13.09.2018

Vierailiko Suomessa poikkeuksellisen paljon ufoja 70-luvulla?

Suomessa on nähty avaruusaluksia, kohdattu avaruusolentoja ja ihmetelty outoja valoilmiöitä. Erityisen paljon havaintoja tehtiin 1960- ja 1970-luvulla. Tapahtumista uutisoitiin laajalti paikallisessa ja kansainvälisessäkin mediassa. Lue juttumme Suomen eniten puhuttaneista, selittämättä jääneistä ufokokemuksista.

Pudasjärvi 1969-1971

Pudasjärven seudulla nähtiin kummallisia valoilmiöitä 60- ja 70-luvun vaihteessa. Esimerkiksi tammikuussa 1970 taivaalle ilmestyi suuri pallomainen ufo. Siitä irtosi neljä pienempää palloa. Samana iltana nähtiin myös punainen ilmassa ylös ja alas liikkuva pallo. Koirat reagoivat ilmiöihin haukkumalla. Ilmiöistä raportoitiin laajasti suomalaisessa mediassa. Aukotonta selitystä laajalle ufoaallolle ei ole löytynyt.

Imjärvi 1970

1970-luvlla eläneet muistavat luultavasti hurjan Imjärven tapauksen. Vuonna 1970 Aarno Heinonen ja Esko Viljo kohtasivat kertomansa mukaan avaruusolennon. Kohtaamisella oli rajuja seurauksia. Ensin he näkivät lautasta muistuttavan aluksen, ja siitä astui ulos hämärässä loistavaan pukuun sonnustautunut isopäinen olento, jonka keho oli pieni ja pyöreä. Ilmassa sinkoili erivärisiä säteitä, Heinone kertoo että häntä ikään kuin vedettiin lantion kohdalta taaksepäin. Olento seurasi tapahtumia sivulta jonkinlaista laitetta pidellen. He tulkitsivat, että olento teki jonkinalaisia kokeita. Nopean tapahtuman jälkeen kesti hetki, ja molemmat alkoivat voida pahoin ja kärsiä kivuista.  Viljon kasvot turposivat tapahtuman jälkeen ja muuttuivat tummanpunaisiksi. Oireet jatkuivat ja Heinonen oli monta kuukautta sairaslomalla tapauksen jälkeen. Heinonen kohtasi ufoja myöhemmin useaan otteeseen.

Pahkakoski 1979

Vuoden 1979 maaliskuussa Yli-Iissä Pahkakosken voimalaitoksella tapahtui kummia. Teuvo Kovalainen, joka työskenteli paikalla kaivinkonekuljettajana, lähti puolen yön aikaan kahvitauolle ja huomasi mennessään punaisen valoilmiön joka laskeutui metsän taakse. Hän ajatteli, kyseessä oli venäläisten avaruusalus. Samana yönä hän huomasi uudestaan punertavan valon, paljon lähempänä. Se liikkui kävelyvauhtia. Myöhemmin yöllä hän havaitsi valon jo aivan voimalan lähellä, ja kutsui toisen voimalan työntekijän katsomaan sitä. Se vaikutti olevan jonkinlainen alus, jota ympäröi toiselta puolelta punertava ja toiseltan sinertävä hohde. Myöhemmin samana Kovalainen näki vielä metsän yllä useita liikkkuvia aluksia, joista välillä suunnattiin valoa maahan.

Suomussalmi 1967

Kesäkuun 14. päivänä taivaalta kuului kohinaa ja puun latva heilui. Arvi Juntunen ja Veikko Juntunen, veljekset, olivat pihallaan puuhailemassa. Arvi katsoi yllättävää ääntä kohti, ja huomasi ilmassa noin metrin korkeudella leijuvan esineen. Se muistutti ylösalaisin käännettyä pataa, oli alle metrin leveä. Juntunen yritti ottaa esineestä kiinni, mutta esineestä nousi jonkinlaisia antenneja. Hän ei koskenut niihin, mutta Juntunen sai jonkinlaisen iskun. Mies heitti esinettä hatulla, ja hattu sinkoutui 10 metrin päähän. Esine alkoi lentää kuikkuisen oloisena pitkin pihaa antennit pystyssä. Naapuritkin tulivat katsomaan Juntusen kutsumina tapahtumaa. Sitten “alus” häivisi. Lapset olivat saattaneet nähdä sen aiemmin, mutta vanhemmat eivät olleet kiinnittäneet heidän raporttiinsa huomiota. Myöhemmin selvisi, että lähiseudulla oli nähty samanlainen tapaus viikkoja aiemmin, mutta havaitsijat kertoivat siitä vasta kuultuaan Suomussalmen tapauksesta.

Kuusamo 1971

Kuusamon lähistöllä nähtiin uuden vuoden jälkeen, 3. tammikuuta tasaisesti ilman halki liikkuva valopallo. Sen näkivät monet ihmiset eri suunnilta. Se oli niin kirkas, että sen mittaa oli vaikea arvioida: lumimyräkästä huolimatta sen valo ulottui kolmen kilometrin säteelle. Sitten pallo pysähtyi aamuvarhain Mauno ja Martta Takalan talon lähelle. Kun Mauno meni ulos tutkiakseen häikäisevää valoa, se katosi. Naapurit kertoivat että se näytti nousseen taivaalle. Perheen lapsi, Timo, havaitsi pihalla myöhemmin oudon, keskeltä tumman ja laidoilta vihertävän jäljen lumessa, kohdassa jolla pallo oli vieraillut. Laboratoriotesteissä selvisi, että jäämuodostumassa oli jäännöksiä titaanista ja kasvisolukosta, jotka eivät olleet peräisin maasta.

Lue lisää Suomen ufotapauksista Suomen ufotutkijoiden sivuilla.

Lähteet:

http://www.suomenufotutkijat.fi/ufotapauksia/tunnetuimmatufot.php

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pudasj%C3%A4rven_ufot

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/05/21/ufoilua-ja-valoilmioita-suomessa

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net