Riitta Wahlström: Eheyttävä luonto

| 02.10.2017
Kun "suuri yleisö" vasta heräilee luonnon elvyttävään vaikutukseen, kirjoitti Riitta Wahlström Eheyttävä luonto, miten luonto kuntouttaa -kirjan vuosituhannen alkupuolella. "Luonto edustaa pyyteettömän rakkauden, jatkuvan anteliaisuuden ja täydellisen hyväksynnän kuvaa" (Lainaus Riitta Wahlströmin esipuheesta.)

Ihmisen ja luonnon välinen suhde (tilastot, luonnon tila) on karua luettavaa eikä se tee hyvää mielelle. Ihminen raiskaa, liikakäyttää, saastuttaa ja toimii todella välinpitämättömästi - aivan kuin ihminen olisi erotettu luonnosta omaksi yksikökseen. Luonto on ihmiselle eheyttävä paikka. Sen hiljaisuus, kauneus ja pyyteettömyys on hyvää vastapainoa kiireelle ja vaatimuksille. Luonnosta löytyy voimapaikkoja, aistimme herkistyy ja mielemme hiljenee.

Wahlströmin kirjassa on monia mielenkiintoisia harjoituksia, joihin olen itsekin osallistunut. Olemme halanneet ja jutelleet puulle, meditoinneet ja hoitaneet vettä. Kirjassa on monia harjoituksia luonnossa tehtäviin yksittäisiin harjoituksiin ja monet tehtävät sopivat vaikkapa käytettäväksi koulussa ja kursseilla.

Ekoterapeuttisten harjoitusten lisäksi kirjassa on luvut mm. luonnon energioiden aistimiseen, miten luonto eheyttää ja kuntouttaa sekä luonnon hauskoja ja ihmeellisiä apukeinoja. Kirjasta huokuu rakkaus ja välittäminen Äiti maata kohtaan. Kirja ei kompastu saarnaamaan vaan antaa keinoja, joilla jokainen meistä pääsee yheytymisyhteyteen luonnon kanssa, samalla kun tulee hoitaneeksi - joko tekojen tai ajatuksen tasolla - rakasta maapalloamme.

Takakansi:

Eheyttävä luonto on avaus monipuoliseen luontoyhteyden tuntemiseen. Kirjassa on laaja katsaus ihmisen moninaisesta suhteesta luontoon sekä luonnon eheyttävistä ja kuntouttavaista voimista. Tässä lyhyt kuvaus sen elämänläheisistä aihekokonaisuuksista:
- Muinainen luontosuhde ja sen kadottaminen; kulttuurimme toimintatapojen seurauksia
- Luonnon energiat ja voimapaikat
- Ihmisen moniulotteisuus ja aistiemme herkkyys
- Kasvien, kivien, eläinten ja veden eheyttävä voima - mukana paljon käytännön tietoa luonnon hauskoista ja ihmeellisistä apukeinoista.
- Metsä voiman antajana.
- Hyvät tekomme eheyttävät.
- Runsaasti luontoyhteysharjoituksia itsetuntemuksen ja luonnon kanssa käytävän vuorovaikutuksen vahvistamiseen.

Kirjassa on mukana yli viisikymmentä ekoterapeuttista menetelmää, joita voi käyttää oman itsen lisäksi erilaisten ryhmien ja yksilöiden kasvatuksessa, koulutuksessa, kuntoutuksessa ja terapiassa.

Tämä kirja on syväsukellus, joka auttaa ymmärtämään ihmisen yhteyttä luonnon parantaviin energioihin ja se opastaa myös meitä siinä, miten voimme itse auttaa luontoa voimaan paremmin. Loistava "luontokäsikirja" jokaisen kodin kirjahyllyyn.

Riitta Wahlström: Eheyttävä luonto
Kustannus Oy Michael Kirjat
2008
s. 160

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net