D-vitamiinilla syysväsymystä vastaan http://www.freeimages.com/photo/touching-the-sun-2-1241324
31.10.2016

D-vitamiinilla syysväsymystä vastaan

Kesäisin saamme D-vitamiinia auringosta, mutta syksyn pimetessä saanti vähenee. Pimeällä ajalla onkin tärkeää nauttia riittävästi D-vitamiinipitoista ruokaa tai ottaa vitamiinilisää purkista.

D-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, jota tarvitaan säännöllisesti. Ihminen pystyy itse tuottamaan D-vitamiinia riittävässä auringonvalossa, mutta Suomen perukoilla aurinko on vieras seuralainen talvisin.

Riittävän D-vitamiinipitoista ruoka syöt, kun suosit kaloja, kananmunaa ja metsäsieniä. Monissa maitotuotteissa, margariineissä ja kasvirasvalevitteissä on myös lisättyä D-vitamiinia.

Vegaanille helpoin tapa saada riittävästi D-vitamiinia on käyttää kasvimargariineja, joihin vitamiinia on lisätty. Kasvipohjaisten maitovalmisteiden valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota vitamiinipitoisuuksiin. Ja jos haluat lisätä D-vitamiinin saantiasi syömällä ravintolisiä, ei siitä haittaakaan ole.

Suomessa D-vitamiinivalmisteiden käyttöä suositellaan lapsille, nuorille ja yli 60-vuotiaille sekä raskaana oleville ja imettäville. Virallinen suositus muiden ikäryhmien osalta on "tarvittaessa".

D-vitamiinin ja sen saantimäärien ympärillä on vuosia pyörinyt epätietoisuus, lääkärit ovat kovin erimielisiä siitä, paljonko D-vitamiinia vuorokaudessa pitäisi saada.

Laaja valikoima D-vitamiineja Voimia.comista.

Jaa tämä:
Satu Ilta

Nimimerkki Satu Ilta on koulutukseltaan sosiologi ja yhteisöpedagogi. Hän työskentelee päätyön ohessa sisällöntuottajana ja printtilehden toimittajana. Satu on kirjoittanut toisella nimimerkillä runoja, joita on julkaistu runoantologioissa ja Sadun omassa runokirjassa. Hän on toimittanut yhden runoantologian. Satua eniten kutkuttavat aiheet liittyvät lapsiin ja kasvatukseen, pitkän parisuhteen hoitamiseen, uskontoon, uskoon ja maailmankatsomuksiin, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan. Myös ihmisten käytös kaikessa irrationaalisuudessaan ja ajankohtaiset sosiaaliset ilmiöt käynnistävät Sadussa ”sisäisen analysaattorin” ja kirjoitusinnon.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net