Juliette Goggin, Abi Righton: Tee itse laadukasta luonnonkosmetiikkaa

| 10.02.2017
Kaupan hyllyt pursuavat kemikaaleja, eikä naamavärkille roiskittavat tuotteet tee poikkeusta. Mitä vähemmän kemikaaleja, sitä parempi. Vai kokeilisiko ihan itse tehdä kosmetiikkaa?

Jos lukee (huom! jos näkee, saati ymmärtää) purnukoiden kyljestä sitä valtavaa kemikaalimäärää, mitä yhteen purkkiin laitetaan, ei ole ihme, että allergiat lisääntyvät. Tämä on toki pelkkää mutu-tietoa, mutta itselleni se riittää. Mielenkiinnosta tutustuin Gogginin&Rightonin kirjaan, Tee itse laadukasta luonnonkosmetiikkaa, jos vaikka innostuisin.

Kirja oli hyvin kattava ja siellä oli paljon "ihania ja herkullisen" näköisiä ohjeita, joita seuraamalla saattaa itse tehdä omat naamapakkelinsa ja rasvansa. Sisältö oli jaettu mm. ainesosien hankintaan, esiteltiin tekniikoita ja tietysti oli niitä ohjeita kasvoille, vartalolle sekä hiuksille. Ohjeet olivat seikkaperäisiä, eikä niissä mielestäni ole moittimista. Moitetta annan kuitenkin siitä, että kirjasta puuttuu juuri sen tuotteen valmistus, mitä itse himoitsin, eli ihan perussaippua. Ohjeita löytyy kyllä kasvonaamioille, vartalovoiteille, kylpypommeille jne. mutta missä on saippuan ohje, höh!

Eri asia on sitten tuleeko tuotteita tehtyä, sillä tarvikemäärä on aika hurja. Olisi ollut hyvä, jos kirjassa olisi ollut yksi "perusohje", tyyliin kokeile tätä hyvää ja helppoa kasvovoidetta, johon tulee 50g öljyä ja sitruunamehua teelusikallinen.

Otetaanpa esimerkki, hieman lannistaa tarvikeluettelo, jos haluaisin tehdä vaikka vartalonkuorintavoidetta, siihen tulee: 16g chian siemeniä, 14g, vaaleanpunaista savea, 14g sheavoita, 20g Olivem 1000 -emulgaattoria, 53 mg, riisileseöljyä, 28ml, muratti-glyseriini-uutetta, 10g, jalostamatonta kookosöljyä....jne, ymmärtänette ongelman. Eli kyllä tuon luonnonkosmetiikan tekeminen vaatii hieman keskittymistä, aikaa ja kemistin vikaa.

Mutta jos intohimoa löytyy, oiva kirja. Saattaa olla, että itse tyydyn jatkossakin valmiiseen luonnonkosmetiikkaan, mutta sehän on vain minun laiskuuttani.

Takakannen teksti:

Ainutlaatuisen asiantunteva ja perusteellinen opas kotikosmetiikan valmistukseen. Kirjan ohjeilla jokainen voi tehdä luonnollisia ja tehokkaita kosmetiikkatuotteita vain muutamilla perusraaka-aineilla ja keittiövälineillä. Itse tehty kosmetiikka on vaihtoehto raskaasti hajustetuille kemikaalipohjaisille ainesosille, joita sarjavalmisteiset hygieniatuotteet usein sisältävät. Luonnonmukaisten ihon- ja hiustenhoitotuotteiden valmistaminen kotona on varsin yksinkertaista ja edullista.

Kirja esittelee ensin raaka-aineita, välineitä ja tekniikoita, joita kosmetiikan valmistamisessa tarvitaan. Kirjan toinen osa sisältää 37 reseptiä kasvoille, vartalolle ja hiuksille. Teoksesta löytyy käsi- ja vartalovoiteita, puhdistusaineita, kasvovesiä, kasvo- ja kylpyöljyjä, kasvonaamioita, hiustenhoitoaineita ja paljon muuta. Jokaisesta työvaiheesta on selkeät kuvalliset ohjeet. Kirjan lopussa annetaan vielä hyviä vinkkejä itse tehtyjen kauneustuotteiden oikeasta säilytyksestä.

Kun oppii ymmärtämään kosmetiikan ainesosia ja tuntee kauneustuotteiden tekotavat, voi räätälöidä omalle iho- tai hiustyypille tai tiettyihin ongelmiin sopivia, tehokkaita hoitotuotteita. Tällaisia ovat esimerkiksi kirkastava liuos rasvaiselle iholle tai rauhoittava hoito kuivalle ja kutiavalle päänahalle.

Juliette Goggin, Abi Righton: Tee itse laadukasta luonnonkosmetiikkaa, parhaat reseptit kasvojen, vartalon ja hiusten hoitoon
Minerva, 2016


Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net