Kasvisruokailijan proteiinit - oletko jo kokeillut quornia? https://www.quorn.fi/reseptit/quorn-fileet-taggiasche-oliivien
19.12.2017

Kasvisruokailijan proteiinit - oletko jo kokeillut quornia?

Kasvissyöjät ja vegaanit ovat turvanneet proteiininsaannin vuosikausia soijarouheella ja palkokasveilla, jotka toki ovat edelleenkin oivia tuotteita. Mutta kyllä vaihtelu on paikallaan, puhumattakaan puolivalmisteista, joita löytyy lähikaupan hyllyltä ja jotka ovat hetkessä lautasella. Oletko jo tutustunut quorniin?

Quorn on maukas ja helppo kasvisproteiinin lähde. Se valmistetaan sieniproteiinista. Perheemme rakastaa sieniä ja sienestystä, joten tästä kasvisproteiinista on ollut helppo pitää. Saatavilla on valmiita pihvejä ja pyöryköitä tai rouhetta. Kaikki ovat osoittautuneet herkullisiksi. Reissumiehestä tehty rukiinen quorn-hampurilainen on yksi lähes viikoittaisista suosikkiruuista perheessämme. Täyttä einesruokaa!

Syksyisin hampurilaisia on mehevöitetty kaurakermaan tehdyllä sienikastikkeella. Ruokien yhdistäminen on helppoa, kun karppaava vegaani voi vain jättää leivän pois ja syödä silti samaa ruokaa muun perheen kanssa. Hän korvaa leivän usein lämpimillä kasviksilla tai isommalla osuudella itu-pähkinä-salaattia.

Quorn-rouhe on kevyt herkku; se sisältää energiaa 100 grammaa kohti vain 105 kcal. Proteiinia on 14,5 % ja rasvaa 2 %. Erityisesti karppaava vegaani tykkää tästä, sillä hiilihydraattien määrä jää 4,5 %:iin. Rouheen etuna on helppous; sen voi syödä vaikka sellaisenaan. Maku on mieto, mutta miellyttävä. Tuote soveltuu myös wokkeihin, risottoihin, pastoihin tai laatikoihin. Kokeilin kerran syödä sitä salaattitäytteenä, mutta tämä kokeilu jäi yhteen kertaan. Mielestäni quorn on parhaillaan lämpimässä ruuassa.

Quornista kerrotaan wikipediassa seuraavaa:

Quorn on Fusarium venenatum -sienestä valmistetun, lihan korvikkeeksi tarkoitetun sieniproteiinivalmisteen tuotemerkki. Quornin keksijä on tohtori Gerald Solomon. Fusarium venenatum kuuluu punahomeiden (Fusarium) sukuun. Quornin valmistusprosessissa sienen ravintona on tärkkelys. Kilosta tärkkelystä saadaan 136 g valkuaista, kun kananrehuna kilosta tärkkelystä saadaan 49 g ja naudalle tai lampaalle annettuna 13 g valkuaista. 

Reseptejä mm:

https://www.quorn.fi/reseptit/quorn-fileet-taggiasche-oliivien

https://www.quorn.fi/reseptit/quorn-vegetaytteiset-bataatit-chililla 

 

 

 

Jaa tämä:
Satu Ilta

Nimimerkki Satu Ilta on koulutukseltaan sosiologi ja yhteisöpedagogi. Hän työskentelee päätyön ohessa sisällöntuottajana ja printtilehden toimittajana. Satu on kirjoittanut toisella nimimerkillä runoja, joita on julkaistu runoantologioissa ja Sadun omassa runokirjassa. Hän on toimittanut yhden runoantologian. Satua eniten kutkuttavat aiheet liittyvät lapsiin ja kasvatukseen, pitkän parisuhteen hoitamiseen, uskontoon, uskoon ja maailmankatsomuksiin, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan. Myös ihmisten käytös kaikessa irrationaalisuudessaan ja ajankohtaiset sosiaaliset ilmiöt käynnistävät Sadussa ”sisäisen analysaattorin” ja kirjoitusinnon.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net