat 45 %, mutta paljon on myös hiilihydraattia (32 %). Rasvaa tässä luomusoijarouheessa on 7 %.

Helppona ja halpana arkiruokana olen syönyt soijarouheella rikastettua parsa-kukkakaali-sosetta. Olen soseuttanut keitetyt kaalit luomulaatuisista yrttiliemikuutiosta tehtyyn voimakkaaseen liemeen. Heitän sekaan luomusoijarouheen ja annan turvota. Kaurakermaa, jos kaapista löytyy. Ellei, niin ei haittaa. Vähän suolaa, pippuria ja hyvälaatuista kylmäpuristettua rypsiöljyä sekoitettuna ruokaan ennen tarjoamista – herkuttelu ei voisi olla paljon helpompaa! Jos keittiöstä löytyy tuoretta persiljaa, silppuan sitä vielä ruuan päälle. Joskus viimeistelen annoksen savupaprikajauheella, ihan vain näön vuoksi. Ai että!

Muutama yksinkertainen soijarouheruoka:
https://vegesun.com/jamaikalainen-soijarouhekastike/
https://vegesun.com/punajuuripyorykat-soijasta/
https://www.meillakotona.fi/reseptit/soijarouhe-makaronilaatikko

 

Jaa tämä:
Satu Ilta

Nimimerkki Satu Ilta on koulutukseltaan sosiologi ja yhteisöpedagogi. Hän työskentelee päätyön ohessa sisällöntuottajana ja printtilehden toimittajana. Satu on kirjoittanut toisella nimimerkillä runoja, joita on julkaistu runoantologioissa ja Sadun omassa runokirjassa. Hän on toimittanut yhden runoantologian. Satua eniten kutkuttavat aiheet liittyvät lapsiin ja kasvatukseen, pitkän parisuhteen hoitamiseen, uskontoon, uskoon ja maailmankatsomuksiin, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan. Myös ihmisten käytös kaikessa irrationaalisuudessaan ja ajankohtaiset sosiaaliset ilmiöt käynnistävät Sadussa ”sisäisen analysaattorin” ja kirjoitusinnon.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net