13 syytä sille, miksi vanhojen sielujen on vaikea löytää rakkautta Photo by Anton Darius | @theSollers on Unsplash
12.04.2018

13 syytä sille, miksi vanhojen sielujen on vaikea löytää rakkautta

Yksi suurimmista ongelmista joita vanhat sielut tässä elämässä joutuvat kohtaamaan, on rakkauden löytäminen. Vanhoilla sieluilla on usein muita syvempi kypsyyden ja viisauden aste, joka saa heidät etsimään autenttista elämää ja rakkautta.

Useiden suhteiden ongelma on siinä, että niitä etsitään yksinäisyyden hoitoon, mukavuudeksi, turvaksi tai itsevarmuuden lisäämiseksi. Toisin sanoen, monet suhteet perustuvat ego-keskeisiin "peleihin", joita näkee esimerkiksi television draamasarjoissa. Ihmiset janoavat draamaa ja he uskovat "tarvitsevansa" toisen ihmisen täyttämään tyhjyyden sisällään. Vanhat sielut haluavat kuitenkin syvemmälle rakkauden tasolle.

Syvällä sisimmässäsi kaipaat sellaista jota et ole koskaan kokenut, suhdetta joka on intensiivinen mutta terve, omistautunut mutta vapaa, kannustava mutta sellainen joka ei hillitse toista.

Kaipaat rehellisyyttä, aitoutta, intohimoa, empatiaa, todellista rakkautta, vilpittömyyttä ja syvyyttä. Haluat tulla nähdyksi, kuulluksi, ymmärretyksi, arvostetuksi ja rakastetuksi sellaisena kuin olet, ja haluat myös ilmaista nämä samaiset tunteet toiselle ihmiselle.

Syyt miksi vanhat sielut eivät tahdo löytää rakkautta

1. Etsimme aitoa rakkautta

Haluamme parisuhteen, joka kannustaa keskinäiseen aitouteen ja rehellisyyteen. Emme halua piilotella, teeskennellä tai tukahduttaa millään tavalla sitä kuka olemme, haluamme henkilön joka kannustaa meitä olemaan täysin oma itsemme.

2. Haluamme rakkautta, joka opettaa meitä

Sen sijaan että meitä kritisoitaisiin, haluamme ihmisen, joka osoittaa missä voisimme kasvaa ja missä voisimme parantaa. Sisimmässämme ymmärrämme, että meillä on aina opittavaa (kuten Sokrates sanoi: "Todellista viisautta on tietää, että ei tiedä mitään"). Voidaan sanoa, että kaikki parisuhteet opettavat meitä, mutta opetukset tulevat yleensä tiedottomasti kärsimyksen sivutuotteena. Tietoinen opettavuus parisuhteessa sen sijaan on harvinaista, arvokasta ja vaikeaa löytää.

3. Olemme parantajia, mutta emme halua "korjata" ketään

Luontomme takia pyrimme houkuttelemaan luoksemme ihmisiä, jotka ovat avun tarpeessa. Vaikka reaktiomme on tällaisissa tilanteissa tarjota apua, ymmärrämme että parisuhteessa toisen henkilön "korjaaminen" ei ole viisasta. Emme halua joutua kumppanimme ympärivuorokautiseksi lääkäriksi tai neuvonantajaksi. Haluamme löytää jonkun, joka on samankaltaisessa tilanteessa kuin itse olemme.

4. Monimutkainen persoonallisuus

Ajattelemme paljon, näemme syvälle todellisuuden luonteeseen ja meillä on usein voimakas persoonallisuus. On vaikeaa löytää henkilöä joka sopii yhteen identiteettimme kanssa. Syvyys ja totuuden etsiminen yhteiskunnassa joka arvostaa materiaa ja pinnallisuutta voi pelottaa useimpia ihmisiä tutustumasta meihin.

5. Haluamme rakkauden olevan enemmän kuin "tykkäämistä"

Haluamme aitoa, syvää rakkautta. Nykymaailmassa useimmat ihmiset heittävät tuon sanan ilmoille kuin se olisi synonyymi tykkäämiselle tai pitämiselle, kuten "rakastan tätä jäätelöä/näitä kenkiä".
"Pitäminen" ei ole sitoutumista. Yhtenä päivänä pidät yhdestä mausta ja seuraavana toisesta.
Rakkaus on erilaista. Jostakin pitäminen on pinnallista, rakkaus tunkeutuu ytimiin. Ulkoisesta muodosta voi pitää, mutta rakkaus näkee kaiken ulkoisen ohi suoraan sieluun.

6. Haluamme haavoittuvaa rakkautta

Yhteensopivuus persoonallisuuden tasolla ei ole riittävää. Todellisessa rakkaudessa ei tarvitse pitää samoista asioista, mutta siinä täytyy olla valmiina avaamaan toiselle sydämensä ja sielunsa, vaikka se joskus tekisikin kipeää.
Täytyy olla halukas avaamaan haavansa, antaakseen niille ilmaa jotta ne voisivat parantua. Haavoittuvuuden kautta koemme suhteessamme rohkeutta ja kykyä rakastaa ehdoitta.

7. Haluamme sitoutua ja nähdä vaivaa

Rakkaus on kuin nuotio, sitä pitää jatkuvasti huoltaa jotta se ei sammuisi. Sanat ovat tyhjiä kun toiminta ei seuraa niitä. Vanhoina sieluina tiedämme, että todellista rakkautta voidaan näyttää vain jakamalla yhteisiä kokemuksia, vaivannäöllä ja omistautumalla toiselle.

8. Haluamme rakkautta, joka juurtuu kokonaisuuteen

Sillä hetkellä kun onnellisuutesi on kiinni toisesta henkilöstä, menetät vapautesi rakastaa aidosti. Haluamme kumppanin joka on onnellinen ja kokonainen, jotta voimme jakaa tämän kokonaisuuden heidän kanssaan. Jos parisuhde aloitetaan "tarpeesta", koska toinen tuntee itsensä puolikkaaksi tai pelkää yksinäisyyttä, on suhde alusta alkaen tuomittu. Vanhoina sieluina ymmärrämme, että terve suhde juurtuu sisäiseen onneen.

9. Emme huoli kuin sielunkumppanin

Vanhat sielut eivät tahdo tyytyä mukavuuteen, pinnalliseen vetovoimaan tai vain pitämään toisilleen seuraa. Tarvitsemme jonkun joka jakaa arvomme ja on meille aito henkinen kumppani. Janoamme sielunkumppania ja kaksoisliekkiä.

10. Emme nauti "deittailusta"

Deittailun draama, koukuttavuus, säännöt siitä, mitä "saa tai ei saa" tehdä... Vanhat sielut eivät pidä tällaista egosentristä lähestymistapaa viehättävänä. Tämä lisää ennestään vaikeuksia löytää rakkaus.

11. Tulemme haavoinemme

Monet vanhat sielut ovat kokeneet vaikeita tai traumaattisia kokemuksia elämässään, jonka takia olemme ketä olemme. Nämä kokemukset ovat pakottaneet vanhat sielut kypsymään entisestään. Mitä rakkauteen tulee, on tärkeää löytää joku joka on tarpeeksi kypsä hyväksyäkseen "taakan" jota vanhat sielut usein kantavat. Tällaisia henkilöitä voi olla kuitenkin vaikea löytää.

12. Muutakin kuin seksiä

Himo, viettelys ja seksi ovat houkuttelevia asioita, mutta loppujen lopuksi vain hetkellisiä, jos niitä ajatellaan liikaa. Vaikka rakastamme seksiä, haluamme enemmän kuin yhden yön juttuja. Haluamme jakaa kehomme jonkun kanssa, joka rakastaa enemmän sieluamme kuin fyysisiä asioita.

13. Olemme vapaita

Rakkaus on kaunis asia, koska se laajentaa meitä; se yhdistää sisäisen vapautemme. Sillä hetkellä kun yritämme hallita rakkauden kokemusta, lukitsemme sen häkkiin kuin linnun. Joka kerta kun katsomme sisälle, tunnemme syyllisyyttä muistaessamme kuinka vapaa lintu joskus oli.

Syvällä sisimmässään vanhat sielut tietävät kuinka tärkeää on rohkaista parisuhteen vapautta. On kuitenkin vaikeaa löytää henkilöä, joka on halukas lentämään yhtä vapaasti. Vapaus vaatii rohkeutta ja kykyä rakastaa toista siitä huolimatta mitä he sanovat, tekevät tai haluavat.

Nämä ovat pääsyitä sille miksi niin monet vanhat sielut eivät tahdo löytää rakkautta, mutta lisääkin on. Onko sinulla kokemusta?

Lähde: Mateo Sol, https://lonerwolf.com/old-souls-love/
Kuva:Anton Darius | @theSollers / Unsplash

Jaa tämä:
JannikaA

Nuori ja innokas harjoittelija, joka etsii innolla uusia, mielenkiintoisia juttuja. On innokas matkustelemaan ja etsimään haasteita. Pätee varsinkin käännösjutuissa.

1 kommentti

  • Kommentoi linkkiä Hämmentävä aika, tämä eläminen, Hilma 49 21.04.2019 lähettänyt Hämmentävä aika, tämä eläminen, Hilma 49

    Voi hyvänen aika. Mä olen aina kuvitellut, että olen vain niin vaillinainen. Naureskelen aina, että olen vain tooooodella myöhäisherännäinen. Mutta tämä on kuin lukisi omaa elämää täydellisesti parisuhteissa. Tästä on kaksi viikkoa aikaa, kun paatoksella töräyttelin suusta, että kukaan ei omista minua, minä en omista ketään. Vain yhdessä olo kahden vapaan sielun kanssa on oikea rakkaus. Siinä ei saa olla omistamista, koska omistaminen ei kuulu rakkauteen. Vaan vapaa taivaan tuuli tai meren pitää huuhtoa koko ajan suhteen läpi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net