Eben Alexander: Kaikkeuden sylissä, Neurokirurgin matka tietoisuuden ytimeen

| 17.05.2019
Eben Alexander toimi neurokirurgina, kun hän vuonna 2008 koki voimakkaan kuolemanrajakokemuksen. Tutkijana ja lääkärinä Alexander tiesi, että aivot eivät voi enää tuossa tilassa toimia ja niinpä skeptinen neurokirurgia tutkii tällä haavaa syvällisempää maailmankaikkeutta.

Eben Alexander on kirjoittanut kolme kirjaa, jotka kaikki pohjaavat koettuun kuolemanrajakokemukseen. Viimeisin kirja, Kaikkeuden sylissä, neurokirurgin matka tietoisuuden ytimeen on niistä haastavin ja teoreettisin. Ehkä ajoittain jopa tylsyyteen asti, jos on kaltaiseni lukija, joka ei niin piittaa liiasta tieteellisestä maailmankuvasta eikä tarvitse vakuutteluja sen olemassa olosta.

Eben Alexander on kuitenkin tehnyt vilpittömästi ja omalla tavalla suuren työn kirjan kanssa ja paljon mielenkiintoista luettavaa kirjasta löytyy. Mainittakoon esimerkkinä binauraaliset sykkeet, joilla muutetaan tietoista tajuntaa. Kysehän on siis näistä delta, theta, alfa, beta ja gamma taajuuksista, joissa beta yhdistetään tietoon, delta uneen, gamma oivallukseen, alfa rentoutumiseen ja theta meditaatioon.

"Vaikutti luonnolliselta, että ääni voisi auttaa minua
kohoamaan aineellisen maailman yläpuolelle"

Kiehtovaksi kirjan tekee myös se, että on mielenkiintoista seurata "järki-ihmisen" yritystä yhdistää tiede aivan toisenlaiseen maailmankuvaan, siihen näkymättömään maailmaan, jossa tiede kohtaa hengellisyyden. Puhumattakaan näkökulmasta, jossa siirrytään materialistisen tieteen ulkopuolelle, jolloin ei enää oleta, että aivot luovat tietoisuuden fyysisestä aineesta (vaikka tästä olettamuksesta osa tiedemaailmaa pitää kiinni, ei ole minkäänlaista todellista tietoa, miten aivot voisivat luoda mitään!)

Kirja on huippuvalinta ihmiselle, joka haluaa "fiksumman" todistavan tieteellisesti paranormaaleja ilmiöitä. Vaikka Eben Alexander ei siihen vielä pysty, niin ennen pitkää sen joku vielä tekee.

Takakannen teksti:

Maailmankaikkeuden voima on sinussa

Vuonna 2008 neurokirurgi Eben Alexander vaipui viikon kestäneeseen koomaan. Sukeltaessaan tietoisuutensa syvimpiin syövereihin hän havaitsi, että rakkaus ja sen rajoittamaton parannusvoima yhdistää meitä jokaista. Kokemus muutti kaiken sen, mitä Alexander tiesi aivoista, mielestä ja tietoisuudesta. Se sai hänet pohtimaan, miten selitämme tietoisuuden alkuperän, jos tietoisuus on fyysistä kehoamme suurempi, ei aivojemme sivutuote.

Kaikkeuden sylissä syventää Totuus taivaasta -jättihitin ajattelua ja pyrkii selittämään ilmiön myös skeptikoille. Tieteen ja henkisyyden yhdistävä teos laajentaa ymmärrystä itsestämme sekä tarjoaa vinkit siihen, kuinka hyödyntää mielemme äärettömyyttä ja sydämemme voimaa toipumisessa, ihmissuhteissa ja luovuudessa. Kirjassa esitellyt meditaatio- ja mindfulness-tekniikat auttavat valjastamaan meissä kaikissa piilevät maailmankaikkeuden voimat ja mullistavan rakkauden.

Eben Alexander: Kaikkeuden sylissä, Neurokirurgin matka tietoisuuden ytimeen
WSOY, 2018
s. 287

 

 

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net