Voiko meedioksi opiskella? http://www.123rf.com/photo_34600178_woman-with-third-eye-psychic-supernatural-senses.html?term=psychic&vti=n6uchqrr3yn30shwkb
08.12.2016

Voiko meedioksi opiskella?

Monelle henkisen tien kulkijalle kirjat ovat ensi askel opintielle - alan kirjallisuutta on suorastaan ahmittu. Ruokahalu kasvaa syödessä, olisiko minusta henkiparantajaksi tai meedioksi? Meillä kaikilla on henkisiä lahjoja - osalla ne ovat tiedostamattomia, osalla ne ovat osa normaalia arkipäivää jo lapsuudesta. Onneksi henkisiä lahjoja voidaan kehittää, turvallisesti.

Suomen Spiritualistinen Seuran Sininen sali Helsingin Karjalankadulla on monelle tuttu opinahjo. Siellä ja kahdeksassa muussa spiritualistisessa yhdistyksessä aina Turusta Kemiin saakka, voi opiskella henkiparannusta sekä meedion taitoja ja kehittää omia henkisiä lahjojaan; selvänäköä, -kuuloa, -tuntoa ja -tietoa. Pitkäjänteinen opintosuunnitelma tarjoaa tavoitteellista, kansallisesti samansisältöistä kurssitoimintaa.

Suomen mediaalisten opintojen uranuurtaja, meedio Irene Nadén, on ollut mukana ohjaamassa opiskelijoita alkuajoista lähtien. Irene kertoo, että ensimmäiset kurssit pidettiin vuosina 1992–1993 Helsingissä ja sen jälkeen tuntikehyksiä ja opetussuunnitelmaa kehitettiin yhdessä vuonna 1997, jolloin kurssiohjelma otettiin käyttöön. Sitä päivitetään tarpeen mukaan. “On tärkeää hankkia tietoa, saada kokemusta ja harjoitella turvallisesti.”, Nadén painottaa.

Mediaalisten kurssien tavoitteena on antaa turvallinen opiskelu- ja harjoitteluympäristö lahjojaan etsiville ja niitä kehittäville sekä antaa heille riittävät perustiedot, valmiudet ja realistiset käsitykset taidoistaan edelleen kehitettäviksi. ”Kun tietää, mistä on kysymys, voi antaa asiantuntevia neuvoja psyykkisistä ja mediaalisista asioista kiinnostuneille kyselijöille tai vaikka olla muuten aktiivisesti spiritualistisen yhdistyksen toiminnassa mukana.”, Irene toteaa.

Kursseilla tapaa myös muita ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita henkiseen kehitykseen liittyvistä asioista. On mukavaa, kun asioista ja omista kokemuksistaan saa ja voi keskustella vapaasti eikä ole pelkästään netistä löytyvien tietojen varassa. Tunnepuolen pelot häviävät, kun asiat tulevat tutuiksi ja itseään oppii ymmärtämään paremmin.

“Antoisampaa kuin luulinkaan”

Ensin on opittava perusteet, mistä on hyvä ponnistaa liikkeelle. Henkisen tietouden kurssilla (28 h) tutustutaan mm. spiritualismin perusteisiin, henkisyyteen arkipäivässä, meditaatioon, chakroihin ja energiakehoihin, itsetuntemukseen, henkiparannukseen, psyykkiseen ja mediaaliseen työskentelyyn, kehityspiirikin tulee tutuksi käsitteeksi. Kurssin suorittamisen jälkeen on mahdollisuus hakeutua opiskelemaan henkiparannuksen perus- ja jatkokurssille sekä mediaaliselle perus- ja jatkokurssille spiritualistisen liikkeen opinto-ohjelman mukaisesti..

Henkisen tietouden kurssi loppuu Hämeenlinnassa joulukuussa. Tässä on erään kurssilaisen kokemuksia: “On ollut antoisampaa kuin luulinkaan. Halusin saada aiheesta johdonmukaista syventävää tietoa. Olen lukenut aiheesta paljon ja opiskellut jo aiemminkin. Mutta spiritualismi on se oppi, jonka kautta haluan tutustua henkisiin asioihin lisää. Olen elämässäni paljon tehnyt itseni kanssa tunnetyötä eli työskennellyt tunnetason kokemuksia käsitellen. Nyt haluan siirtyä henkisemmille tasoille työskentelemään. Olen oppinut paljon lisää itsestäni ja omista herkkyyksistäni. Antoisaa on ollut opiskella yhdessä muiden kurssilaisten ja henkimaailman kanssa. Olen päässyt entistä lähemmäs henkimaailmaa ja henkioppaitani. Se taas auttaa minua omassa elämässäni ja ylimalkaan maallisessa elämänkoulussa. Opiskelun ja harjoitusten myötä saan enemmän luottamusta, joka myös on hyvin tärkeää. Olen myös oppinut lisää teoriaa spiritualismista. Tavoitteeni ei ole ryhtyä toimimaan meediona, joka ottaa vastaan asiakkaita, vaan löytää yhteys henkimaailmaan ja saada kaikki se apu ja viisaus sieltä avuksi arkeen ja oppia käyttämään omia lahjojani siten kuin on tarkoitettu tässä elämäntehtävässäni. Aion hakeutua mediaaliselle peruskurssille vähän myöhemmin.”

Viestejä tuonpuoleisesta

Sirpa Taivainen-Ilmola opiskelee parhaillaan Tampereella, Pirkanmaan henkinen kehitys ry:n mediaalisella jatkokurssilla. Hän on aiemmin suorittanut henkisen tietouden kurssin sekä mediaalisen peruskurssin Spirissä eli Suomen Spiritualistisessa Seurassa. Sirpa kertoo kiinnostuneensa henkisistä asioista vuonna 2012. Hän oli käynyt henkiparantajan luona hoidossa ja tämä oli hoidon yhteydessä tuonut viestejä “tuonpuoleisesta”.

Kursseista on ollut hänelle paljon hyötyä - asiat ovat avautuneet hänelle ja hän on herkistynyt erilaisille energioille vieläkin enemmän, mistä on hyötyä hänen ammatissaan esiintyvänä taiteilijana ja näyttelijänä. “Taiteilijoillahan on tunnetusti suuri ego. Kurssit ovat syventäneet ymmärrystäni siitä, miksi teen sitä, mitä teen. Koko elämänasenteeni on muuttunut paremmaksi ja se on tuonut suurta iloa.”, Sirpa toteaa. Negatiivisia puolia Sirpa ei ole löytänyt, ainoastaan ihmisenä olemiseen ja ihmisen käyttäytymiseen liittyviä haasteita. “Täällähän ollaan oppimassa.”, Sirpa sanoo iloisesti. Hän toteaa myös, että henkisen alan kurssien opettajilla on suuri vastuu. Opettajan tuki on tärkeä, sillä oppilaat ovat erilaisia persoonia ja heillä on erilaisia henkisiä lahjoja. Sirpan mediaalinen jatkokurssi päättyy marraskuussa 2017 ja hän aikoo tulevaisuudessa toimia myös meediona.

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net