13 syytä sille, miksi vanhojen sielujen on vaikea löytää rakkautta Photo by Anton Darius | @theSollers on Unsplash
12.04.2018

13 syytä sille, miksi vanhojen sielujen on vaikea löytää rakkautta

Yksi suurimmista ongelmista joita vanhat sielut tässä elämässä joutuvat kohtaamaan, on rakkauden löytäminen. Vanhoilla sieluilla on usein muita syvempi kypsyyden ja viisauden aste, joka saa heidät etsimään autenttista elämää ja rakkautta.

Useiden suhteiden ongelma on siinä, että niitä etsitään yksinäisyyden hoitoon, mukavuudeksi, turvaksi tai itsevarmuuden lisäämiseksi. Toisin sanoen, monet suhteet perustuvat ego-keskeisiin "peleihin", joita näkee esimerkiksi television draamasarjoissa. Ihmiset janoavat draamaa ja he uskovat "tarvitsevansa" toisen ihmisen täyttämään tyhjyyden sisällään. Vanhat sielut haluavat kuitenkin syvemmälle rakkauden tasolle.

Syvällä sisimmässäsi kaipaat sellaista jota et ole koskaan kokenut, suhdetta joka on intensiivinen mutta terve, omistautunut mutta vapaa, kannustava mutta sellainen joka ei hillitse toista.

Kaipaat rehellisyyttä, aitoutta, intohimoa, empatiaa, todellista rakkautta, vilpittömyyttä ja syvyyttä. Haluat tulla nähdyksi, kuulluksi, ymmärretyksi, arvostetuksi ja rakastetuksi sellaisena kuin olet, ja haluat myös ilmaista nämä samaiset tunteet toiselle ihmiselle.

Syyt miksi vanhat sielut eivät tahdo löytää rakkautta

1. Etsimme aitoa rakkautta

Haluamme parisuhteen, joka kannustaa keskinäiseen aitouteen ja rehellisyyteen. Emme halua piilotella, teeskennellä tai tukahduttaa millään tavalla sitä kuka olemme, haluamme henkilön joka kannustaa meitä olemaan täysin oma itsemme.

2. Haluamme rakkautta, joka opettaa meitä

Sen sijaan että meitä kritisoitaisiin, haluamme ihmisen, joka osoittaa missä voisimme kasvaa ja missä voisimme parantaa. Sisimmässämme ymmärrämme, että meillä on aina opittavaa (kuten Sokrates sanoi: "Todellista viisautta on tietää, että ei tiedä mitään"). Voidaan sanoa, että kaikki parisuhteet opettavat meitä, mutta opetukset tulevat yleensä tiedottomasti kärsimyksen sivutuotteena. Tietoinen opettavuus parisuhteessa sen sijaan on harvinaista, arvokasta ja vaikeaa löytää.

3. Olemme parantajia, mutta emme halua "korjata" ketään

Luontomme takia pyrimme houkuttelemaan luoksemme ihmisiä, jotka ovat avun tarpeessa. Vaikka reaktiomme on tällaisissa tilanteissa tarjota apua, ymmärrämme että parisuhteessa toisen henkilön "korjaaminen" ei ole viisasta. Emme halua joutua kumppanimme ympärivuorokautiseksi lääkäriksi tai neuvonantajaksi. Haluamme löytää jonkun, joka on samankaltaisessa tilanteessa kuin itse olemme.

4. Monimutkainen persoonallisuus

Ajattelemme paljon, näemme syvälle todellisuuden luonteeseen ja meillä on usein voimakas persoonallisuus. On vaikeaa löytää henkilöä joka sopii yhteen identiteettimme kanssa. Syvyys ja totuuden etsiminen yhteiskunnassa joka arvostaa materiaa ja pinnallisuutta voi pelottaa useimpia ihmisiä tutustumasta meihin.

5. Haluamme rakkauden olevan enemmän kuin "tykkäämistä"

Haluamme aitoa, syvää rakkautta. Nykymaailmassa useimmat ihmiset heittävät tuon sanan ilmoille kuin se olisi synonyymi tykkäämiselle tai pitämiselle, kuten "rakastan tätä jäätelöä/näitä kenkiä".
"Pitäminen" ei ole sitoutumista. Yhtenä päivänä pidät yhdestä mausta ja seuraavana toisesta.
Rakkaus on erilaista. Jostakin pitäminen on pinnallista, rakkaus tunkeutuu ytimiin. Ulkoisesta muodosta voi pitää, mutta rakkaus näkee kaiken ulkoisen ohi suoraan sieluun.

6. Haluamme haavoittuvaa rakkautta

Yhteensopivuus persoonallisuuden tasolla ei ole riittävää. Todellisessa rakkaudessa ei tarvitse pitää samoista asioista, mutta siinä täytyy olla valmiina avaamaan toiselle sydämensä ja sielunsa, vaikka se joskus tekisikin kipeää.
Täytyy olla halukas avaamaan haavansa, antaakseen niille ilmaa jotta ne voisivat parantua. Haavoittuvuuden kautta koemme suhteessamme rohkeutta ja kykyä rakastaa ehdoitta.

7. Haluamme sitoutua ja nähdä vaivaa

Rakkaus on kuin nuotio, sitä pitää jatkuvasti huoltaa jotta se ei sammuisi. Sanat ovat tyhjiä kun toiminta ei seuraa niitä. Vanhoina sieluina tiedämme, että todellista rakkautta voidaan näyttää vain jakamalla yhteisiä kokemuksia, vaivannäöllä ja omistautumalla toiselle.

8. Haluamme rakkautta, joka juurtuu kokonaisuuteen

Sillä hetkellä kun onnellisuutesi on kiinni toisesta henkilöstä, menetät vapautesi rakastaa aidosti. Haluamme kumppanin joka on onnellinen ja kokonainen, jotta voimme jakaa tämän kokonaisuuden heidän kanssaan. Jos parisuhde aloitetaan "tarpeesta", koska toinen tuntee itsensä puolikkaaksi tai pelkää yksinäisyyttä, on suhde alusta alkaen tuomittu. Vanhoina sieluina ymmärrämme, että terve suhde juurtuu sisäiseen onneen.

9. Emme huoli kuin sielunkumppanin

Vanhat sielut eivät tahdo tyytyä mukavuuteen, pinnalliseen vetovoimaan tai vain pitämään toisilleen seuraa. Tarvitsemme jonkun joka jakaa arvomme ja on meille aito henkinen kumppani. Janoamme sielunkumppania ja kaksoisliekkiä.

10. Emme nauti "deittailusta"

Deittailun draama, koukuttavuus, säännöt siitä, mitä "saa tai ei saa" tehdä... Vanhat sielut eivät pidä tällaista egosentristä lähestymistapaa viehättävänä. Tämä lisää ennestään vaikeuksia löytää rakkaus.

11. Tulemme haavoinemme

Monet vanhat sielut ovat kokeneet vaikeita tai traumaattisia kokemuksia elämässään, jonka takia olemme ketä olemme. Nämä kokemukset ovat pakottaneet vanhat sielut kypsymään entisestään. Mitä rakkauteen tulee, on tärkeää löytää joku joka on tarpeeksi kypsä hyväksyäkseen "taakan" jota vanhat sielut usein kantavat. Tällaisia henkilöitä voi olla kuitenkin vaikea löytää.

12. Muutakin kuin seksiä

Himo, viettelys ja seksi ovat houkuttelevia asioita, mutta loppujen lopuksi vain hetkellisiä, jos niitä ajatellaan liikaa. Vaikka rakastamme seksiä, haluamme enemmän kuin yhden yön juttuja. Haluamme jakaa kehomme jonkun kanssa, joka rakastaa enemmän sieluamme kuin fyysisiä asioita.

13. Olemme vapaita

Rakkaus on kaunis asia, koska se laajentaa meitä; se yhdistää sisäisen vapautemme. Sillä hetkellä kun yritämme hallita rakkauden kokemusta, lukitsemme sen häkkiin kuin linnun. Joka kerta kun katsomme sisälle, tunnemme syyllisyyttä muistaessamme kuinka vapaa lintu joskus oli.

Syvällä sisimmässään vanhat sielut tietävät kuinka tärkeää on rohkaista parisuhteen vapautta. On kuitenkin vaikeaa löytää henkilöä, joka on halukas lentämään yhtä vapaasti. Vapaus vaatii rohkeutta ja kykyä rakastaa toista siitä huolimatta mitä he sanovat, tekevät tai haluavat.

Nämä ovat pääsyitä sille miksi niin monet vanhat sielut eivät tahdo löytää rakkautta, mutta lisääkin on. Onko sinulla kokemusta?

Lähde: Mateo Sol, https://lonerwolf.com/old-souls-love/
Kuva:Anton Darius | @theSollers / Unsplash

Jaa tämä:
JannikaA

Nuori ja innokas harjoittelija, joka etsii innolla uusia, mielenkiintoisia juttuja. On innokas matkustelemaan ja etsimään haasteita. Pätee varsinkin käännösjutuissa.

3 kommenttia

 • Kommentoi linkkiä R2 03.06.2019 lähettänyt R2

  Vanha sielu myös tajuaa, että suurin ja todellisin rakkaus on virtaa oman korkeamman minänsä kanssa, joka on todellinen kaksoisliekki ja joka pitää huolta että rakkauden virta ei lopu koskaan, koska voimme päättää olla vain auki sille, emme pysty tuottaa sitä itse. Sen takia vanhalle sielulle on tärkeää olla monessa suhteessa myös, koska tarve on syventää rakkauden kokemusta ja löytää nyansseja siitä. Ja joku päivä löytyy se ihminen jonka kanssa voi olla guru-chela suhteessa jossa kumpikin on tietoisesti opettaja ja oppilas, mutta rooleja vaihdellen. Itse oon vanha sielu ja romanttinen rakkaus ei kyllä istu enää mun boksiin. Pyrin kohti ehdottomuutta ja oman voiman löytämistä suhteessa toisen kanssa joka vähentää kaikennäköisten sopimusten tekemistä. Jos ei pysy omalla voimalla mun kanssa, niin se ei ole onnellinen suhde se.

 • Kommentoi linkkiä IkuinenOppija 03.06.2019 lähettänyt IkuinenOppija

  Jos alkuräjähdyksessä kaikki olevainen sai alkunsa, missä maailmansielu(meri) ilmestyi ja jokainen sielu(pisara) on lähtöisin tästä samasta, niin missä kohtaa joku sielu on vanhempi kuin toinen sielu? Onko vanhasielu jonkinlainen egosentrinen rakennuspalikka, jolla ihminen pyrkii erottamaan itsensä muista, jotta voisi löytää 'ratkaisun' ongelmiinsa. Ratkaisu on antaa omille käsittelemättömille tunteille/ajatuksille/uskomuksille/traumoilleen uudenlainen nimi, jolla näistä saa muodostettua kokonaisuuden.
  Tässä kohdassa kritisoidaan sitä, kuinka rakkaus sanaa käytetään väärin:
  //Haluamme aitoa, syvää rakkautta. Nykymaailmassa useimmat ihmiset heittävät tuon sanan ilmoille kuin se olisi synonyymi tykkäämiselle tai pitämiselle, kuten "rakastan tätä jäätelöä/näitä kenkiä".//
  Ja kuitenkin sitä sanaa käytetään kuvailemaan tarpeita:
  //Vaikka rakastamme seksiä, haluamme enemmän kuin yhden yön juttuja. //
  On totta, että parisuhde ei ole mikään terapia-suhde ja siksi tämänlaiset suhteet tulevat olemaan raskaita semmoselle, jolla on parantajan identiteetti muodostunut ja hän kokee, että toinen on tullut hänelle parannettavaksi. Parantajan tehtävä kuitenkin olisi parantaa ensin itsensä. Tämän prosessin jälkeen parantaja ymmärtää itsensä kautta, mitä toinen osapuoli käy läpi eikä siksi tarvi niihin puuttua, vaan hyväksyy hänet sellaisenaan. Tässä tekstissä on kerrottuna paljon kauniita asioita eikä tarkoitukseni ole olla tuomitsemassa kenenkään kumppanin etsintää. Läheisyys on kiva ja ihan asia, kun läheisriippuvaisuus on käsiteltynä alta pois. Silloin ei tarvitse toista olla muuttamassa eikä toisesta ole silloin riippuvainen jos toinen ei ole sun elämäsi päämäärä/tavoitte. Tällä haetaan varmasti juuri sitä tasapainoista yhdessä elämistä elämän matkan aikana, yksin ei haittaa olla ja toisen kanssa kulkeminen on plussaa. Mitä tulee treffeihin yms niin kaikenlainen omien sisäisten sääntöjen ja kriteereiden ylläpitäminen tekee kumppanin löytämisestä vaikeaa. Nämä etukäteen tuomitut mallit ovat esteitä kumppanin löytämiseen jotka henkilö luo itse itselleen. Deittailun säännöt ovat vain henkilöllä itsellään olemassa, osa niistä voi olla kollektiivisesti, mutta kuitenkin kyse on henkilön itse itselleen ylläpitämistä säännöistä. "Jos ihminen kysyy ensimmäisenä kysymyksenä; mitä kuuluu, on suora oletukseni, että kyseinen ihminen on deittailun tylsissä säännöissä ja hän ei miellytä minua." Tämänlainen ennakko-oletus toisesta vie mahdollisuuden kohdata jonkun mielenkiintoisen ihmisen.
  Se kun voi tulla vastaan ihan minkälaisessa tilanteessa vaan, jos on avoin kaikelle ilman omaa "miten sen kuuluisi mennä" -filtteriä. Toivottavasti tänä kesänä uskallat päästää irti vanhoista kaavoista ja löydät upean seikkailun toisen ihanan ihmisen sisäiseen maailmaan, sieluun. Ole rohkea, ole avoin, uskalla olla herkää ja näyttää se. Tuomalla aitouttasi esiin, vedät puoleesi ennemmin tai myöhemmin samanlaisen luoksesi. Valokärpänen löytää kumppanin valonsa takia. Älä sinäkään pidä omaa valoasi piilossa vaan anna sen rohkeasti näkyä.

 • Kommentoi linkkiä Hämmentävä aika, tämä eläminen, Hilma 49 21.04.2019 lähettänyt Hämmentävä aika, tämä eläminen, Hilma 49

  Voi hyvänen aika. Mä olen aina kuvitellut, että olen vain niin vaillinainen. Naureskelen aina, että olen vain tooooodella myöhäisherännäinen. Mutta tämä on kuin lukisi omaa elämää täydellisesti parisuhteissa. Tästä on kaksi viikkoa aikaa, kun paatoksella töräyttelin suusta, että kukaan ei omista minua, minä en omista ketään. Vain yhdessä olo kahden vapaan sielun kanssa on oikea rakkaus. Siinä ei saa olla omistamista, koska omistaminen ei kuulu rakkauteen. Vaan vapaa taivaan tuuli tai meren pitää huuhtoa koko ajan suhteen läpi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net