Kasvisruokailijan proteiinit - oletko jo kokeillut härkistä? kuvakaappaus: http://www.versofood.fi/fi/reseptit/paahdettu-kukkakaali-harkisr-salaatilla-ja-vuohenjuustokastikkeella
24.10.2017

Kasvisruokailijan proteiinit - oletko jo kokeillut härkistä?

Kasvissyöjät ja vegaanit ovat turvanneet proteiininsaannin vuosikausia soijarouheella ja palkokasveilla, jotka toki ovat edelleenkin oivia tuotteita. Mutta kyllä vaihtelu on paikallaan, puhumattakaan puolivalmisteista, joita löytyy lähikaupan hyllyltä ja jotka ovat hetkessä lautasella. Oletko jo tutustunut Härkikseen?

Härkis on suomalainen innovaatio. Vegaaniseen ruokavalioon soveltuva proteiinilisä valmistetaan härkäpavuista, jota myös nykyisin kasvatetaan Suomessa. Verso Food on aiemmin valmistanut muun muassa härkäpapurouheseosta ja härkäpapugranolaa. Näiden jälkeen markkinoille on tullut Härkis, joka löytyy tavallisesti kaupan eineshyllystä.

Härkistä myydään maustettuna. Mielestäni BBQ ja TexMex ovat mainioita jauhelihan vaihtoehtoja tortillaruokiin tai pitsaan. Olemme syöneet niitä koko perheen voimin myös riisin kanssa. Härkiksen voi hauduttaa meheväksi lisäkekastikkeeksi täysjyväpastalle, nopealle ja helpolle couscousille tai mehevälle perunamuusille. Härkis itämäinen on perheessämme käytössä wok-ruuissa, sillä se parantaa esimerkiksi vihannes-nuudeli-wokin ravintosisältöä erinomaisesti.

Härkiksessä on proteiinia 17 % ja rasvaa 9 %. Rasva on pääasiassa tyydyttymätöntä. Suolaa on vain vähän, kuitua runsaasti. Härkis on erinomainen vaihtoehto soijalle ja se on heti käyttövalmis, käyttö jauhelihan tapaan. Plussaa ovat lisäksi kotimaisuus, hyvä saatavuus ja terveellisyys sekä helppous ruuanlaitossa.

Reseptejä:
http://www.versofood.fi/fi/reseptit

Jaa tämä:
Satu Ilta

Nimimerkki Satu Ilta on koulutukseltaan sosiologi ja yhteisöpedagogi. Hän työskentelee päätyön ohessa sisällöntuottajana ja printtilehden toimittajana. Satu on kirjoittanut toisella nimimerkillä runoja, joita on julkaistu runoantologioissa ja Sadun omassa runokirjassa. Hän on toimittanut yhden runoantologian. Satua eniten kutkuttavat aiheet liittyvät lapsiin ja kasvatukseen, pitkän parisuhteen hoitamiseen, uskontoon, uskoon ja maailmankatsomuksiin, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan. Myös ihmisten käytös kaikessa irrationaalisuudessaan ja ajankohtaiset sosiaaliset ilmiöt käynnistävät Sadussa ”sisäisen analysaattorin” ja kirjoitusinnon.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net