fbpx
Kirjaudu
Ole hyvä ja odota ...
Et vielä jäsen? Rekisteröidy nyt
×
stressi - Kuudesaisti.net
Parantajat ovat myötätuntoisia, lempeitä ja herkkiä. He kuuntelevat, antavat aikaansa ja tukevat elämän solmukohdissa. Parantaja parantaa, mutta kuinka usein heille käy kuten suutarin lapsille, jotka jäivät ilman kenkiä?
Stressi ja traumaattiset kokemukset vaikuttavat kehon ja mielen hyvinvointiin huomattavasti. Traumaattiset kokemukset voivat jäädä lihasmuistiime ja aiheuttaa elämäämme erilaisia kipuja ja sairauksia. Trauma release-menetelmällä voit käynnistää kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, joka purkaa kehon jännitystiloja ja parantaa elämänlaatua.
Meditoinnin avulla pyritään eroon arkisista ajatuksista, meditointi rauhoittaa, rentouttaa, sekä auttaa hallitsemaan stressiä ja verenpainetta. Nyt on myös tieteellisesti todistettu, että orgasmi tekee aivoissa saman asian - seksi vaikuttaa aivojen eri osassa, mutta lopulta näiden kahden vaikutus ihmisessä on sama. Meditointi ja seksi siis auttavat ihmisiä rentoutumaan, mutta meditoimalla voi myös parantaa seksielämää ja syventää seksuaalista nautintoa.
Pitkittynyt stressi kiihdyttää solujen vanhenemista ja alentaa elinikää. Luonnossa kulkeminen tai pelkkä oleminen taas laskee stressitasoja tehokkaasti. ”Luonnolla lääkitseminen” ei välttämättä korvaa muita lääkkeitä, mutta parantaa toimintakykyä, tuo sisäistä rauhaa, sopusointua ja luo yhteenkuuluvuuden tunnetta. Luonto parantaa -juttusarjan osa 3: Luonnonvesien taika
Rakas ihmislapsi, oletko sanojesi mittainen ihminen - teetkö sen mitä lupaat? Suunnitteletko elämääsi eteenpäin tehtävälistojen avulla? Vai elätkö enemmän päivä kerrallaan, ja teet ja toimit sen mukaan mikä tuntuu hyvältä? Ihminen stressaantuu helposti tekemättömistä työtehtävistä ja kotitöistä, mutta myös siitä mitä kaikkea lomalla pitäisi ehtiä tehdä - käydä sukuloimassa, tavata ystäviä - harrastaa ja matkustaa.
On kulunut noin 4,5 vuotta siitä, kun päätin luopua työstäni. Tuntui, ettei vaihtoehtoja enää ollut. Takana oli jo rankka loppuun palaminen, joka oli jättänyt ikuiset jäljet. Mitä sen jälkeen? Maaseudun rauhaan?
Työnteko ei huvita, harrastukset eivät kieho eikä seurakaan kiinnosta. Mieluiten vetäisin peiton korville ja kaivautuisin karhun lailla talviunille. En koe kaamosväsymystä tahi muutakaan masennusta, vaan elämän sykli on kohdassa, jolloin haluan vain olla, kypsytellä asioita. Onks siis pakko jos ei taho?
Oletko herkkä henkilö tai empaatikko? Onko olosi usein väsynyt? Etkö saa nukuttua? Lue jutusta, mistä väsymys kumpuaa - ja miten voit hoitaa sitä.

Joulurauhaa

11.12.2013
Mitä joulusta tulee mieleen? Kynttilänvalo ja glögin tuoksu? Lasten ilo? Rentoutuminen kirjojen tai elokuvien parissa? Ikävä kyllä, joulun lähestyessä mukaan saattaa hiipiä toisenlaisiakin tunnelmia.
Elämme yhteiskunnassa, jossa hiljaa istuminen ja kaikkien virikkeiden välttely nähdään laiskotteluna. Sillä on negatiivinen leima: aivan kuin se, että ei tee mitään, tarkoittaisi sitä että ei ole kukaan. Mutta se on kaukana totuudesta. Paikallaan istuiminen ei ole oikeasti sama asia, kuin olla tekemättä mitään siinä mielessä, että se olisi hyödytöntä ajanhukkaa. Todellisuudessa se on lähempän kaiken tekemistä, sillä niin luomme yhteyden sisäiseen rauhaamme ja tietoisuuteemme. Sillä on merkitystä kaikille elämämme osille, tavalla tai toisella.
Pitkittynyt stressi kiihdyttää solujen vanhenemista ja alentaa elinikää. Luonnossa kulkeminen tai pelkkä oleminen taas laskee stressitasoja tehokkaasti. ”Luonnolla lääkitseminen” ei välttämättä korvaa muita lääkkeitä, mutta parantaa toimintakykyä, tuo sisäistä rauhaa, sopusointua ja luo yhteenkuuluvuuden tunnetta. Luonto parantaa -juttusarjan ensimmäisessä osassa vinkkaamme ulkona nukkumisesta.
Vagushermo on yksi aivohermoistamme, joka lähtee aivojen pohjasta ja kiertää ympäri kehoamme – siksi sitä sanotaan myös kiertäjähermoksi. Vagushermo vaikuttaa laaja-alaisesti terveyteemme ja hyvinvointiimme. Se aktivoituu esimerkiksi jooga- tai meditaatioharjoituksessa. Sen tietoinen aktivointi kannattaa, sillä se laskee esimerkiksi stressitasoamme.
Kamomilla on lempeä yrtti, jota on käytetty vuosituhansien ajan rohdoskasvina. Kamomilla rauhoittaa hermoja ja tuo unen. Iltaisin nautittuna kamomillatee on hyvä tapa rauhoittua päivän riennoista.
Monille joulu herättää mielikuvia tunnelmallisesta yhdessäolosta kynttilänvalossa, herkuttelusta ja lepäämisestä. Mutta todellisuus voi olla jotain aivan muuta, kun paineet täydellisen joulun luomisesta kasvavat...
Tunneperäinen kipu ja stressi saattavat heikentää enemmän elämänlaatua kuin fyysinen kipu. Tunneperäinen stressi liitetään erilaisiin terveysongelmiin, kuten kroonisiin tulehduksiin, alhaiseen immuniteettiin, verenpaineeseen ja lisääntyneeseen syöpäriskiin.
Lempeää jutustelua, kenttäkokemusta ja tutkimusta käsittelevä kirja Terveysmetsä, on monipuolisuudellaan ihastuttava kirja, joka pääpolkuna kulkee terveysmetsän tunnusmerkistö.
Mietimme usein etukäteen elämämme käänteitä. Saatamme ehkä liiankin usein arvioida tai dramatisoida sitä, mitä elämässä voisi mahdollisesti tapahtua – hyvässä ja pahassa. Vaikka tapahtumia on hyvä ennakoida, tämä kaikki saa meidät unohtamaan olennaisimman - keskittymisen siihen, mitä tapahtuu juuri nyt. Huolehtiminen ja liika draama myös lisää kehomme stressitasoa ja kuormittaa aivoja. Oman elämän draamaa ja kuormittavia ajatuksia voi vähentää – tässä viisi vinkkiä!
Jos tykkää saunomisesta, se rentouttaa automaattisesti sekä fyysisesti että psyykkisesti. Sauna tuntuu aina hyvälle, oli siitä tietoinen tai ei. Tietoisella saunomisella saunahetki voi kuitenkin puhdistaa vieläkin syvemmin ja perinpohjaisemmin. Matkalla saatat löytää myös tien perimmäiseen itseseesi.
Pitkittynyt stressi kiihdyttää solujen vanhenemista ja alentaa elinikää. Luonnossa kulkeminen tai pelkkä oleminen taas laskee stressitasoja tehokkaasti. ”Luonnolla lääkitseminen” ei välttämättä korvaa muita lääkkeitä, mutta parantaa toimintakykyä, tuo sisäistä rauhaa, sopusointua ja luo yhteenkuuluvuuden tunnetta. Luonto parantaa -juttusarjan osa 4: Raikkaan ilman elvyttävä voima.
Stressi kertoo ihmiselle että pitää rauhoittua, nyt mennään liian lujaa.. Hitaus, hiljentyminen ja olemisen tilassa kelluminen eivät kuulu nykymaailman ajan henkeen. Kiireiset päivät täyttyvät tehtävistä, ja sama meno jatkuu vapaa-ajalla. Tehokkuuteen pyrkivä elämä on usein henkisesti köyhää.
Sivu 1 / 2