Avun kysymisen tärkeys https://pixabay.com/fi/ottaa-k%C3%A4det-nainen-antaa-pyyt%C3%A4%C3%A4-2895337/
27.09.2018

Avun kysymisen tärkeys

Meidät on kasvatettu olemaan vahvoja, sillä vain "vahvin" pärjää, niinpä avun pyytäminen on monesti haastavaa. Usein on helpompi antaa apua, kuin ottaa sitä vastaan. Vastaanottaessaan joutuu näet avaamaan itsensä ja päästämään toinen sinne. Ja se tekee sinusta haavoittuvan. Joudut näyttämään oman heikkoutesi, eikä se ole aina kivaa katsottavaa.

Häpeä estää pyytämästä apua: olenko liian "vähän"? Ihminen haluaa myös välttyä pettymyksiltä ja sydämen särkymiseltä (entä jos minua ei hyväksytä heikkona?).

Ketään ei ole tarkoitettu elämään yksin, ilman ulkopuolisia. Se voi olla joiden ihmisten valinta ja kunnoittakaamme sitä. Mutta suurin osa kaipaa ja tarvitsee toista ihmistä. Tarvitsemme toisiamme myös herättämään unelmamme henkiin.

Sielut eivät tarvitse mitään, koska ne ovat koko ajan yhteydessä kaiken lähteeseen. Rationaalisina ja fyysisinä olentoina, me tarvitsemme toisiamme, sillä sitä kautta tavoittelemme ykseyttä. Loppujen lopuksi olemme kaikki yhtä.

Syvällisesti ajateltuna, sinä olet kaikki mitä on. Ja olet aina riittävä sellaisena kuin olet. Sinun ei tarvitse olla mitään enempää, tehdä toisin tai todistaa arvoasi. Riittää kun olet olemassa.

Itsensä vähättelijä ajattelee, ettei ansaitse apua. Sillä hän kokee oman vähäisyytensä. Ja häpeää sitä. Siksi avun pyytäminen on vaikeaa: "minä en ansaitse tätä".

Avun pyytäminen ei ole itsekästä. Käännetäänpä tilanne toisin päin. Miltä sinusta tuntuu, kun puoleesi käännytään ja sinulta pyydetään apua? Useimmat meistä kokevat mielihyvää, että puoleemme on käännytty, voimme auttaa muita. Saamme iloa, että ajatuksiamme ja tukeamme tarvitaan. Elämän tasapaino myös vaatii antamista ja ottamista. Ei voi vain pelkästään ottaa, mutta ei vaan pelkästään antaa.

Jos kynnys pyytää apua on korkea, voi aloittaa avun pyytämisen näkymättömältä taholta, kuten universumilta, enkeleiltä, henkimaailmalta tai vaikka korkeimmalta itseltään. Aina ei tarvitse kääntyä suoraan henkilöiden puoleen. Tiedä, että sinulla on paljon näkymättömiä apulaisia, jotka tasoittavat matkaasi, kun esität pyyntösi. Ole avoin joka suunnasta tulevalle avulle. Unohda siis kuka, missä ja miten sinun apusi pitäisi saapua luoksesi ja avaa itsesi universumin loputtomille lahjoille.

Uskalla pyytää apua. Älä ota marttyyrin viittaa harteillesi ja ajattele, että sinun vain pitää kärsiä ääneti. Jos et pyydä, et voi saada. Ajattele Gandhia, Martin Luther Kingiä, äiti Teresaa, Nelson Mandelaa. He kaikki pyysivät apua ja he kaikki tarvitsivat yhteisönsä tukea saavuttaakseen jotakin suurta. Mitä sinä olet valmis pyytämään?

Joten luota, ole avoin ja ennen kaikkea uskalla kysyä.

Lähde:
http://kuteblackson.com/blog/?p=2667

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net