04.07.2019

Kokemukset kuolleen henkilön läsnäolosta ovat yleisempiä kuin uskotaan

Oletko kokenut edesmenneen läheisen läsnäolon? Et todellakaan ole yksin kokemuksesi kanssa. Entä mitä meedioiden avioissa tapahtuu, kun he kommunikoivat kuolleiden kanssa? Lue jutusta, miten näitä ilmiöitä tutkitaan, ja mitä niistä tässä vaiheessa tiedetään.

Mitä tapahtuu, kun kuolemme? Tarkkaa vastausta ei tiedä kukaan, mutta voimme kyllä arvella, että jotakin kuoleman hetkellä tapahtuu. Esimerkiksi uudelleensyntymisen puolesta puhuvat tiedot lapsista, jotka muistavat aiemmat elämänsä. He pystyvät kuvailemaan tarkasti aiemman elämän perheensä ja kertomaan miten he kuolivat, ja tiedot voi vahvistaa.

Kuolemanrajakokemuksia käsittelevät tutkimukset vihjaavat, että tietoisuus ei ole riippuvainen biologiasta. Monet kuoleman rajalla käyneet tai jo kuolleeksi kertaalleen julistetut henkilöt ovat kertoneet ruumista irtaantumisesta ja ovat pystyneet kertomaan asioita, joita heidän ei pitäisi olla mahdollista tietää, mutta joita he ovat nähneet ollessaan irrallaan kehostaan.

Kuolemaan voi liittyä monenlaisia eri asioitakin. Ehkä sielu voi valita useita erilaisia reittejä? Ehkä tietoisuus on irrallaan sielusta? Ehkä jotkut tietoisuutemme osaset säilyvät, kun sielu jatkaa matkaansa kohti uutta kokemusta? Kuka teitää, mutta tutkimusten perusteella kuoleman hetkellä tosiaan tapahtuu jotakin kiinnostavaa.

Edesmenneen läheisen läsnäolo

Muutama vuosi sitten ilmestyneessä tutkimuksessa Milanon yliopiston tutkijat havaitsivat, että todella monet ihmiset kokevat saaneensa viestejä edesmenneiltä lähimmäisiltään. He ovat joko nähneet heidät tai kuulleet heidän äänensä. Tällaisia kokemuksia vo olla jopa 60 prosentilla ihmisistä. Tutkijat eivät tosin pidä näitä mahdollisesti olemassa olevina ilmiöinä, vaan hallusinaatioina.

 Roehamptonin yliopiston tutkija Jacqueline Hayes on myös perehtynyt tähän ilmiöön. Hän on haastatellut Briteissä ihmisiä, jotka ovat menettäneet puolison, vanhempansa, lapsensa, sukulaisia tai ystäviä. Hän kertoi haastattelussa, että ihmiset kertovat näyistä, kuulevat ääniä tai tuntevat kosketuksen tai tuoksun, jotka liittyvät edesmenneesseen ihmiseen.

Nämä kokemukset voivat Hayesin mukaan olla parantavia ja merkittäviä. Rakastettu ihminen saattaa esimerkiksi pyytää anteeksi.

Meediot

Meedioiden työtä on tutkitto jo noin 150 vuoden ajan. Viime vuosina siitä on kiinnostuttu uudelleen. Se lienee seurausta siitä, että meedion työ on selvästi jotain muuta kuin mielenterveyden oirehtimista, hallusinaatioita tai mielikuvituksen tuotetta.

Meedioiden työtä on tutkittu kuitenkin ennen kaikkea niin, että on seurattu voivatko he antaa tarkkaa tietoa kaikissa olosuhteissa, ja ovatko heidän luonteenpiirteensä valtaväestä eroavia. Mutta heidän kehossaan tapahtuvista prosesseista tietoa ei ole juuri ollenkaan.

Useamman yliopiston tutkijoista (Paul Mills, Julie Beischel, Marc Boccuzzi, Arnaud Delorme, Dean Radin ja Leena Michel) koostuva tiimi loi kokeen, jolla tutkittiin kuuden meedion aivotoimintaa ja kehon toimintaa. Tutkittavat henkilöt olivat aiemmin pystyneet kertomaan tutkitusti paikkaansapitävää faktaa kuolleista henkilöistä, ja tekivät niin uudelleen tutkimuksen aikana.
Tutkittavat henkilöt olivat tutkimuksen aikana silmät kiinni. Ensimmäisessä testissä osallistuja sai kuulla vain edesmenneen henkilön etunimen, ja sitten häneltä kysyttiin 25 henkilöön liittyvää kysymystä.  Jokaisen kysymyksen jälkeen vastaus tallennettiin, ja sen tarkkuus selvitettiin ihmisiltä, jotka tunsivat kyseisen edesmenneen henkilön.

Meedioista kolme vastasi niin tarkasti, että sitä ei voi selittää sattumalla. Samalla selvisi, että kysymystä seuranneen meediokommunikaation aikana meedion aivotoiminta oli erityisen vilkasta.

Tutkijoiden mukaan tämä ei vielä todista, että kommunikaatio edesmenneiden kanssa on tosiasiallisesti mahdollista, mutta tarkat tiedot ja erityisluonteinen aivotoiminta kommunikaation aikana vahvistaa tarpeen lisätutkimukselle.

Lähde: https://www.collective-evolution.com/2019/05/09/scientists-find-that-six-in-ten-grieving-people-see-or-hear-dead-loved-ones/

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net