Maarit Kytöharju: Vegaanihaaste

| 12.01.2017
Parhaillaan on menossa vegaanihaaste ja jotta haasteeseen voi vastata, tarvitaan niitä reseptejä. Tämä Maarit Kytöharjun Vegaanihaaste tarjoaa lukijalleen paljon hyviä ja yksinkertaisia vegaanireseptejä.

Vegaanithan siis eivät syö mitään eläinpitoista ruokaa, joten maitopohjaiset elintarvikkeet, kananmuna, kala ja tietenkin liha hyvästellään tämän haasteen myötä. Mutta jos edelliset jäävät, paljon tulee tilalle uutta, hyvä niin.

Kytöharjun keittokirjasta on paljon hyvää sanottavaa ja kaikista tärkein seikka lienee itselleni se, että reseptit ja aineet ovat yksinkertaisia. Selattuani kirjan lävitse, montaa uutta tuotetuttavuutta ei tullut. Itselläni monesti homma hyytyy siihen, jos lähikaupasta ei kyseistä tuotetta löydy, ruoka unohtuu. En halua lähteä isoon markettiin, tilata netistä tai erikoiskaupasta jotain "ihmepurnukkaa". Myös kirjan yksinkertainen ulkonäkö ja selkät kuvat houkuttavat. Kirjasta myös puuttuu - jes! - niin moniin kirjoihin tungettu monisivuinen selostus "yleisiin kysymyksiin": miksi ryhdyn kasvissyöjäksi, saanko varmasti kaiken tarvitsemani, mitä ainesosia tarvitsen...jne. Eli kirjaa ei ole täytetty muulla kuin resepteillä.

Sitä vastoin ihmettelen osittain taittoa, lähes joka sivulle on jäänyt paljon tyhjää tilaa, miksi teksti ei silloin voisi olla isompi? Miksi teksti on präntätty suhteellisen pienellä?

Itse olen ollut kasvissyöjä (en vegaani, en innostu liian tiukasta linjasta) kohta 30 vuotta ja itselleni monet kirjan reseptit ovat tuttuja, mutta myös hyviä perusruokia. Uskon että tämän kirjan puitteissa moni vielä kokkaa vegaanisia herkkuja.

Takakannen teksti:

Maistuisiko vegaaniruoka kuukauden ajan kauniisti katettuna? Vegaanihaaste sisältää ohjeet helppoihin arkiruokiin, viikonlopun satsauksiin, tahnoihin, dippeihin, salaatteihin ja tietenkin herkkuihin. Kirjan reseptit sopivat vegaaniuteen jo vihkiytyneiden lisäksi kasvis- ja sekasyöjille, jotka haluavat ottaa haasteen vastaan ja kokeilla vegaaniruokaa kuukauden ajan ja kaipaavat siihen ideoita, jotka takuulla jäävät käyttöön.

Kiinnostus vegaaniruokaa kohtaan kasvaa, ei vähiten siksi, että lihansyönnin vähentäminen on yksilötasolla yksi helpoimmista teistä ekologisempaan elämäntapaan.

Kirjan rento ote tuo tekemisen meininkiä kotikeittiöön, ja valokuvien värikylläisyys takaa ruokahalun. Mukana on myös retrofiilistä, joka välittyy kattauksien pöytäliinoista ja astioista, joista monet ovat kirpparilöytöjä koti- ja ulkomailta.

Maarit Kytöharju: Vegaanihaaste, 31 päivää herkutellen
Gummerus 2017

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net