Näin tunnistat toksiset ihmiset ja opit pärjäämään heidän kanssaan Sweet Ice Cream Photography - Unsplash
14.11.2018

Näin tunnistat toksiset ihmiset ja opit pärjäämään heidän kanssaan

Toksisia ihmisiä on kaikkien meidän lähellä. Töissä toksinen ihminen on tyyppi, joka ei halua nähdä sinun menestyvän. Koulumaailmassa toksisia ovat äidit, jotka haluavat näyttää toisia äitejä paremmalta, olkoonkin että usein se tapahtuu lapsen hyvinvoinnin kustannuksella. Suvun toksiset jäsenet kehittelevät aina draamaa, johon he haluavat sotkea sinut, ja jotka uuvuttavat sinut. Kaikkia näitä ihmisiä voi verrata vampyyreihin, jotka imevät huomiotamme ja energiaamme. Näitä ihmisiä yhdistää myrkyllisyys, toksisuus, ja heidän seurassaan on epämiellyttävää olla.

Toksisten ihmisten tavoite on aiheuttaa sekasortoa ja draamaa toisten elämään, sillä se ruokkii heitä. He eivät tuo elämääsi mitään arvokasta, he eivät inspiroi tai rikasta. He ovat tuhoisia. Valitettavasti heidän tunnistaminen vaatii aikaa. On tärkeää, että että osaat suojella itseäsi heitä vastaan ja opit pärjäämään heidän kanssaan. Jotta osaat tunnistaa toksisen henkilön, sinun on opittavat tunnistamaan toksiset piirteet. 

Kun tunnistat muutaman helposti havaittavan piirteen, voit helpommin havaita heidät.

Toksiset ihmiset haluavat olla aina oikeassa

Heidän halunsa olla oikeassa on voimakkaampi kuin totuus tai järki. He inhoavat sitä, jos heidän osoitetaan olleen väärässä, ja he taistelevat osoittaakseen olevansa oikeassa - kunnes lopulta luovutat. Sinun mielipiteelläsi ei ole väliä, kaikessa on kyse heistä. He ovat samaa mieltä kanssasi tai asettuvat puolellesi vain silloin, kun siitä on heille hyötyä. He eivät pidä siitä, että sinua onnistaa. Heitä harmittaa, jos sinut huomataan, eikä heitä.

Toksiset ihmiset tykkäävät pelata

He eivät koskaan myönnä ongelmiaan ja syyttävät aina toisia virheistä ja elämässään pieleen menneistä asioista. Ongelmiin ei koskaan löydy ratkaisua ja se johtaa lisädraamaan. He vaativat sympatiaasi ja tukeasi, eikä heitä haittaa valehdella tai manipuloida päämääräänsä päästäkseen.

Toksiset ihmiset eivät koskaan kehu toisia

He eivät edes tiedä mitä lojaalisuus tarkoittaa, vaan juoruavat kaikista kaikille, jotka vain kuuntelevat. Meillä kaikilla on vikamme, mutta he nauttivat saadessaan kertoa sinun vioista toisille, ja he voivat hyvinkin lisätä vettä myllyyn tehdäkseen juoruamisesta jännittävämpää tai saadakseen itsensä näyttämään hyvältä tai uhriutuakseen. Toisten pilkkaaminen on heille luonteenomaista, ja he tekevät sinulle sama selkäsi takana.

Toksiset ihmiset ovat etäisiä

He valehtelevat noin vain ja vahvistuvat toisia murtaen. Heillä ei ole selkärankaa, ja he välttävät kysymksiä jotka osoittavat sen. He vääntelevät totuutta kunnes kukaan ei enää tiedä mitä todella tapahtuu tai on tapahtunut. He ovat hyviä manipuoloimaan ja sabotoivat ihmisiä, jotka jotenkin asettuvat poikkitelon. He eivät vastaa suoraan kysymyksiin, ja jos joku on heitä etevämpi tai sysää heidät parrasvaloista, he alkavat sotkea tilannetta tarkoituksella.

Toksiset ihmiset ovat huonoja kuuntelemaan ja jatkuvasti keskeyttävät toiset

He kääntävät kaikki keskustelut itseensä ja kun jollekin ihmiselle on tapahtunut jotain kamalaa, voit olla varma että heille on käynyt jotain samanlaista tai vielä kamalampaa. Tokseist ihmiset puhuvat päälle, eivätkä anna ihmisille tilaa puhua mistään mikä ei liity heihin jotenkin. Älylliset keskustelut ovat heistä tylsiä, ja he löytävät tavan vaihtaa aihetta tai esittää, että he tuntevat aiheen vaikka se ei olisi totta. Jos heille huomautetaan tietämättömyydestä, he välttelevät aihetta tai uhriutuvat.

Toksiset ihmiset tekevät pahaa

He onnistuvat oikeuttamaan tekonsa niin, että koet ansainneesi ne. Todellisuudessa ihmiset jotka satuttavat sinua sanallisesti, henkisesti tai fyysisesti eivät ole sinulle hyväksi, ja mitä hyvänsä teet tai sanot ei oikeuta sitä. He eivät ota vastuuta teoistaan ja voivat mennä niinkin pitkälle, että syyttävät teoistaan lapsuuden traumojaan tai jonkinlaista oikosulkua tai esittävät tekonsa oikeutettuina. Jos olet parisuhteessa toksisen ihmisen kanssa, sinun on paras hakeutua tilanteesta pois mahdollisimman pian, sillä vallankäyttö yleensä lisääntyy ajan mittaan.

Miten toimia toksisen ihmisen kanssa?

Hillitse tunteesi - älä anna toksisen ihmisen päästä ihosi alle ja saada sinua reagoimaan. Irrottaudu tilanteesta ja keskity omiin tavoitteiseesi. Se auttaa sinua pysymään etäällä myrkkymyrskystä.

Tiedä, milloin tapella vastaan: impulsiivisuudesta ja aggressiivisuudesta kannattaa pysyä loitolla. Älä yritä voittaa heitä pelaamalla heidän peliään, sillä he vetävät sinut omalle tasolleen ja voittavat sinut "kokemuksensa" avulla.

Aseta rajoja. Se ei tarkoita toksiselle ihmiselle mitään, mutta ole johdonmukainen ja rehellinen itsellesi, ja he huomaavat että he eivät voi sinulle mitään. He eivät näytä heikkouttaan, ja jatkavat sekä etsivät uuden uhrin.

Vältä toksisia ihmisiä, sillä helpoin tapa pärjätä heidän kanssaan on pysyä heistä loitolla. Kun olet tilanteessa, jossa toksinen ihminen nousee sinua vastaan, anna hänelle mahdollisimman vähän huomiota ja energiaa. Yritä olla ajattelematta heitä ja opeta aivosi siirtymään positiivisten ajatusten pariin kun ajatus toksisista ihmisistä nousee mieleesi. Lopulta he eivät enää vaikuta sinuun.

Tärkeintä on, että et anna kenenkään viedä onneasi ja auringonpaistettasi. Ole ylpeä itsestäsi ja saavutuksistasi, torju toksisen ihmisen negatiivisuus ja hyödynnä positiivisia voimalauseita, affirmaatioita. Voit aloittaa näistä:

“Toiset ihmiset eivät hallitse tunteita, hallitsen niitä itse.”
“Päästän irti asioista, jotka eivät enää palvele minua.”
“Päästän irti tarpeesta käydä tilanteita läpi mielessäni.”
“Muutan negatiivisen energian rakkaudeksi ja valoksi.”

Lähde: https://www.the-open-mind.com/how-to-identify-a-toxic-person-in-your-life-and-to-deal-with-them-successfully/

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net