Mooji: Rajattomuuden hengitys

| 30.01.2017
"Tunnen suurta vastustusta. Pelkään valtavasti, että kadotan itseni. Haluan todella olla polulla, mutta en kuitenkaan vie sitä loppuun asti."

Moojii vastaa: "Sinun on päätettävä, kuka olet. Väärä samaistuminen pitää sinua ruuvipenkissä. Jos olet Itse, pelolle ei ole enää sijaa. Jos olet egomieli, koet kalvavaa pelkoa siitä, että kaikki mitä "olet", katoaa tyhjyyteen.", näillä lauseilla alkaa kappale Muistinmenetys olevaisuudessa. Hengellisen gurun Moojiin Rajattomuuden hengitys-kirja on täynnä pieniä, lyhyitä kappaleita, joita on käyty Moojiin ja hänen seuraajiensa välillä.  Kappaleita ryydittää yksinkertaiset mustavalkoiset kuvat, jotka antavat hengähdystaoun lukemisen välillä. Muutenkaan kirjaa ei ole syytä ahmia, sen verran tekstiä pitää sulatella.

Todellisen olemuksemme näkeminen edellyttää, että suostumme avaamaan silmämme ja näkemään totuuden. Mielemme on niin kiinni totunnaisissa käsityksissä, että se mikä on perimmäinen totuus, jää näkymättä. Kirjan "tarkoitus" - jos nyt sellaista voi sanoa olevan - onkin saada lukijat kyseenalaistamaan itseään ja elämää koskevat olettamukset. Kirja myös voi ravita meitä kuin versovia ituja ja voi johtaa lopulla oivallukseen totuuden kanssa.

Kirjan aihepiiri - totuus kaikesta - on haastava, mutta teksti helppolukuista. Moojiin sanomasta kuvastuu lämminhenkinen ja avarakatseinen ihminen, joka näkee harhan lävitse. Suositeltavaa lukemista kaikille, jotka haluavat löytää todellisen Itsensä.

Takakannen teksti:

Kirjassaan Rajattomuuden hengitys Mooji kehottaa meitä katsomaan itseämme uusin silmin. Kaikkien ihmismieltä askarruttavien kysymysten keskellä ainoa kiistaton tosiseikka vaikuttaa olevan se, että olemme olemassa. Mutta miksemme kysyisi: "Miten olemme olemassa?"
 
Mooji sysää lukijansa käsitteellisen näpertelyn tuolle puolen, suoraan ajatuksettoman tilan sykkivään kirkkauteen.
 
Mooji on jamaikalaissyntyinen hengellinen opettaja ja guru, jonka seuraajat kokoontuvat yhteisiin satsang-hetkiin ympäri maailman muun muassa YouTuben välityksellä.
 
Mooji: Rajattomuuden hengitys, näkyvä ja näkymätön ovat yhtä
Viisas Elämä, 2016Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net