Rakkauskirjeen kirjoittaminen käsin toimii kuin lemmenrohto https://pixabay.com/fi/kirjeet-rakkaus-rakkauskirje-1219877/
12.12.2018

Rakkauskirjeen kirjoittaminen käsin toimii kuin lemmenrohto

Ovatko käsin kirjoitetut rakkauskirjeet tekemässä paluuta? Ne ovat monessa mielessä romanttisempia, runollisempia ja sensuellimpia kuin chattiviestit, sähköpostit ja tekstarit. Ne myös tulee säilytettyä toisin kuin viestiketjuun uppoavat rakkaudentunnustukset. Milloin olet itse viimeksi kirjoittanut lemmenviestin käsin paperille?

Vanhemmat sukupolvet muistavat ajan, jolloni ei ollut muuta tapaa kuin kirjoittaa kirje, jos halusi lähettää kirjoitetun viestin mielitietylleen. Rakkauskirjeitä on kirjoitettu iät ja ajat, ja ne ovat hävinneet vasta vähän aikaa sitten – eivät toki kokonaan. Niiden kirjoittamisella on monenlaisia hyviä puolia. Ne ovat syvällisempiä, kiehtovampia, henkilökohtaisempia ja vaativat kirjoittajaltaan enemmän kuin sähköpostin lähettäminen. Se on uniikki tapa jakaa tunteesi.

Rakkauskirjeillä on pitkä historia. Todennäköisesti niitä alettiin kirjoittaa tuntemassamme muodossa renessanssin aikaan. Eräällä tavalla rakkauskirjeen kirjoittaminen ja vastaanottaminen on eräänlainen afrodisiakki, se toimii kuin lemmenrohto.

Käsin kirjoittaminen on myös hyväksi ajattelun kannalta. Se laittaa ihmiset ajattelemaan tarkemmin ja loogisemmin. Se myös vaatii keskittymistä ja pysähtymistä, mikä puolestaan auttaa siinä, että saamme välitettyä viestimme juuri oikealla tavalla, syvällisellä ja reflektoivalla tavalla.

Vaikka sähköpostien kirjoittaminen on samankaltaista kuin kirjeenkin kirjoittaminen, on eri asia tehdä kirjoittaminen käsin. Sähköposti ja muut viestinnän tavat ovat myös vieneet ilon postin odottamisesta. Kirjeen saaminen ja sen avaaminen tuntuu konkreettisemmalta kuin sähköpostin avaaminen. Sen voi painaa sydäntä vasten, sitä voi nuuhkia, kosketella.

Käsin kirjoitetun kirjeen lähettämistä ainoa parempi tapa yllättää rakas ilmestymällä tämän ovelle. Kirjeessä on läsnä sen kulkema kenties pitkäkin matka. Siinä voi aistia kirjeenlähettäneen henkilön energiaa ja henkeä.

Olisiko siis aika hankkia kirjepaperia, miellyttävä kynä, kirjekuoria ja postimerkkejä?

Jos kirjeen aloittaminen tuntuu haastavalta, voit hyödyntää seuraavia vinkkejä:

  • Ilmaise kirjeesi tarkoitus
  • Nosta esiin romanttinen muisto
  • Kirjoita, mitä rakastat kirjeen saajassa
  • Kerro, miten elämäsi on muuttunut tavattuanne
  • Päätä voimalliseen, yhteiseen tulevaisuuteen viittaavaan lauseeseen.

Muokattu seuraavan artikkelin pohjalta: https://kindredspirit.co.uk/the-revival-of-the-handwritten-love-letter/

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net