12.02.2019

Oletko tietämättäsi epämiellyttävä henkilö?

Kaikki haluavat ainakin periaatteen tasolla olla mukavia, kilttejä ja myötätuntoisia. Mutta käytännössä tilanne voi olla toinen. On monenlaisia tapoja ja käytösmalleja, jotka tekevät ihmisistä epämiellyttäviä, luotaantyöntäviä tai ärsyttäviä. Lue alta tyypillisiä ikävien ihmisten piirteitä, joista et omassa käytöksessäsi ole välttämättä tietoinen.

1. Olet itsekeskeinen

Monet ihmiset tekevät tätä huomaamattaan. Keskityt itseesi, puhut vain itsestäsi etkä jaksa keskittyä siihen, mitä muut puhuvat. Pidät itseäsi ainoana ihmisenä jolla on väliä. Jos tunnistat itsesi, on aika muuttua. Kukaan ei halua olla sellaisen henkilön ystävä, joka välittää vain itsestään.

2. Keskityt ulkoiseen kauneuteen sisäisen sijaan

Todellinen kauneus kumpuaa sydämestä, kehosta ja sielusta. Ulkoisella olemuksellasi ei ole väliä, mutta epämiellyttävät ihmiset usein keskittyvät vain ulkoiseen ilmeeseensä. Katso peiliin, luo yhteys itseesi ja näet mitä pinnan alla on. Jos kuva sisäisestä itsestäsi ei ole kaunista katseltavaa, voi olla aika muuttaa ajattelutapaa.

3. Kilpailet jatkuvasti

Oletko joukosta se henkilö, jonka täytyy olla parempi kuin muut, nähdä enemmän, tietää enemmän, tehdä enemmän? Jos niin on, olet epämiellyttävä ihminen. Keskity sen sijaan välittämään ystävistäsi ja anna heillekin tilaa. Jos he ovat voittaneet pelkonsa ja kiivenneet 20 metrin korkeuteen, älä vastaa kertomalla kiivenneesi itse 40 metrin korkeuteen. Sen sijaan kehu heitä ja kerro olevasi ylpeä.

4. Näet ystäväsi vihollisinasi

Epämiellyttävinä pidetyt ihmiset ovat usein riidoissa ystäviensä kanssa. Voimien yhdistämisen ja toisista välittämisen sijaan käännätkin selkäsi ja puukotat heitä selkään. Mutta ystäväsi eivät ole vihollisiasi vaan liittolaisia.

5. Ihmettelet, miksi muut eivät ymmärrä tärkeyttäsi

Olet varmasti ikävä tyyppi, jos jatkuvasti mietit, miksi toiset ihmiset eivät ymmärrä miten merkittävä olento olet. Jos kaksi ystävääsi käyvät jossain ilman sinua, he eivät pysähdy miettimään sitä, mutta sinä pysähdyt. Kasva aikuiseksi: he ovat edelleen ystäviäsi, eivätkä heidän elämänsä pysähdy vaikka et olekaan heidän seurassaan.

6. Olet pomo

Ystäväporukassa kaikkien pitäisi pelata tasa-arvoisesti. Jos teet aina päätökset, haluat johtaa porukkaa ja kontrolloida muiden tekemisiä, toimit epämiellyttävällä tavalla.

7. Olet epärehellinen

Jos haluat olla hyvä ystävä, henkilö jonka seurassa muut viihtyvät, sinun on oltava rehellinen. Monet ihmiset, jotka käyttäytyvät rumasti, ovat epärehellisiä ja valehtelvat paljon, sekä miettivät mitä heistä itsestään puhutaan. Rehellisyys tosiaan perii maan.

8. Olet töykeä

Jos olet usein epäkohtelias, luokkaava tai nolaat ystäviäsi ikävillä kommenteilla, lopeta heti. Kukaan ei halua olla kanssasi. Niin voi toki käydä, että et ole samaa mieltä jonkun henkilön kanssa, tai näet jotain mistä et pidä, mutta ei siitä kannata tehdä numeroa. Saat vain muut suhtautumaan itseesi vältellen, kun he eivät tiedä mistä käytöksesi kumpuaa.

9. Olet epäluotettava, mutta toisista riippuvainen

Oletko käytettävissä, kun ystäväsi tarvitsevat apua? Vai oletko juuri silloin kiireinen? Jos olet henkilö, johon kukaan ei voi luottaa, se on ikävä piirre. On myös ikävää, jos tämän lisäksi pyydät muilta usein apua.

10. Olet aina negatiivinen

Pessimismi ei ole kiva piirre. Jos jatkuvasti näet kaiken negatiivisessa valossa, koeta muuttaa asennettasi. Kukaan ei halua olla ystävä aina valittavan pessimistin kanssa.

Lähde: www.the-open-mind.com/this-is-how-you-become-unattractive-and-youre-probably-not-aware-of-it/

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net