Kulkeeko rinnallasi sielunkumppani? Sielunkumppanuuden elementtejä Alex wong - Unsplash
07.11.2018

Kulkeeko rinnallasi sielunkumppani? Sielunkumppanuuden elementtejä

Sielunkumppanuus ei ole sama asia kuin elämänkumppanuus. Sielunkumppanuus on syvällistä laatua. Mistä sen tunnistaa, entä miten sellaisen voi löytää? Löydät avaimet aina omasta itsestäsi.

Olemme kaikki kuulleet sielunkumppaneista, ja monet meistä toivovat kohtaavansa omansa. Jotkut meistä ovat tarpeeksi onnekkaita kokemaan sielunkumppanuuden.

"Sielunkumppanisi saa sinut tunteamaan itsesi täysin eheäksi, kuin palapelistä ei puuttuisi yhtään palaa. Elämänkumppani taas voi olla tärkeä kannustaja ja pitkäaikainen seuralainen, mutta hänen kapasiteettins rikastaa henkeäsi on rajallinen" - Carmen Harra

Sielunkumppani on siis eri asia kuin elämänkumppani. Jotkut ihmiset, jotka eivät löydä sielunkumppania, asettuvat elämään elämänkumppanin kanssa. Nämä suhteet voivat olla hyvin tyydyttäivä. Ne perustuvat usein molemminpuoliseen luottamukseen, kunnioitukseen ja ystävyyteen.

On niin, että elämässä meillä ei ole kontrollia ajoituksesta, eikä aina olosuhteistakaan. Jotkut eivät voi odottaa ikuisesti seilunkumppaninsa löytääkseen, joten siksi kypsä elämänkumppanuus on heille tyydyttävä ratkaisu. Joillekin kyse on selviämisestä, turvallisuudesta tai vain kumppanuudesta - eikä kaikille sana sielunkumppani merkitse paljoakaan. Käsite voi vaikuttaa epämääräiseltä, utopistiselta ja epärealistelta. Elämäntilanne, ajoitus, saatavuus, turvallisuudenkaipuu ja monet muut tekijät voivat vaikuttaa suhdevalintoihimme...

Mutta... Jos olet avomielinen, valmis ja tarpeeksi siunattu kohtaaksesi sielunkumppanisi tämän elämän aikana, se tapahtuu odottamattomasti. Se voi tuntua hermostuttavalta, viedä tasapainon ja järkyttää elämäsi perustaa, sillä se on erilainen yhteys verrattuna aiempiin yhteyksiisi toisiin ihmisiin.

Tällaista yhteyttä on vaikea pukea sanoiksi. Se on kuin magneettista energiaa, intuitiivista tietoa - ja se vain tuntuu oikealta. Ajalla ja paikalla ei ole väliä, olette löytäneet tien toistenne luokse.

Ajoitus saattaa itse asiassa olla usein erittäin huono. Mutta siitä huolimatta tiedät, mitä tapahtuu. Koet, että ymmärrätte toisianne. Suhde soljuu rytmissä, jota vaikuttaa ohjailevan jokin korkeampi taho. Astut taaksepäin henkeä haukkoen, sillä syvällä itsessäsi tiedät, että kyseessä on joku erityinen. Tämä on toista maata, tämä on aitoa.

Tunne on niin raaka ja aito, että haluat juosta pois vain omistautuaksesi tunteelle. Sielunkumppani - se jonka värähtelyn aistit tuhansien kilometrin takaa. Se, jonka äänen kuulet, kun he ajattelevat sinua. Se, joka antaa sinun liikkua vapaasti, mutta halaa varjoasi kaukaa. Se. Se, jonka koet tunteneesi miljoonien vuosisen ajan.

Kun lopulta rauhoitut, näet tilanteen kauneuden, harvinaisuuden ja selkeyden. Tiedät, että tunne on tosi, ja haluat pitää hänet lähellään - joskus ystävänä, joskus rakastajana. Joskus hän saapuu vain hetkeksi, joskus pysyvästi.

Nämä kauniit sielunkohtaamiset voivat ilmaantua elämäämme vain hetkeksi muistuttaaksemme siitä, mitä olemme unohtaneet: kirjoittamisesta, laulamisesta, luomisesta, tanssimisesta, elämisestä... Ne sytyttävät kipinän ja ruokkivat liekkiäsi, ne sysäävät sinut lempeästi oikealle tielle. Joskus kohtaaminen kestää, joskus se on ohimenevä. Ne saavat sinut usein hämillesi ja henkeäsi haukkomaan. Ne auttavat meitä pysymään elossa, ylläpitämään toivoa.

"Oletko koskaan tavannut jonkun henkilön ensimmäistä kertaa, mutta sydämessäsi sinusta tuntuu, että olette tavanneet ennenkin?" - Joanne Kenrick, When a Mullo Loves a Woman

"Emme rakastelleet, edes suudelleet, mutta selittämätön intiimiys jonka jaoimme jätti meidät sanattomiksi ja katseemme kiinnittyivät toisiinsa." - Jasmine Dubroff

"Sielunkumppanit saavat parhaat puolesi esiin. He eivät ole täydellisiä, mutta he ovat täydellisiä sinulle." - Tuntematon kirjoittaja

Näiden syvällisten yhteyksien löytämiseen on juju. Ennen kuin voit pääset tälle tasolle tai edes uskallat huomata sielunkumppanisi, sinun täytyy rakastaa itseäsi. Koska kun rakastat itseäsi, se tapahtuu luonnollisesti ja helposti, se muuttaa sinua ja vetää puoleesi toisia itseään rakastavia, syville suhteille valmiita ja avoimia henkilöitä.

Intiimiys vaatii avointa sydäntä. Etsiminen, rukoileminen, visualisointi ja meditointi eivät tuo sinulle sielunkumppania. Niitä ei voi loihtia itselleen. Kukaan ei voi olla puuttuva puoliskosi tai täydentää sinua sinun puolestasi. Sielunkumppani voi muistuttaa sinua siitä, inspiroida sinua ja kohentaa elämääsi, mutta kukaan muu ei voi olla onnesi - vain sinä itse. Mutta voit kuitenkin valmistautua sielunkumppanuuteen.

Tee työsi. Rakasta ja ravitse itseäsi. Täytä sieluasi, ruoki liekkiäsi. Ja sitten, kun he ilmaantuvat, olet valmis loistamaan.

"Älä huoli sielunkumppanin löytymisestä. Etsi itsesi." -Jason Evert

Lähde: https://www.the-open-mind.com/the-10-elements-of-a-soul-mate/

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net