Kaalit kunniaan http://www.freeimages.com/photo/lots-of-cabbage-1318125
24.10.2016

Kaalit kunniaan

Kaaleja syömällä saat merkittävän osan tarvitsemistasi vitamiineista ja kivennäis- ja hivenaineista. Kukka-, parsa- ja kerä- eli valkokaalin lisäksi markettien vihannesosastoilta löytyy erityisesti syksyisin myös muita, mielenkiintoisia lajikkeita. Ruokaohjeena vegaaninen coleslaw.

Valkokaali on tunnettu K-vitaminiinipitoisuudestaan, ja sitä on myös kukkakaalissa. Kukkakaali sisältää C-vitamiinia, samoin parsakaali. Kukkakaalissa on C-vitamiinia enemmän kuin appelsiinissa!

Parsakaalissa on mineraaleja ja antioksidantteja. Vihreä, rouskuvan rapeaksi jätetty, höyrytetty parsakaali on erinomainen lisäke monenlaiselle ruualle.

Erinomainen lisäke tofu- tai tempeh-ruualle valmistuu, kun keität kukka- ja parsakaaleja, soseutat ne ja lisäät luomu kasvisliemikuution. Jätä sose löysäksi ja lisää joukkoon pussillinen luomusoijarouhetta. Tarkistele suola makusi mukaan. Aivan ihanaa!

Oma kaaliruokien suosikkini on edellisen ruuan lisäksi vegaaninen coleslaw.

Vegaaninen coleslaw

1 kg valkokaalia hienona raasteena (pienellä terällä raastettu)

1 prk Alpro-soijajogurttia (erityisesti pähkinäaromilla maustettu sopii tähän)

2 rkl hyvälaatuista ja maukasta luomuneitsytrypsiöljyä

2 rkl Himalajan vuorisuolaa

1 rkl riisiviinietikkaa

Sekoita, anna maustua pari tuntia ja nauti.

Jaa tämä:
Satu Ilta

Nimimerkki Satu Ilta on koulutukseltaan sosiologi ja yhteisöpedagogi. Hän työskentelee päätyön ohessa sisällöntuottajana ja printtilehden toimittajana. Satu on kirjoittanut toisella nimimerkillä runoja, joita on julkaistu runoantologioissa ja Sadun omassa runokirjassa. Hän on toimittanut yhden runoantologian. Satua eniten kutkuttavat aiheet liittyvät lapsiin ja kasvatukseen, pitkän parisuhteen hoitamiseen, uskontoon, uskoon ja maailmankatsomuksiin, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan. Myös ihmisten käytös kaikessa irrationaalisuudessaan ja ajankohtaiset sosiaaliset ilmiöt käynnistävät Sadussa ”sisäisen analysaattorin” ja kirjoitusinnon.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net