1. Karma ei koskaan vanhene

Karma on kuin matkalaukku, jota sielusi kantaa matkallaan elämästä toiseen. Ikävä kyllä, toisin kuin lentokentillä  usein käy, tämä laukku ei koskaan katoa. Se seuraa sinua kunnes avaat sen ja käyt läpi sen ikivanhan sisällön.

Saatat kokea karmaa, jonka alkuperä on useiden elämien takana. Kun vihdoin alat käydä läpi karmista kassiasi, voit vihdoin kohdata karmavelkasi ja keventää matkatavarasi painoa.

2. Yksikään ihminen ei ole elämässäsi sattumalta

Kaikki ihmiset ovat elämässäsi syystä tai toisesta. Vaikka periaatteessa voit vapaasti jättää taaksesi tietyt ihmiset ja pysyä toisten seurassa, karman vaikutuksille ei voi mitään. Tämä tarkoittaa sitä, että mitä tahansa yritätki tehdä, karmiset suhteet toimivat juuri niin kuin niiden on määrä - omasta tahdostasi riippumatta.

Tunnista siis kunkin elämässäsi olevan ihmisen rooli, ja oma roolisi. Miksi tietyt ihmiset ovat elämässäsi? Mitä he ovat tulleet opettamaan sinulle? Mitä sinun on määrä opettaa heille? Minkälaisesta karmasta suhteissa on kyse? Mitä nopeammin ymmärrät (hyvän tai pahan) karman vaikutukset ihmissuhteisiisi, sitä nopeammin pääset ratkomaan tilannetta.

3. Olet sitä mitä teet

Karma usein mielletään ajatuksena siitä, että "minkä taakseen jättää, sen edestään löytää". Mutta todellisuudessa karma on paljon laajempi asia kuin rangaistuksen saaminen pahoista teoistamme. On olemassa myös hyvää karmaa. Joten jos varastit, toiset ihmiset varastavat sinulta seuraavissa elämissä. Jos huolehdit toisista, sinusta huolehditaan.

Eri elämissäsi tekemäsi teot muodostavat siis tämänhetkisen elämäsi olosuhteet.

4. Roolit usein kääntyvät

Yksi karman kiinnostavimmista piirteistä on se, että se usein saa meidät uudelleensyntymään päinvastaisessa roolissa. Tämä tarkoittaa vaikkapa sitä, että edellisessä elämässä vanhempasi on ollut lapsesi. Ennen uudelleensyntymistä tähän elämään sielut siis suostuvat ottamaan päinvastaisen roolin. Sielujen sukupuoli vaihtelee myös.

Nämä piirteet vaihtelevat elämien aikana karman tarkoitusperien mukaan: elämäsi muodustuu sellaiseksi, että voit korjata tai parantaa karmaa erilaisten roolien kautta. Ihmisillä jotka tunnet nyt on voinut olla hyvin erilainen rooli aiemmissa elämissäsi.

5. Karma toistuu, jotta opit

Kun karma toistuu, sen tarkoitus ei ole aiheuttaa sinulle kärsimystä. Sen tarkoitus on opettaa sinut toimimaan erilaisin tavoin, joista seuraa erilaisia tuloksia. Jos esimerkiksi houkuttelet elämääsi kerta toisensa jälkeen samanlaisia partnereita, on aika pysähtyä ja miettiä valintojasi. Miksi tietynlaiset ihmiset ilmaantuvat elämääsi? Mitä sinun pitäisi tehdä toisin?

Sisäänpäin katsominen ja omien heikkouksien ja ikävien piirteiden tarkkailu vaatii rehellisyyttä, eikä se ole helppoa. Mutta älä pelkää itseesi tarkastelua. Tunnista, mitä sinun täytyy muuttaa sisimmässäsi jotta voit muuttaa ulkoista todellisuuttasi. Näin voit muuttaa käytöstäsi ja päättää karman toistumisen sekä kasvaa täyteen potentiaaliisi.

Karma on siis voimakkaasti läsnä nykyisessä elämässäsi. Kerää rohkeutta karmisen matkalaukkusi avaamiseen ja ala keventää taakkaasi. Se muuttaa tilanteesi tässä elämässä – ja tulevissa elämissäsi.