Kasvisruokailijan proteiinit - oletko jo kokeillut nyhtökauraa? kuvakaappaus: https://fi.goldandgreenfoods.com/fi/?gclid=Cj0KCQjw95vPBRDVARIsAKvPd3IdaTuhm2-OJzl8Q41Svr8G3Rmnis5rQ8TLeoZLe2ASCYIZmPYrCioaAmRvEALw_wcB
31.10.2017

Kasvisruokailijan proteiinit - oletko jo kokeillut nyhtökauraa?

Kasvissyöjät ja vegaanit ovat turvanneet proteiininsaannin vuosikausia soijarouheella ja palkokasveilla, jotka toki ovat edelleenkin oivia tuotteita. Mutta kyllä vaihtelu on paikallaan, puhumattakaan puolivalmisteista, joita löytyy lähikaupan hyllyltä ja jotka ovat hetkessä lautasella. Oletko jo tutustunut Nyhtökauraan?

Nyhtökauraa valmistaa suomalaisyhtiö Gold & Green. Kyseessä on mitä parhain kasvisproteiinin lähde, josta löytyy maustamattoman tuotteen lisäksi tomaattilla, inkiväärillä ja sipulilla maustetut versiot. Kokeilua helpottaa se, että myyntipakkauksiin on painettu reseptiehdotus kullekin makuvaihtoehdolle.

Meidän perheessä arjen pelastus on ollut helppo nyhtökaurakastike, joka valmistetaan yksinkertaisesti kuumentamalla valmiiksi maustettu nyhtökaura kasviskermassa. Tarvittaessa vähän suolaa ja pippuria kylkeen, ei sen kummempaa. Kastikkeen voi syödä yhtä hyvin kypsennettyjen vihannesten tai uunijuuresten, täysjyväriisin, al dente pastan, perunasoseen, kvinoan tai vihreän salaatin kanssa. Variaatiomahdollisuuksia tuntuu olevan lukuisia, emmekä ole ehtineet vielä kyllästyä. Tuote on melko arvokas, mutta helppo. Sitä ei tarvitsisi kypsentää lainkaan, mutta kastikkeeseen hauduttaminen parantaa koko kastikkeen makua.

Nyhtökauran koostumus on yllättävän lihainen. Purutuntumaa on ja se säilyy, vaikka tuotetta kuumentaisi ja kypsentäisi esimerkiksi tomaattikastikkeen sekaan. Se on nyhtökaurassa ehdottomasti plussaa. Toisaalta, kauran maku tulee läpi myös maustetuissa tuotteissa. Jos et muutoinkaan pidä kauran mausta, voi olla haasteellista pitää nyhtökaurastakaan.

Nyhtökaura nude eli maustamaton sisältää 204 kcal 100 grammaa kohden. Proteiinia on huomattavasti enemmän kuin Härkiksessä, jopa 31,2 %. Hiilihydraattia on 7,5 % ja rasvaa 4,9 %. Hiilihydraateista vain häviävän pieni osa on sokereita. Rasva on lähinnä tyydyttymätöntä. Kuitua sen sijaan ei ole kovin paljon, vain 2,2g.

Reseptejä nyhtökaurasta

Jaa tämä:
Satu Ilta

Nimimerkki Satu Ilta on koulutukseltaan sosiologi ja yhteisöpedagogi. Hän työskentelee päätyön ohessa sisällöntuottajana ja printtilehden toimittajana. Satu on kirjoittanut toisella nimimerkillä runoja, joita on julkaistu runoantologioissa ja Sadun omassa runokirjassa. Hän on toimittanut yhden runoantologian. Satua eniten kutkuttavat aiheet liittyvät lapsiin ja kasvatukseen, pitkän parisuhteen hoitamiseen, uskontoon, uskoon ja maailmankatsomuksiin, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan. Myös ihmisten käytös kaikessa irrationaalisuudessaan ja ajankohtaiset sosiaaliset ilmiöt käynnistävät Sadussa ”sisäisen analysaattorin” ja kirjoitusinnon.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net