Christine Shahin: Värjää hiukset luonnonmukaisesti

| 20.01.2017
En halua tunkea päähäni synteettistä hiusväriä, mutta hiusten kasvivärjäys kiehtoo. Christine Shahinin oppaasta Värjää hiukset luonnonmukaisesti löytyy paljon hyviä neuvoja, millä ja miten hiusta voi värjätä luomusti.

Hennalla värjääminen lienee monille tuttua ainakin teoriassa, mutta muitakin kasvivärejä löytyy kuten indigo, cassia ja amla. Eli se hennan punainen ei ole ainoa vaihtoehto, vaan värjätä voi eri sekoituksilla lähes rajattomasti aina kirkkaasta vaaleasta kuparinpunaiseen ja mustaan.

Olen itse värjännyt hennalla hiukseni, ennen tämän kirjan lukemista. Vaikka koko homma oli vähän outoa ja sottaista, tulokseen olin tosi tyytyväinen, väri kun oli hyvin luonnollinen ja syvä eikä juurikasvu ollut niin näkyvää kuin synteettisillä väreillä, terveys- ja allergiahaitoista puhumattakaan.

Christine Shahinin kirja on loistavan seikkaperäinen kertoessaan kasvivärjäyksen saloista; kirjassa kerrotaan mm. kasvivärien käytöstä, esitellään neljä tärkeintä kasviväriä kattavasti, kerrotaan hiusten rakenteesta, hiusten päivittäisestä hoidosta ja tietysti miksi kasviväreihin kannattaa siirtyä. Kasvivärit ovat ekologisempia, edullisempia ja suojaavat hiuksia, päinvastoin kuin synteettiset hiusvärit.

Kirja antoi hyvin kattavan kuvauksen hiusten värjäykseen kasviväreillä. Itse olisin mielelläni kuullut enemmänkin ravinnon vaikutuksesta hiusten terveyteen, teemalle oli annettu harmittavan vähän tilaa, reilu puoli sivua. Suosittelen kirjan lukemista kaikille, jotka etsivät vaihtoehtoisia tapoja värjätä hiuksiaan.

(Värjäsin kirjan lukemisen jälkeen hiukseni taas hennalla, ja edelleen, homma oli sottaista, mutta asenteeni oli nyt parempi ja olen oikein tyytyväinen.)

Takakannen teksti:

Upea lopputulos kasviväreillä. Hennaa, indigoa, cassiaa ja amlaa on käytetty värjäykseen ja parantamiseen ikiaikoja. Upeat täysin luonnolliset kasvivärit ovat erinomainen vaihtoehto synteettisille hiusväreille, jotka ovat kosmetiikan voimakkaimpia kemikaaleja ja saattavat aiheuttaa allergisia reaktioita.

Kasvivärejä on helposti saatavilla ja värjäys on vaivatonta. Sekoita vain värijauhe nesteeseen väriseokseksi. Kaikki kasvivärit ovat hellävaraisia ja turvallisia käyttää. Niillä voi värjätä myös synteettisillä hiusväreillä käsiteltyjä hiuksia, sillä kasvivärit eivät kuluta vaan ravitsevat hiusta.

Värjää hiukset luonnonmukaisesti tarjoaa laajan valikoiman kasvivärireseptejä vaaleista hiuksista pikimustaan, ohjeet harmaiden peittämiseen sekä muista ainutlaatuisia värjäysmahdollisuuksia.

”Christine Shahin esittelee kirjassaan sataprosenttisesti kasvipohjaisten ja tehokkaiden väriseostensa reseptit. Kasviväreillä värjätyt hiukset ovat kiiltävät ja sileät. Vain luonnollisislla menetelmillä voi saavuttaa näin hyväkuntoisen ja terveen värjäystuloksen!”Stephanie Tourles, holistinen kosmetologi, kirjailija.

Christine Shanhin on kosmetologi ja holistiseen kauneudenhoitoon erikoistunut alan ammattilainen. Shahinin ekosalonki ja –kylpylä New Yorkin osavaltiossa houkuttelee asiakkaita joka puolelta Yhdysvaltoja.

Christine Shahin: Värjää hiukset luonnonmukaisesti, myrkyttömät kasvipohjaiset hiusvärit
Minervakustannus 2016

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net