Arin Murphy-Hiscock: Vihreä noita

| 03.07.2019
Vihreä noita -teoksen lupaillaan olevan kattava opas yrttien, kukkien, eteeristen öljyjen ja muiden taikavoimien maailmaan. Tätä kaikkea kirja myös on, vaikka vihreän noituuden aarrearkku onkin pohjaton sammio, jossa luodaan myös omia oivalluksia ja yksilöllisiä taitoja. Ja taikoja.

Vihreän noidan tie on tässä kanadalaisen kirjailijan teoksessa kuvailtu naturalistin, kasviparantajan ja parantajan poluksi. Vapaamuotoiseksi, joustavaksi ja yksilölliseksi toimintamalliksi kaikille, jotka haluavat tutkia ja käyttää luonnon lahjoja tasapainon ja harmonian luomiseen. Sama kuvaus sopii mielestäni hyvin myös itsenäisen luonnonnoidan tai keittiönoidan suuntauksiin, ainakin valinnaiseksi osaksi niitä.

Kirjassa kerrotaan seikkaperäisesti mm. vihreän noituuden työkaluista ja toimintatavoista, luonnonmagiasta, kasvien ja kivien ominaisuuksista, luonnon elementtien voimista, maadoittumisesta, luonnon energioiden kanssa työskentelystä ja yrttien käytöstä. Oppaasta löytyy myös runsaasti reseptejä niin taianomaisten ruokien kuin salvojen, eliksiirien ja suitsukkeiden tekoon. Kirjan ohjeilla valmistat niin ikään loitsupussit, kylpysuolat, unityynyt, oman luudan tai vaikkapa toisenlaisen sisustuksen kotiisi.

Kirjailijan sanomat ovat mukavan suorapuheisia ja yksinkertaisilla esimerkeillä ilmaistuja. Opas ei ole sääntökirjamainen, vaan hyviä vinkkejä tarjoava, kuten pitääkin. Skaala on laaja ja monipuolisesti kiinnostava, vaikka aihepiiri olisi ennestään tuttukin. Tekstin tunnelmasta tuli useamman kerran mieleen Ellen Duganin kirjat (Cottage Witchery ym.).

En kuitenkaan välttämättä suosittelisi Vihreä noita -teosta ensimmäiseksi kirjaksi itsenäisen luonnonnoidan polulle. Johtuen kirjassa käytetystä termistöstä, joka saattaa tuntua hämmentävältä viimeistään siinä vaiheessa jos etenee matkallaan ja/tai etsii tietoa muista lähteistä. Luultavasti suomennoksesta johtuen osa nimityksistä kulkee läpi kirjan toisenlaisena kuin ”alalla” yleensä. Vaikkei tärkeintä olekaan termit, vaan itse asia, niin suuremmissa määrin viljeltynä poikkeavat käsitteet pikkasen sekoittavat itse asiaa.

Muutamia esimerkkejä mainitakseni, lataamisesta puhutaan voimaannuttamisena, luonnonhengistä maan henkinä, alttarista pyhäkkönä ja lähiluonnosta / ympäristöstä naapurustona, ja niin edelleen. Ainakin tämä noita meinasi hieman hermostua lukemisen sujuvuuteen, vaikka itsessään kirja onkin kattava opas luonnollisten taikavoimien maailmaan. Juuri kuten lupaakin.

Takakannen teksti:

Löydä kasvien luonnolliset taikavoimat

Vihreät noidat ovat sydämeltään viisaita parantajia, jotka luottavat luonnon parantavaan voimaan. Vihreä noita saa energiansa maasta ja universumista, luottaa luonnon opastukseen ja kunnioittaa kaikkia eläviä olentoja.

Kirjan avulla opit vihreän noituuden salat ja hyödyntämään muun muassa yrttejä, kasveja eteerisiä öljyjä ja kukkia parantamisessa. Opit myös käyttämään kristalleja, jalokiviä, kiviä ja muita luonnon elementtejä sisäisen tasapainon löytämiseen.

Vihreä noita sisältää runsaan kokoelman ohjeita erilaisiin rohtoihin ja rituaaleihin sekä reseptejä ja opastusta luonnon taikavoimien käyttöön.

Arin Murphy-Hiscock on kirjoittanut useita vihreään noituuteen liittyviä kirjoja ja toiminut aktiivisesti henkisyyden alalla jo yli 20 vuoden ajan. Hän asuu Montrealissa, Kanadassa.

Arin Murphy-Hiscock: Vihreä noita - Kattava opas yrttien, kukkien, eteeristen öljyjen ja muiden taikavoimien maailmaan
Viisas Elämä, 2018
286 s.

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net