Kundaliini on elämänvoima joka vaikuttaa kaikessa ja kaikkialla Gerd Altmann Pixabaystä
12.06.2019

Kundaliini on elämänvoima joka vaikuttaa kaikessa ja kaikkialla

Kundaliinienergia tai kundaliini (kundalini) on tietoinen, elävä ja omalla tavallaan äidillinen voima kaikissa ihmisissä, kuin palanen jumaluutta. Sitä on myös kaikkialla muuallakin, sillä se on voima, joka saa kaiken maailmankaikkeudessa kasvamaan. Ihminen, ihmisen solut, kasvit ja eläimet sisältävät kaikki kundaliinia jo itsessään. Kundaliini tunnetaan myös nimillä ki-energia (esim. reikissä) sekä qi-energia (itämainen nimitys).

Vaikka kundaliinienergiaa on fyysisessä ihmisessä, sen varsinainen lähde ei kuitenkaan ole fyysisessä kehossa, vaan se virtaa ehkä ennemminkin korkeamman minän kautta, joka on yhteydessä sieluumme. Kundaliinienergiaa voi kuvailla tasapainottavaksi, tietoisuutta ja rauhaa kasvattavaksi näkymättömäksi voimaksi, joka on kuitenkin sillä tavalla näkyvä, että sen olemassaolo on yksilön fyysisesti koettavissa. Kundaliinienergiaa tai sen liikettä voidaan nimittää myös oman sielun voimaksi, tahdon energiaksi, tahdonvoimaksi tai tietynlaiseksi seksuaalienergiaksi.

Kundaliinienergiaa voidaan ns. nostattaa, eli laittaa se virtaamaan voimakkaasti esimerkiksi ohjatulla joogaharjoittelulla, mutta se voi myös aktivoitua itsestään tai jonkin järisyttävän tapahtuman seurauksena. Vaikka kundaliini liitetään monesti nimenomaan joogaan, kundaliinienergian nousua tapahtuu äkkiarvaamatta myös sellaisilla henkilöillä, jotka eivät ole koskaan olleet missään tekemisissä joogan kanssa.

Kun kundaliinienergia avautuu, se nousee selvästi tunnettavasti kehon keskilinjaa pitkin kohti päälakea. Monet kuvaavat tunnetta kuin olisi yhteydessä kotiin, tai että olisi palannut kotiin. Joka tapauksessa, kundaliinienergian nousu avaa voimakkaasti tietoisuutta. (ja tietoisuuden avautuminen voi aina tuntua myös kammottavalta, jos ei tiedä mistä on kyse). Kundaliini voi tuntua myös sähköiseltä ja aiheuttaa eräänlaisia sätkähdyksiä.

Juurichakra, joka on lähellä häntäluuta, toimii eräänlaisena sisäänkäyntinä kundaliinienergialle. Sieltä energia jatkaa ylöspäin selkärankaa pitkin muiden chakrojen, eli energiakeskusten läpi, tullen ulos kruunuchakrasta. Avautuneella kundaliinilla tarkoitetaan, että energia pääsee liikkumaan vapaasti avautuneiden ja puhdistuneiden chakrojen läpi.

Kundaliinin avaamisella tai nostattamisella tähdätään ennen kaikkea hyvinvointiin. Voidaan sanoa, että myös kiitollisuuteen ja oman tarkoituksen parempaan ymmärtämiseen. Kundaliinienergia voi auttaa esimerkiksi kiireeseen ja stressiin, läsnäolemattomuuteen, oman sisimpänsä löytämiseen, tasapainottomuuteen tai rauhattomuuteen.

”Kundalini on ehdottoman puhdas valo, jossa on tietoa, rakkautta, myötätuntoa ja huomiokykyä. Tunnemme monenlaisia energialajeja, kuten sähköenergian tai valoenergian. Mutta nuo energiat eivät pysty ajattelemaan. Ne eivät pysty toimimaan itsenäisesti, vaan ihmisen pitää käsitellä niitä.

Mutta kundalini-energia on elävä voima, joka tietää, miten toimia. Se ajattelee itsenäisesti. Kun esimerkiksi siemen itää, voidaan siemenestä löytää pieni solu, joka tietää, miten löytää tie maan pinnalle, miten kiertää kivet ja kulkea läpi maaperän pehmeiden kohtien. Voisin sanoa, että tässä solussa on pieni kundalini, joka tietää miten nousta. Mutta ihmisissä on todella suuri varasto tätä kundalini-energiaa.” - Shri Mataji Nirmala Devi

Lähteet:
jooga.org/kundalini/
houseoftruth.education/fi/opetus/kaiken-ja-ei-minkaan-teoria/elamanvoiman-eli-kundaliinin-nouseminen
anandaseva.fi/artikkelit/guru-ja-kundaliinivoima
kundaliini.fi/2018/05/07/mita-kundaliinienergia-on/
ongnamo.fi/kundaliinijooga/
beiwe.fi/kundalini-reiki

Jaa tämä:
Saaga Saarnisola

Kirjoittaja on Kuudesaisti.netin mediamyynnin myyntipäällikkö. Saaga on myös paikkariippumaton yrittäjä, vapaa kirjoittaja, majakan kantaja ja erityisesti luontoperäisen henkisyyden tuntija.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net