Timjamitee auttaa moniin vaivoihin https://pixabay.com/fi/timjami-yrtit-mausteyrtit-1781005/
15.02.2017

Timjamitee auttaa moniin vaivoihin

Tiesitkö, että timjamiteetä on käytetty monien vaivojen hoitoon vuosisatojen ajan? Siihen on turvauduttu niin influenssalääkkeenä kuin epilepsiakohtausten helpottamisessa.

Tapana oli myös sekoittaa yksi osa laventelia ja yksi osa timjamia. Sekoitusta levitettiin keskiaikaisten kirkkojen lattioille. Yrttiseos piti epämiellyttävät hajut poissa ja nosti ilmaan miellyttävän tuoksun. Kun haavoja sidottiin, kääreseen lisättii timjamimurskaa, joka nopeutti haavan parantamista ja torjui tulehduksia.

Timjamiöljyllä on esimerkiksi antiseptisiä, viruksia, loisia ja sieniä torjuvia sekä reumaattisia oireita torjuvia ominaisuuksia. Jos timjamia käyttää säännöllisesti, se poistaa viruksia kehosta. Silloin se auttaa esimerkiksi krooniseen väsymykseen, nivelreumaan, ms-tautiin, fibromyalgiaan, lupukseen, huimaukseen ja tinnitukseen. 

Timjami on täynnä vitamiineja ja mineraaleja. Siinä on rautaa, kalkkia ja kaliumia, jotka kaikki tukevat tasaista verenpainetta ja auttavat välittämään antioksidantteja eri puolille kehoa. Siinä on b-vitamiineja, a-vitamiinia ja c-vitamiinia sekä foolihappoa. Sillä on antioksidanttisia ominaisuuksia.

Timjamilla on myös syöpää torjuvia ominaisuuksia, ja sen on todettu lisäävän DHA:ta aivoissa ja munuaisissa. DHA on omega-3-rasvahapon muoto.

Lisäksi timjamin öljyillä on limaa poistavia ja astmaa helpottavia ominaisuuksia, joten se sopii torjumaan keuhkoputkentulehdusta, kurkkukipua, yskää, astmaa, suun tulehduksia, kurkkutulehduksia ja ientulehdusta.

Näin valmistat timjamiteetä: 

Laita teepannuun (tai haudutuskuppiin) teelusikallinen kuivaa timjamia, tai vähän runsaammin tuoretta. Kaada päälle kiehautettua vettä, anna hautua peitettynä 5 minuutin ajan. Parhaat vaikutukset saavutat, kun nautit timjamiteetä joka aamu.

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net