Haluatko havaita haamun? Toimi näin Erik Müller - Unsplash
05.10.2018

Haluatko havaita haamun? Toimi näin

Kummitusten metsästäminen on taatusti jännittävä tapa viettää yö. Mutta miten niitä haamuja voi ryhtyä etsimään? Miten retkeen kannattaa varustautua? Entä minkälaisiin kokemuksia voi odottaa? Kokosimme neuvoja niille, jotka haluavat kohdata aaveen.

Paikan valitseminen

Jos kummitushommat kiinnostavat, saatat jo tietää jonkun lupaavan paikan. Sellaisen, josta kerrotaan kummitusjuttuja. Jos paikka ei ole mielessä, kannattaa suunnata vanhan rakennuksen tuntumaan, paikalle jossa on tapahtunut jotain karmivaa tai kenties hautausmaalle.

Hanki seuraa

Kummituksia ei kannata lähteä etsimään yksi, se on selvä. Hanki siis mukaan kaveri tai mieluummin usea. Se on turvallisempaa, ja jos jotain jännittävää tapahtuu, voit jakaa kokemuksesi toisen tai toisten henkilöiden kanssa.

Tutustu paikkaan etukäteen

Kun olet päättänyt paikan, mene sinne päivällä. Tutustu alueeseen, tarkista että siellä ei ole vaarallisia kohtia tai jos niitä on, huomioi ne. Vaikka arvelet, että hermosi ovat rautaa, voit esimerkiksi säikähtää ja juosta karkuun – silloin ei ole kiva kompastua tai pudota ojaan pimeässä. Varmista myös, että paikalla saa vapaasti liikkua. Jos kyseessä on yksityiset tilat, kysy omistajilta lupa. Muuten saatat säikyttää toisia ihmisiä, tai joutua poliisin juttusille.

Pakkaa

Mieti, mitä haluat reissulta. Kuvia, äänityksiä, todisteita? Vai jännittävän kokemuksen, jonka aikana haluat keskittyä itse kohtaamiseen sen tallentamisen sijaan? Perusvarusteisiin voivat kuulua digikamera, nauhuri (puhelintakin voi käyttää) jolla voit tallentaa omia ajatuksiasi tai outoja ääniä.

Kerrotaan, että paikoissa joissa on henkiä, akut voivat tyhjentyä poikkeuksellisen nopeasti. Lataa siis akut, pakkaa mukaan pattereita. Tästä syystä kannattaa ottaa mukaan myös erillinen taskulamppu ja kello eikä luottaa ainoastaan puhelimen lamppuun.

Kompassi on kätevä siksikin, että jos henkiä on paikalla, kompassin neula alkaa liikkua kummallisella tavalla. Digitaalinen lämpömittari voi olla hyvä apu myös: henkien läsnäolo voi näkyä yhtäkkisenä lämpötilan putoamisena… Radiopuhelimista on hyötyä, jos alue on suuri ja porukkaa enemmän.

Varaudu henkisesti

Saatat tavata kahdenlaisia henkiä. Useimmiten kyseessä ovat ihmiset, jotka ovat jääneet maan pinnalle. Henki ei välttämättä tiedä kuolleensa, tai sitä pidättelee kesken jääneet asiat tai syyllisyys. He voivat olla hyviä tai pahoja, mutta yleensä ne eivät ole vaarallisia. Vaarallisempia ovat henget, jotka eivät ole koskaan ihmisiä olleetkaan. Näitä henkiä harvemmin tavallisella kummitusretkellä kohtaa. Mieti kuitenkin, haluatko todella kohdata henkiä, ja pohdi voiko hauskalta ja jännittävältä kuulostava seikkailu aiheuttaa sinulle pelkoja tai painajaisia.

Lähde matkaan

Paras aika on tietenkin yö: iltayhdeksästä aamukuuteen mahdollisuudet aaveen kohtaamiseen ovat korkeimmillaan. Kokoontukaa ensiksi jossain muualla, määritelkää kunkin tehtävät, aikataulu ja kokoontumisajat. Jos sattuu niin, että kohtaatte jonkin touhuistanne kiinnostuneen henkilön tai viranomaisen, kannatta valita yksi henkilö joka hoitaa puhumisen. Paikalle saavuttaessa voi olla hyvä pyytää jonkinlaista lupaa tai siunausta toimillenne – haittaa siitä ei ainakaan ole. Se voi pitää pahat henget loitolla.

Ryhdy toimiin

Kuljeskele alueella ensin 20 minuutin ajan, jotta henget saavat hetken tutustua sinuun. Voit samalla kirjata ylös säätietoja ja muuta tärkeää. Sen jäkeen voit kuvata ja käyttää nauhuriasi. Tunnustele myös omaa oloasi ja kirjaa tuntemuksiasi ylös. Tietyt paikat tai tapahtumat voivat vaikuttaa oloosi, ja voi olla kiintoisaa verrata omia ja muiden osallistujien muistiinpanoja. Muutoinkin kannattaa pitää kirjaa erilaisista tapahtumista.

Kuvatessa on hyvä huomioida, että esimerkiksi hengityksen höyry kylmällä säällä, heijastukset kiiltäviltä pinnoilta, maasta askeltesi nostattama pöly, hiukset tai kameran hihna voivat jättää harhaanjohtavat jälkensä kuviin. Jos näet utua tai orbin eli henkienergian läsnäolosta johtuvan valoilmiön, tai muuta poikkeavaa, ota useita kuvia.

Nauhoittaessasi voit tehdä kysymyksiä hengelle tai hengille. Vastaukset saatat kuulla vasta nauhoitusta purkaessasi. Kirjoita ylös äänimaailman poikkeamat ja niiden ajankohta. Niin voit esimerkiksi tarkistaa, haukkuiko paikalla todella koira nauhoituksesi aikaan, vai onko kyse jostain mystisemmästä.

Poistu

Kun on aika poistua, kannattaa pyytää henkiä pysymään paikallaan ja olemaan seuraamatta kotiin.

Perehdy materiaaliin

Lopuksi puretaan äänitteet ja katsotaan läpi kuvat kaikessa rauhassa. Kuuntele esimerkiksi nauhoitukset alusta loppuun, vaikka arvelet että mitään ei olisi nauhalle tarttunut. Voit yllättyä. Sama pätee myös valokuviin: käy ne huolellisesti läpi.

Lähde: http://www.ghosthunting101.com/

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net